Adan Geboortekaartje naam Adan u2

Betekenis Adan

Van de aarde, Zoon van de rode aarde
Meer informatie

Geslacht

Adan wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Adan is Spaans

Adan is afgeleid van de naam Adam

Naamsopbouw

Adan is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (d, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Adan maak je ook deze 3 babynamen:
Nada - Daan - Dana
Adan wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Adan

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Adan is een mooie jongens en meisjesnaam. Ouders in de meeste landen geven de naam het vaakst aan een zoon. In Engeland, Italië en Canada wordt de naam in 1 op de 3 keer aan een dochter gegeven. De naam Adan is dus zowel een jongensnaam als een meisjesnaam van Spaanse oorsprong en betekent "zoon van de rode aarde". De naam Adan is een afgeleide van de naam Adam. Adam (Hebreeuws: אָדָם ’ādām, "mens(heid)", Arabisch آدم) was volgens het scheppingsverhaal in de Hebreeuwse Bijbel de eerste mens, rechtstreeks geschapen door God. Hij komt ook voor in het Nieuwe Testament, Koran, de Ahadith en het boek van Adam bij de Ginza Raba. Eva was zijn vrouw, hoewel sommige joodse tradities ook melding maken van Lilith als zijn eerste vrouw. Doorgaans wordt binnen de islam aangenomen dat Adam de eerste profeet was. De verklaring van de naam Adam is nooit helemaal opgehelderd. De etymologie van de naam "Adam" is niet doorslaggevend verklaard. Onder de talrijke theorieën om de naam te verklaren, blijft een mogelijk verband met de semitische wortel ’dm ("rood zijn") vermeldenswaard. Het verbindende element ligt dan in de roodbruine huidskleur van de mens. Genesis 2:7 en 3:19 lijken een verband te leggen met ’ădāmāh ("aarde", "aardbodem") (vergelijk het Akkadische adamātu, "donkere, rode aarde") en kenmerken de mens daarmee als "aardling". De betekenis van de naam wordt daarmee zoiets als "Van de aarde" of "Zoon van de rode aarde". Naast geboorten in Nederland is de voornaam 'Adan' in ons land vooral bekend bij naamdragers die geboren zijn in Somalië, Ethiopië (inclusief Eritrea). Wereldwijd wordt de naam ook vaak in de VS, Brazilië en Argentinië en Frankrijk gegeven. Andere varianten van de naam Adam die dichtbij liggen zijn bijvoorbeeld Aidan, Aiden, Aydan, Ayden, Aden, Aidyn, Adin, Adyn, Aydenn, Aadan, Aaden, Aadyn, Aadin, Aidon, Aydon, Aiydan, Aiyden, Ayiden, Aedan, Aeden, Aedyn, Aedin en Aedon. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Spaans politicus Adán Martín Menis, voetballer uit Peru Adán Balbín en oud minister van Somalië Adan Ahmed Elmi. De naam Adan komt ook voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan de Spaanse voetballer Antonio Adán of de Nederlandse voetbalster Jade Adan. Adan is ook een bekende Orka uit Loro Parque (het Dolfinarium op Tenerife) en Adan is ook een personage in de Lego game Lego Star Wars: The Force Awakens.

Beroemdheden met de naam Adan

Adan Canto
Acteur

Adan Canto (Ciudad Acuña, 5 december 1981) is een Mexicaans acteur. Canto begon zijn carrière in enkele Mexicaanse films en tv-series, maar verhuisde dan naar de Verenigde Staten, waar hij in 2013 een rol kreeg in de serie The Following. In 2014 speelde hij de rol Sunspot in de film X-Men: Days of Future Past. Hierna speelde hij nog rollen in series die na één seizoen afgevoerd werden. In 2016 kreeg hij opnieuw een grote rol, nu in de serie Designated Survivor.

Antonio Adán
Voetballer

Antonio Adán Garrido (Madrid, 13 mei 1987) is een Spaanse betaald voetballer die dienstdoet als doelman. Hij verruilde Atlético Madrid in augustus 2020 voor Sporting Lissabon.

Adán Martín Menis
Politicus

Adán Martín Menis (19 oktober 1943 - 10 oktober 2010) [1] was van juli 2003 tot 2007 president van de Canarische Eilanden (Spanje). Menis werd geboren in Santa Cruz de Tenerife. Hij was industrieel ingenieur en vertegenwoordigde de Canarische Coalitiepartij. Menis werd verkozen tot president bij de autonome verkiezingen van 2003. Hij was ook burgemeester van Santa Cruz de Tenerife van 1979 tot 1987, minister van openbare werken in de eilandsraad van Tenerife van 1982 tot 1986, nationaal plaatsvervanger van 1993 tot 1996, vice-president van de Canarische Eilanden en voorzitter van het eiland Tenerife van 1987 tot 1999.

Adán Jodorowsky
Muzikant

Adán Jodorowsky of Adanowsky (geboren 29 oktober 1979) is een Frans-Mexicaanse muzikant, regisseur en acteur.

Adán Balbín
Voetballer

Adán Adolfo Balbín Silva (geboren 13 oktober 1986) is een Peruaanse voetballer. Hij speelt momenteel voor Sport Boys en het Peruaanse nationale team, als verdedigende middenvelder of centrale verdediger.

Adan Ahmed Elmi
Politicus

Adan Ahmed Elmi (Somalisch: Aden Axmed Cilmi) was de 4e minister van Landbouw van Somaliland. Hij werd minister van Landbouw op 10 mei 2002, na het aftreden van Ali Sheik Yusuf.

Geografie met de naam Adan

: Adan (Bandar Dua)

Adan is een bestuurslaag in het regentschap Pidie Jaya van de provincie Atjeh, Indonesië. Adan telt ongeveer 400 inwoners.

Namen die lijken op Adan

Adam   -   Aden   -   Adin   -   Adina   -   Eden   -   Odin   -   Udine

Artikelen over de naam Adan

Hoe spel ik de naam Adan?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • D Danemark
 • A Amsterdam
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • D Daniël
 • A Ali
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • D Delta
 • A Alfa
 • N November

Zo spel je Adan met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter d
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Adan in braille

a
d
a
n

Zo sein je Adan in morsecode

· —
— · ·
· —
— ·

Zo sein je Adan met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter d
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Adan bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 17 unisex met 4 letters