Bodhi Geboortekaartje naam Bodhi j2

Betekenis Bodhi

Opperste kennis, De verlichte,
Meer informatie

Geslacht

Bodhi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Bodhi is Indiaas

Naamsopbouw

Bodhi is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 3 medeklinkers (b, d, h).

Populariteit van de naam Bodhi

Bodhi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Bodhi tussen 2013 en 2023.

 • Bodhi is 139x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 13x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Bodhi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Bodhi is een jongensnaam van Indiase afkomst die 'Begrip van de ware natuur' betekent. Bodhi is een naam, een begrip dat veel voor in het boeddhisme. Bodhi is afkomstig uit het Sanskriet Bodhi (बोधि) wat 'ontwaakt, verlicht' betekent. Het is eigenlijk een abstract boeddhistisch concept dat verwijst naar het bewustzijn en begrip van een Boeddha en zijn volgeling van de aard van het universum, en het specifieke spirituele ontwaken dat door dergelijke kennis wordt bereikt. Het boeddhistische geloofssysteem ziet de onderlinge afhankelijkheden van het universum en gelooft in het karmische bestaan ​​en lijden van mensen in de materiële wereld (zoals weergegeven door geboorte en wedergeboorte). De notie van Bodhi gaat over iemands bevrijding van de eeuwige cyclus van reïncarnatie en de beëindiging van karmisch lijden door iemands ontwaken (of verlichting). Het kan het best worden omschreven als de totale afwezigheid van ego en egocentrisme. In de boeddhistische traditie bevindt zich onder de heilige Bodhiboom in India de plaats waar Siddhārtha Gautama Boeddha (de grondlegger van het boeddhisme rond de 5e eeuw voor Christus) na bijna 50 dagen meditatie bodhi (perfecte verlichting) zou hebben bereikt. Met andere woorden, het is de prestatie van Nirvana. Het ontwaken van Boeddha wordt gekenmerkt door zijn inzicht in zijn vorige levens, zijn inzicht in karma en reïncarnatie en zijn kennis van de “Vier Edele Waarheden”: 1) inzicht in de waarheid van dukkha (lijden, ontevredenheid); 2) inzicht in de oorsprong van dukkha (hunkering, onwetendheid); 3) inzicht in het stoppen met dukkha (bevrijding van lijden en verlangens); en tot slot 4) inzicht in het pad van de waarheid. Zodra bodhi is bereikt, stopt reïncarnatie en eindigt de karmische reis bij Nirvana. Natuurlijk is het boeddhisme een zeer abstract en complex spiritueel geloofssysteem dat in verschillende richtingen versplintert, maar in het algemeen is dit de verkorte versie van het concept van bodhi. Het gaat om bevrijding, pure kennis en volledige verlichting. Het boeddhisme gelooft dat de uiteindelijke en zuivere staat van bodhi in ons allemaal ligt; het discrimineert niet (een claim die niet veel "religies" kunnen maken). Bodhi is inderdaad een mooi begrip en een mooi streven voor alle Homo sapiens.Bodhi-dag is de boeddhistische feestdag die de dag herdenkt waarop de historische Boeddha, Siddhartha Gautama (Shakyamuni), verlichting ervoer, ook bekend als bodhi in het Sanskriet en Pali. De Bodhi-boom ("boom van ontwaken" , ook wel de Bodhi-vijgenboom of Bo-boom genoemd, was een grote en oude heilige vijgenboom in Bodh Gaya, Bihar, India Bodhi Rook is een fictief personage in de Star Wars-franchise die voor het eerst verscheen in 2016 in Rogue One, gespeeld door de Britse Pakistaanse acteur Riz Ahmed.

Beroemdheden met de naam Bodhi

Bodhi Elfman
Acteur

Bodhi Elfman, geboren als Bodhi Pine Saboff, is een Amerikaans acteur. Elfman begon in 1991 met acteren in de televisieserie Life Goes On, waarna hij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films.

Bodhi Doeke Taekema
Kind van

Airen Mylene en Taeke Taekema zijn de trotse ouders geworden van zoontje Bodhi Doeke Taekema.

Hoe spel ik de naam Bodhi?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • O Oslo
 • D Danemark
 • H Havanna
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • O Omar
 • D Daniël
 • H Hidde
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • O Oscar
 • D Delta
 • H Hotel
 • I India

Zo spel je Bodhi met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter o
gebarentaal letter d
gebarentaal letter h
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Bodhi in braille

b
o
d
h
i

Zo sein je Bodhi in morsecode

— · · ·
— — —
— · ·
· · · ·
· ·

Zo sein je Bodhi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter o
nautische vlag letter d
nautische vlag letter h
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Bodhi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 5 letters