Karen Geboortekaartje naam Karen m2

Betekenis Karen

Rein, Schoon, Zuiver, Kroon
Meer informatie

Geslacht

Karen wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Karen is Deens

Naamsopbouw

Karen is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (k, r, n).

Populariteit van de naam Karen

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Karen tussen 1972 en 1976. De naam Karen is in 1976 in populariteit gestegen.

 • Karen is 170x gegeven als voornaam in 1976

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Karen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Karen is een Deense meisjesnaam. De naam Karen is afgeleid van de Griekse naam Catherine. In het algemeen wordt de naam in verband gebracht met Griekse katharos 'rein, schoon, zuiver'. Volgens sommigen echter is hij van alkaterinè, waarop de Rus. vorm (Ekaterina) wijst. De th zou er dan in gekomen zijn onder invloed van het Grieks woord katharos (hoewel men het ook verklaart uit aeikaternè 'de altijd reine'). Er is nog een andere verklaring, hetgeen wel op onzekerheid wijst, namelijk uit Syrisch kéthar 'kroon'. In andere landen, zoals Iran en Armenië, is het echter een mannelijke naam die is afgeleid van het Midden-Iraans. De naam komt ook voor in het moderne Afrika, maar ook in Oost-Azië (met name Japan). Ook komt de naam in Engelstalige landen voor als achternaam. Er zijn heel veel varianten van de naam, waaronder Caren, Caryn, Karena, Karin, Karyn en anderen. De naam komt nu nog het meest voor in de Verenigde Staten, Noorwegen en Denemarken. Ouders in Nederland kiezen nu vaker voor Karin, of een andere variant van Katharina. Bekende dragers van de naam zijn onder meer actrice Karen Allen en de Deense zangeres MØ, met haar eigenlijke naam Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen. In Nederland is Karen Mulder (model) een bekende drager.

Beroemdheden met de naam Karen


Zangeres

Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, geboren 13 augustus 1988, professioneel bekend als MØ is een Deense zangeres en songwriter. MØ verdiende haar eerste commercieel succesvolle solo-single met 2016's "Final Song". In 2017 bracht ze haar tweede extended play uit, When I Was Young, gevolgd door haar tweede studioalbum, Forever Neverland, in 2018. In 2022 bracht MØ haar derde studioalbum uit, Motordrome.

Karen Mulder
Model

Karen Mulder (Vlaardingen, 1 juni 1970) is een voormalig Nederlands fotomodel. Mulder werd op haar zeventiende jaar ontdekt door het modellenbureau Elite Model, toen ze met haar ouders op vakantie was in Zuid-Frankrijk. Ze werkte sindsdien voor Elite New York en Elite Parijs en werd in één adem genoemd met Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Cindy Crawford. Ze was destijds een van 's werelds supermodellen en liep shows voor de beroemdste namen en sierde talloze internationale covers. Ook is er een barbiepop lijkend op haar en met haar naam uitgebracht.

Karen Hassan
Actrice

Karen Hassan (geboren 31 juli 1981) is een Noord-Ierse actrice, geboren in Belfast, Noord-Ierland. Van 2010 tot 2013 speelde ze Lynsey Nolan in de hoofdreeks Hollyoaks. Haar andere werk omvat de series Hollyoaks Later, The Fall en Vikings, evenals de film Hunger. Ze verscheen ook in de Amerikaanse tv-serie FBI: International in 2022

Karen Allen
Actrice

Karen Jane Allen (geboren op 5 oktober 1951) is een Amerikaanse film- en toneelactrice. Na haar filmdebuut in Animal House (1978), werd ze vooral bekend door haar vertolking van Marion Ravenwood tegenover Harrison Ford in Raiders of the Lost Ark (1981), een rol die ze later opnieuw vertolkte voor Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).[1] Ze speelde ook mee in Starman (1984) en Scrooged (1988). Haar toneelwerk omvatte optredens op Broadway en ze regisseerde zowel voor toneel als voor film.

Namen die lijken op Karen

Karan   -   Karin   -   Karina   -   Kiran   -   Kirana   -   Maren   -   Yaren

Hoe spel ik de naam Karen?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • R Romeo
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Karen met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Karen in braille

k
a
r
e
n

Zo sein je Karen in morsecode

— · —
· —
· — ·
·
— ·

Zo sein je Karen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Karen bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 5 letters