Zayn Geboortekaartje naam Zayn j2

Betekenis Zayn

Schoonheid, Genade, Allah is verzoenend
Meer informatie

Geslacht

Zayn wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Zayn is Arabisch

Naamsopbouw

Zayn is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter Z en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (z, y, n).

Populariteit van de naam Zayn

Zayn is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Zayn tussen 2015 en 2023. De naam Zayn is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Zayn is 495x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Zayn

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Zayn is een Arabische jongensnaam (Arabisch schrift زاين ). De naam is zeer populair bij ouders in Nederland. De naam Zayn is een koranische naam voor jongens en meisjes en betekent 'schoonheid, versiering, gratie, uitmuntendheid'. De naam wordt niet direct genoemd in de Koran, maar het is afgeleid van de Z-Y-N die op tientallen plaatsen in de Koran wordt gebruikt, zoals: Zeg: "Wie is er om de schoonheid te verbieden die God voor Zijn schepselen heeft voortgebracht, en de goede dingen uit de middelen van levensonderhoud?" Zeg: "Zij zijn geoorloofd in het leven van deze wereld voor allen die tot geloof zijn gekomen - om op de Dag van de Opstanding alleen van hen te zijn." Dus duidelijk spellen Wij deze boodschappen aan mensen met aangeboren kennis! (Koran 7:32) en "Wij hebben inderdaad alles wat op aarde is als versiering geplaatst, zodat Wij hen kunnen testen, wie van hen de beste daden heeft. (Koran 18:7)" Varianten van de naam zijn onder meer Zain en Zane. We kennen natuurlijk allemaal de knappe One Direction popster Zayn Malik. Maar wist je dat Zayn ook de mooie betekenis ‘Allah is verzoenend’ heeft?

Beroemdheden met de naam Zayn

Zayn Ali Salman.
Voetballer

Zayn Ali Salman. Het Noord Londense Arsenal heeft een record gevestigd dat niet te breken lijkt: de club heeft een jongetje gescout dat nog aan de lagere school moet beginnen: de vier jaar oude Zayn Ali Salman. Hij moet de opvolger worden van de spits waarvan Arsenal nu nog niet weet wie dat zal zijn :-)

Ali Zayn al-Abidien
Heilige

Ali Zain al-Abidien a.s is een achterkleinzoon van Mohammed. Hij is de vierde imam binnen het sjiisme en wordt in de jafari gerekend tot een van de veertien onfeilbaren. Hij is de zoon en opvolger van Hoessein ibn Ali ibn Abu Talib, de derde imam, en de kleinzoon van Imam Ali ibn Aboe Talib, de eerste sjiitische imam.

Zayn Malik
Zanger

Zayn (Zain) Javadd Malik (Bradford, 12 januari 1993) is een Engelse zanger en voormalig lid van de boyband One Direction. Op 25 maart 2015 stapte hij uit de band vanwege te veel stress. Het bleek later dat hij zijn eigen identiteit niet in One Direction kon plaatsen en zichzelf wilde vinden. Later tekende hij een solocontract met RCA Records. Zijn soloalbum Mind of Mine verscheen op 25 maart 2016, precies een jaar nadat hij One Direction had verlaten.

Films met de naam Zayn

Zayn

Inburgeren is voor veel vluchtelingen die naar Nederland komen niet zo eenvoudig, maar zelf kun je als nieuwkomer in ons land ook moeite doen om te integreren in de samenleving. Daarover gaat de nieuwe film ZAYN van filmmaker Reinout Hellenthal uit Assen De film volgt het verhaal van een jonge statushouder die zijn weg zoekt in een voor hem totaal nieuwe maatschappij. Daarbij krijgt hij het gevoel dat hij wordt tegengewerkt om goed te kunnen integreren, maar uiteindelijk leert hij dat hij zelf ook stappen moet zetten om een plek te vinden in Nederland.

Namen die lijken op Zayn

Zain   -   Zane   -   Zayd   -   Zeno   -   Zion

Hoe spel ik de naam Zayn?

Internationaal alfabet

 • Z Zürich
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama
 • N New York

Nederlands alfabet

 • Z Zeynep
 • A Ali
 • Y Yfke
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • Z Zulu
 • A Alfa
 • Y Yankee
 • N November

Zo spel je Zayn met gebarentaal.

gebarentaal letter z
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Zayn in braille

z
a
y
n

Zo sein je Zayn in morsecode

— · — —
· —
— · — —
— ·

Zo sein je Zayn met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter z
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Zayn bekijken?

Top 10 jongensnamen met een Z

Top 10 jongensnamen met 4 letters