Owen Geboortekaartje naam Owen j2

Betekenis Owen

Jonge Strijder, Welgeboren, Van Een Edel Geslacht
Meer informatie

Geslacht

Owen wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Owen is Engels

Naamsopbouw

Owen is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter O en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 2 medeklinkers (w, n).

Populariteit van de naam Owen

Owen is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Owen tussen 1998 en 2023. De naam Owen is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Owen is 310x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Owen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Owen is een mooie Engelse jongensnaam. De naam Owen is de Engelse variant van de Welshe voor- en achternaam Owain, die vooral in Engelstalige streken voor komt. De Schots-Ierse variant is Eoghan. De naam Owen betekent "jonge krijger; goed geboren". Owen is dus afgeleid van twee namen: de Welshe Owain en de Keltische Eoghan. Elk is verbonden met Eugene, dat uiteindelijk afkomstig is van het Griekse woord eugenes, dat bestaat uit de elementen eu, wat goed betekent, en genen, 'geboren'. Owen werd een Welsh patroniem achternaam tijdens de Renaissance. Zijstapje: Een patroniem of vadersnaam is een naam, al dan niet officieel, die aangeeft hoe de vader van de naamdrager heet. Nederlandse familienamen als Jansen, Claes Willems, Hendriks, Jacobs en Hermans waren oorspronkelijk patroniemen. Men noemt dat versteende patroniemen. Owen is dus ook zeer bekend als achternaam in Engelstalige landen. De legendarische St. Owen (achternaam dus) was een benedictijner monnik. Owen, een klinkende Keltische naam, sprong in Nederland na het jaar 2000 snel omhoog. Waarom houden zoveel ouders van Owen? Het is een klassieker met een echte geschiedenis, maar het past precies in de moderne trend voor korte jongensnamen met twee lettergrepen en een einde. Owen-achtige keuzes met minder traditie achter hen zijn Logan, Bowen en Rowan. In Ierland kan Owen worden gespeld als Eoin, zoals in de Ierse schrijver Eoin Colfer, en Eoghan. Andere soortgelijke namen zijn de Schotse Ewan of Euan en de Franse Ouen. Rowen en Lowen zijn ook populaire namen in Nederland, maar hebben niks te maken met de naam Owen. Bestaande spellingsvarianten in Nederland zijn onder meer Òwen , Öwen , Őwen en Owén Bekende dragers van de naam vind je vooral in Engelstalige landen. Owen is hot in Hollywood. Owen Wilson en Owen Bento zijn acteur. Maar de naam is ook uitgekozen voor hun zoon door sterren als Phoebe Cates en Kevin Kline, Ricki Lake en Noah Wyle. De naam is ook een personage geweest in talloze tv-shows, van Party of Five tot Torchwood. Bekende dragers met de achternaam zijn onder andere Clive Owen (acteur) en Michael Owen (voetballer). Bekende Nederlander met de naam is Owen Wijndal (voetballer). Zoals gezegd is Owen ook een populaire naam bij regisseurs en schrijvers. Owen Grady is hoofdpersonage in Jurrisac World, Owen Hunt in Grey's Anatomy en Owen Meany natuurlijk de hoofdpersoon in de roman A prayer for Owen Meany van John Irving. Owen is ook een bekende Indie band uit Chicago.

Beroemdheden met de naam Owen

Owen Daniels
Acteur

Owen Daniels is een Amerikaanse televisieschrijver en acteur. Hij speelt in meerdere series en films en staat vooral bekend om zijn rollen in Space Force en Upload.

Owen Wijndal
Voetballer

Owen Wijndal (Zaandam, 28 november 1999) is een Nederlandse profvoetballer die als verdediger speelt. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn eerste goal in het profvoetbal, de 2-0 voor AZ tegen ADO Den Haag. De wedstrijd eindigde in 4-0. In het seizoen 2021/22 werd hij de nieuwe aanvoerder van AZ, na het vertrek van Teun Koopmeiners naar Atalanta Bergamo.

Clive Owen
Acteur

Clive Owen (Coventry, 3 oktober 1964) is een Engels acteur. Hij werd in 2005 genomineerd voor een Academy Award voor zijn bijrol in de romantische dramafilm Closer. Hij won meer dan vijftien andere acteerprijzen daadwerkelijk, waaronder zowel een Golden Globe, een BAFTA Award als een National Board of Review Award (alle voor Closer).

Owen Wilson
Acteur

Owen Cunningham Wilson (Dallas, 18 november 1968) is een Amerikaans acteur. Owen is de oudere broer van Luke Wilson, en is de jongere broer van Andrew Wilson. n 2000 kreeg hij zijn doorbraak door zijn rol in de film Shanghai Noon. Wilson is lid van de Frat Pack. Wilson had onder andere relaties met actrice Demi Moore, zangeres Sheryl Crow en Kate Hudson (deze eindigde in mei 2007).

Boeken met de naam Owen

Een mama voor nijlpaard Owen
Auteur: Marion Dane Bauer

Owen het babynijlpaard en zijn mama waren de beste vriendjes. Ze speelden graag verstoppertje op de oevers van de Sabaki-rivier in Afrika. Dat was voordat de tsunami kwam en Owen's wereld wegspoelde. Maar toen de regen ophield, werd Owen vriendjes met Mzee, een grijsbruine schildpad. Hij speelt met hem, knuffelt met hem en beseft dat Mzee zijn beste nieuwe vriendje en gloednieuwe mama is geworden. De alom geprezen verhalenverteller Marion Dane Bauer en de populaire illustrator John Butler werden geïnspireerd door de tsunami van 2004 en creëerden dit hartverwarmende waargebeurde verhaal over herstel, adoptie en wedergeboorte met prachtige illustraties en heel veel liefde.

A Prayer for Owen Meany
Auteur: John Irving

Bidden wij voor Owen Meany is een roman van de Amerikaanse schrijver John Irving die voor het eerst is gepubliceerd in 1989. De ik-persoon is John Wheelwright. Hij vertelt het verhaal van zijn beste vriend Owen Meany, met wie hij opgroeit in een klein stadje in de staat New Hampshire in de jaren 50-60 van de 20e eeuw.

Muziek met de naam Owen

Owen
Artiest: Band

Owen is een indieband uit Chicago. Het is het soloproject van Mike Kinsella, die ook onderdeel uitmaakt of maakte van Cap'n Jazz, Joan of Arc, Owls en American Football.

Films met de naam Owen

Owen (2016)

Owen is een film van Kelly Pike. De korte film “Owen” van Kelly Pike begint met een opname van Hellen en haar hond Owen die in een tent op straat slapen. Hellen laat Owen voor een gebouw op haar wachten en gaat naar binnen. Het is gebleken dat ze bij een gemeente van Los Angeles Homeless Services Authority op zoek is naar huisvesting. Een jonge vrouw genaamd Star behandelt Hellen aardig en vertelt haar dat er eindelijk een kamer voor haar is vrijgekomen. Het is bij Franklin House. Hellen krijgt de kamer aangeboden, maar krijgt te horen dat er geen dieren zijn toegestaan, waardoor Hellen aarzelt. Ze krijgt te horen dat ze de kamer voor 18.00 uur moet betalen...

Namen die lijken op Owen

Ewan   -   Iwan

Hoe spel ik de naam Owen?

Internationaal alfabet

 • O Oslo
 • W Washington
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • O Omar
 • W Wendy
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • O Oscar
 • W Whiskey
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Owen met gebarentaal.

gebarentaal letter o
gebarentaal letter w
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Owen in braille

o
w
e
n

Zo sein je Owen in morsecode

— — —
· — —
·
— ·

Zo sein je Owen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter o
nautische vlag letter w
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Owen bekijken?

Top 10 jongensnamen met een O

Top 10 jongensnamen met 4 letters