Nelis Geboortekaartje naam Nelis j2

Betekenis Nelis

De gehoornde
Meer informatie

Geslacht

Nelis wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nelis is Nederlands

Nelis is afgeleid van de naam Cornelis

Naamsopbouw

Nelis is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 3 medeklinkers (n, l, s).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nelis maak je ook deze 2 babynamen:
Nelis wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nelis

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nelis is een echte Hollandse jongensnaam. De naam Nelis Nelis is afgeleid van Cornelis. Cornelis is een jongensnaam die geen duidelijke herkomst heeft, net als het oorspronkelijke Cornelius. Cornelius is een oude, Romeinse naam. In de christelijke wereld werd de naam bekend door de in de Bijbel genoemde officier Cornelius. In Handelingen in het Nieuwe Testament is Cornelius een hoofdman over honderd die door een engel wordt opgedragen om Petrus te zoeken. Nadat hij met Peter heeft gesproken, bekeert hij zich tot het christendom, en hij wordt traditioneel beschouwd als de eerste heidense bekeerling. De naam werd ook gedragen door enkele vroege heiligen, waaronder een paus uit de 3e eeuw. Misschien is er een verband met het Latijnse ‘cornu’, wat ‘hoorn’ betekent, waarmee Cornelis dus zou staan voor ‘de gehoornde’. Dit is echter niet zeker. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de biljarter Nelis van Vliet en kunstenaar Nelis Oosterwijk. In Nederland kennen we ook vooral volkszanger Manke Nelis. Nelis is ook een bekende achternaam. André Nelis is een bekende zeiler uit België, Jürgen Nelis een Nederlands Olympische roeier. 1 van de leukste bekende mensen met de naam is de Belgisch Staatsman Cornelius Franciscus de Nelis.

Beroemdheden met de naam Nelis

Nelis de Vries
Verzetsstrijder

Nicolaas (Nelis) de Vries, ook bekend als Witte Nelis, (Amsterdam, 4 oktober 1896 - Waalsdorpervlakte, 24 juli 1942) was een Nederlandse verzetsstrijder. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gepakt na een overval op een distributiekantoor en samen met drie handlangers geëxecuteerd op de Waalsdorpervlakte.

Nelis van Vliet
Biljarter

Cornelis (Nelis) van Vliet (Den Haag, 16 mei 1907 – aldaar, 21 september 1984) was een Nederlands biljarter. Hij nam tussen seizoen 1929–1930 en 1948–1949 deel aan 33 nationale kampioenschappen in de ereklasse. Zeven keer was hij actief op een wereldkampioenschap en drie keer op het Europees kampioenschap.

Manke Nelis
Zanger

Manke Nelis, pseudoniem van Cornelis Pieters (Amsterdam, 16 december 1919 – aldaar, 8 oktober 1993), was een Nederlandse zanger van het levenslied.

André Nelis
Zeiler

André Nelis (Borgerhout, 29 oktober 1935 – Antwerpen, 9 december 2012) was een Belgisch zeiler. Hij nam drie keer deel aan de Olympische Spelen in de Finn-klasse en won twee medailles: een zilveren en een bronzen. Na zijn sportcarrière werd hij bedrijfsleider van een zeilmakerij. In 1984 woedde er een brand in het bedrijf, waar ook zijn medailles lagen opgeborgen. In 2009 overhandigde IOC-voorzitter Jacques Rogge Nelis twee nieuwe medailles.

Organisaties met de naam Nelis

Restaurant: Nelis Restaurant & Bar

Nelis Restaurant & Bar is een gezellig restaurant in het historische centrum van Nijmegen. We werken met ambacht en passie, met verse en pure ingrediënten.

Schoonmaak bedrijf: Nelis Company

Nelis Company is een mooi schoonmaakbedrijf. Mert een bevlogen team van vak-idioten en jongeren met ongekend talent (afstand tot de arbeidsmarkt). Talent wordt vakkundig opgeleid, krijgt een baan en ze fiksen wat nog meer nodig om te shinen op de arbeidsmarkt en in het leven. Samen met jou maken we Nederland elke dag écht een stukje schoner en mooier.

Kunst met de naam Nelis

Bier: Hoop Bleke Nelis

Bier is kunst. Hoop Bleke Nelis is vernoemd naar Cornelis Gerritsz Jongekees uit Zaandam. In 1668 liep hij op Spitsbergen over het ijs naar een ijsbeer, die net geschoten was. Cornelis was in de veronderstelling dat de beer dood was, maar dat bleek niet het geval. Gelukkig werd hij gered, maar door de schrik waren zijn haren ineens spierwit geworden. Deze Bleke Nelis is een evenwichtige Pale Ale, lekker fruitig gehopt en uitstekend doordrinkbaar.

Hoe spel ik de naam Nelis?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • N November
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • S Sierra

Zo spel je Nelis met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Nelis in braille

n
e
l
i
s

Zo sein je Nelis in morsecode

— ·
·
· — · ·
· ·
· · ·

Zo sein je Nelis met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nelis bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 5 letters