Cora Geboortekaartje naam Cora m2

Betekenis Cora

Hart, Maagd
Meer informatie

Geslacht

Cora wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Cora is Grieks

Naamsopbouw

Cora is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 2 medeklinkers (c, r).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Cora maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Cora

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Cora is in de eerste plaats een vrouwelijke naam van Griekse oorsprong die Hart, Maagd betekent. Bijnamen voor de naam Cora omvatten Core en Corazon. Cora is een andere naam voor de Griekse godin Persephone. In de klassieke mythologie was Cora - of Kore - een eufemistische naam van Persephone, godin van de vruchtbaarheid en de onderwereld. Kore was de naam die werd gebruikt bij het verwijzen naar haar identiteit als de godin van de lente, terwijl Persephone verwees naar haar rol als koningin van de onderwereld. Hoewel het een volledige naam op zich is, willen sommige ouders die van Cora houden, de naam misschien gebruiken als een korte vorm voor namen als Cordelia of Coraline. De modieuze zussen van Cora zijn Clara, Nora, Corinne, Corinna en Coralie.Cora werd populair als een voornaam nadat James Fenimore Cooper de naam gebruikte als de naam van zijn heldin, Cora Munro, in zijn roman The Last of the Mohicans uit 1826. Cora is een mooie, klassieke meisjesnaam die onlangs is verjongd en versterkt door zijn eigentijdse eenvoud. Een actuele inspiratiebron is de aansprekende in Amerika geboren Cora Crawley, Gravin van Grantham op Downton Abbey.

Beroemdheden met de naam Cora

Cora-Yfke Sikkema
Politica

Cora-Yfke Sikkema (Delfzijl, 22 augustus 1970) is een Nederlandse socioloog, GroenLinks-politicus en bestuurder. Sinds 29 januari 2019 is zij burgemeester van Oldambt.

Cora Miao
Actrice

Cora Miao is een Chinese actrice die voornamelijk meewerkte aan films uit Hong Kong. Tijdens haar carrière werd ze genomineerd voor vier Hong Kong Film Awards en vier Golden Horse Film Festival awards, waarvan ze er één won.

Cora Sandel
Schrijfster

Cora Sandel, pseudoniem voor Sara Fabricius was een Noors schrijfster. Ze schreef in het Riksmål en werd vooral bekend door haar Alberte-trilogie.

Cora Emmanuel
Model

Cora Emmanuel (geboren op 1 oktober 1992) is een Frans fotomodel. Ze heeft advertenties gemaakt voor Sephora, Tiffany & Co., Tommy Hilfiger, Balmain, en NARS Cosmetics

Cora Corré
Model

Cora Corré is een model. Haar grootouders zijn Vivienne Westwood en Malcolm McLaren. Naast haar modellen werk is ze een ster op social media

Boeken met de naam Cora

The amazing Cora
Auteur: Kristin Pizzica

Het begint allemaal met de bult op een raam en het engste gezicht van een enorme draak door het glas. Hij had gekke rode stekels, grote slordige lippen en puntige oren boven op zijn hoofd. Wat deed hij in het slaperige stadje Winsted? Laten we Cora volgen terwijl ze ons laat zien dat mysteries overal en altijd kunnen worden opgelost - als we maar moedig en moedig de hand reiken.

Films met de naam Cora

Cora (2021)

Cora is een drama film uit 2021 van regisseurs Matias Mariani en Gustavo Rosa de Moura. Nadat ze een onvoltooide en verwijderde documentaire heeft gevonden die door haar vader is gemaakt voordat ze werd geboren, begint Cora de onthulling van de geheimen die haar familie al generaties lang achtervolgt.

Namen die lijken op Cora

  -   Caro   -   Dora   -   Mora   -   Nora   -   Sora   -   Zora

Hoe spel ik de naam Cora?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • O Oslo
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • O Omar
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • O Oscar
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Cora met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Cora in braille

c
o
r
a

Zo sein je Cora in morsecode

— · — ·
— — —
· — ·
· —

Zo sein je Cora met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Cora bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 4 letters