Unisex namen met een P

Unisex die beginnen met letter P waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter P

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter P. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een P. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een P op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een P op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter P.

Top 10 unisex namen met een P van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 1.61% begint met de letter P?

Geboortekaartjes met de de letter p

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een P

Unisex namen met een P

Een naam is een groot deel van iemands identiteit, en daarom is het een belangrijke beslissing die je als toekomstig ouder moet maken. Wij willen je hier een handje bij helpen, en hebben daarom een aantal unisex namen met een P op een rijtje gezet voor je. Ook vertellen we je wat meer over het ontstaan van deze letter en zijn uitspraak.

Het ontstaan van de P

De P vindt zijn oorsprong in de Semitische taal, waar het woord Pê ‘mond’ betekende. Het is logisch dat ze dit woord voor mond gebruikten: de P is een plofklank. Dit betekent dat je hem met allebei je lippen, en dus je hele mond, vormt en de lucht met een plof uit je mond ontsnapt. Probeer het alfabet maar eens een paar keer hardop te zeggen. Je zult merken dat je bij het uitspreken van de P het meeste kracht moet zetten met je lippen.

Alle varianten

In veel talen wordt de P uitgesproken zoals wij dat doen, maar dat is niet overal het geval. In het Arabisch spreekt men de P bijvoorbeeld vaak uit als een B. Ook hangt de uitspraak van de P af van de letters die er achteraan komen te staan. De P zal namelijk anders klinken in combinatie met een klinker of medeklinker. Omdat je mond openstaat als je een klinker uitspreekt, wordt de plofklank van de P versterkt en klinkt hij harder. In combinatie met een medeklinker zal een P dus zachter klinken. Zeg onderstaande namen maar eens hardop en je zult het verschil merken.

Namen die beginnen met een P

Een vrij bekende unisex naam met een P is Pascal. Deze Franse naam wordt vooral gegeven aan jongens. Slechts 1 op de 26 Pascals in Nederland is een meisje. De vrouwelijke versie van deze naam, Pascalle, wordt beduidend vaker gebruikt.
Een Nederlandse naam voor zowel jongens en meisjes is Pim. Ook deze korte, stoere naam wordt vaker aan jongens gegeven, maar dat neemt niet weg dat hij voor beide geslachten geschikt is.
Ben je een fan van rockmuziek? Misschien wil je je kind dan wel vernoemen naar The King, Elvis Presley. Presley is een unieke, Engelse uniseks naam die niet snel vergeten zal worden.

Voor meer opties voor namen met de beginletter P kun je in het lijstje hieronder kijken. Wil je liever toch geen P als beginletter, dan hebben we voor alle andere letters ook een hoop suggesties. Succes met het vinden van de perfecte naam voor je kindje!

Hoeveel unisex beginnen met de letter P?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter P. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 1.61% met de letter P!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet