Angelica Geboortekaartje naam Angelica m2

Betekenis Angelica

Boodschapper -van God- (van Griekse angelos 'boodschapper (van God)), Engelachtig, Engel (afgeleid van het Latijnse 'angelicus'), Volk der Angelen (van Germaanse 'Ange')
Meer informatie

Geslacht

Angelica wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Angelica is Italiaans, Latijn en Portugees.

Naamsopbouw

Angelica is een lange naam en bestaat uit 8 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, e, i, a) en 4 medeklinkers (n, g, l, c).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Angelica

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Angelica is een mooie, engelachtige meisjesnaam. De naam Angelica is afgeleid van het Latijnse angelicus dat "engelachtig" betekent, uiteindelijk gerelateerd aan het Griekse ἄγγελος (angelos) dat "boodschapper" betekent. Nog preciezer: Bij deze naam en varianten hiervan, zoals Angela, Angelica, Angeline en Angine, kunnen namen van Germaanse en van Griekse oorsprong vermengd zijn. Voorzover Germaanse zijn ze van een stam met de betekenis 'uit het volk der Angelen'. De meeste namen afgeleid van Ange gaan echter terug op Gri. angelos 'boodschapper (van God), engel', of op het bijvoeglijk naamwoord angelikos 'van een engel, aan een engel gelijk'. De naam Angelica wordt veel gegeven door ouders in de VS, Brazilië, Italië en Argentinië. De naam kent veel varianten in verschillende talen. Anxhela (Albanees), Anđelka (Kroatisch) Anděla (Tsjechisch) Angela, Angelique, Angeline, Lieke (Nederlands) Angel, Angela, Angelica, Angelle, Anjelica (Engels) Angèle, Angélique, Ange (Frans) Angela, Angeliki, Kiki (Grieks) Aingeal (Iers), Anjelika, Anzhela, Anzhelika (Russisch), en Anzhela, Anzhelika (Oekraïens). Angelica is verreweg de meest uitgelezen vorm van de engelachtige namen - delicater dan Angelina, vrouwelijker dan Angel, moderner dan Angela. Maar hoewel Angelica zo kanten en poëtisch is, blijft het achter bij de gedurfdere Angelina (waarschijnlijk om voor de hand liggende redenen). Angelica werd in de zeventiende eeuw vanuit Italië in Engeland geïntroduceerd en is te horen in vroege poëzie en toneelstukken, waaronder Romeo en Julia. Angelica Schuyler, gespeeld door Renee Elise Goldsberry, is een van de meest aansprekende personages in Broadway-sensatie Hamilton. Anjelica is een spellingsvariant, zoals in Anjelica Huston. In Nederland kennen we ook de spellingsvarianten. Angélica , Angèlica , Angelicá , Angêlica , Angelíca en Angëlica. Verder zijn bekende dragers van de naam onder meer de Amerikaanse zangeres Angelica Brigdes en Britse actrice Angelica Mandy. Leuk weetjes over de naam Angelica: Suor Angelica (Zuster Angelica) is een opera in één bedrijf van Giacomo Puccini. Angelica is ook de naam van een lekker kruid.

Beroemdheden met de naam Angelica

Angelica Bosboom
Actrice

Anjelica Bosboom is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in meerdere films en series. Ze is onder andere bekend van de films The Good Nurse (2022), The Sinner (2017) en Three Women (2023).

Maud Angelica Behn
Prinses

Maud Angelica Behn is het oudste kind van prinses Märtha Louise van Noorwegen en de Noorse schrijver Ari Behn. Ze is vernoemd naar haar overgrootmoeder koningin Maud van Noorwegen, de jongste dochter van de Britse koning Eduard VII. Maud heeft twee zusjes, Leah Isadora Behn en Emma Tallulah Behn

Angelica van Buren
First Lady

Angelica Singleton Van Buren (13 februari 1818 - 29 december 1877) was de schoondochter van de achtste Amerikaanse president, Martin Van Buren. Ze was gehuwd met Abraham, de zoon van de president en fungeerde als first lady van het land omdat de vrouw van de president, Hannah, al 17 jaar overleden was en Van Buren voor de rest van zijn leven ongehuwd bleef.

Angelica Mandy
Actrice

Angelica Mandy is een Britse actrice. Ze is onder andere bekend van haar rol als Gabrielle Delacour in de films Harry Potter en de Vuurbeker en Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1. Ze debuteerde in 2004 in de Amerikaans-Britse langspeelfilm Vanity Fair van Mira Nair.

Angelica Bridges
Zangeres

Angelica Bridges is een Amerikaanse zangeres en actrice. Bridges is de zanger van de popgroep Strawberry Blonde. Ze speelde eerder in The Luxor's show "Fantasy" in Las Vegas, zij het niet als een van de dansers; zij was de presentatrice en zangeres.

Muziek met de naam Angelica

Suor Angelica
Artiest: Opera Giacomo Puccini

Suor Angelica (Zuster Angelica) is een opera in één bedrijf van Giacomo Puccini op een Italiaans libretto van Giovacchino Forzano. Het is het tweede deel van Il trittico (de triptiek). De eerste uitvoering vond op plaats 14 december 1918 in New York en werd verzorgd door de Metropolitan Opera.

Films met de naam Angelica

Angelica (2015)

Angelica is een Amerikaanse thrillerfilm uit 2015, geregisseerd door Mitchell Lichtenstein en met in de hoofdrollen Jena Malone, Janet McTeer, Ed Stoppard en Tovah Feldshuh. Het werd vertoond in de Panorama-sectie van het 65e Internationale Filmfestival van Berlijn. Een stel dat in Victoriaans Londen woont, ondergaat een ongebruikelijke reeks psychologische en bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Natuurfenomenen

Engelwortel (Angelica) is een geslacht van kruidachtige, overblijvende kruiden uit de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). De planten komen voor in de gematigde en subpolaire gebieden van het noordelijk halfrond. De soorten worden doorgaans 1-2 m hoog. De bladeren zijn dubbelgeveerd en de bloemen wit of witgroen. In België en Nederland komen twee soorten in het wild voor: 1) De Grote engelwortel (Angelica archangelica) en 2) De Gewone engelwortel (Angelica sylvestris)

Geografie met de naam Angelica

Gemeente: Angélica (Mato Grosso do Sul, Brazilië)

Angélica is een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul. De gemeente telt ongeveer 7.500 inwoners.

Artikelen over de naam Angelica

Hoe spel ik de naam Angelica?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • G Gallipoli
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • C Casablanca
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • G Guus
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • C Celine
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • G Golf
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • C Charlie
 • A Alfa

Zo spel je Angelica met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter g
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Angelica in braille

a
n
g
e
l
i
c
a

Zo sein je Angelica in morsecode

· —
— ·
— — ·
·
· — · ·
· ·
— · — ·
· —

Zo sein je Angelica met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter g
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Angelica bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A