Nell Geboortekaartje naam Nell m2

Betekenis Nell

Licht, fakkel, de stralende, "schijn van de zon".
Meer informatie

Geslacht

Nell wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nell is Engels

Naamsopbouw

Nell is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (n, l, l).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nell

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nell is een mooie meisjesnaam. Nell is een Engelse meisjesnaam en betekent "heldere, stralende". De naam Nell is vaak een bijnaam voor Helen, Ellen of Eleanor, en is een lieve ouderwetse charmeur die tegenwoordig op zichzelf modieus wordt gebruikt. Hoewel Nell perfect is afgestemd op de hedendaagse vintage naamstijl, is de naam niet van de grond gekomen zoals sommige van zijn zussen hebben gedaan en behoudt het dus een air van onderscheid. Gebruik Nell of Nellie als een afkorting voor elke naam van Eleanor tot Penelope of noem haar gewoon Nell. Nell was de koosnaam die Franklin Delano Rooseveldt zijn vrouw Eleanor noemde (samen met Babs), de beroemde Kleine Nell in Dickens' Old Curiosity Shop heette Elinor, en de beruchte minnares van Charles II, Nell Gwynne, werd ook als Eleanor geboren. Jodie Foster speelde het titelpersonage van de film Nell uit 1994, en Helena Bonham Carter en Tim Burton noemden hun dochter Nell, waarmee ze de familietraditie van namen gerelateerd aan Helen in stand hielden. Nell is ook een oude voornaam in Frankrijk. De naam is momenteel echter populair in Frankrijk en staat op nummer 144. De naam kende zijn grootste succes in 2013, toen het werd toegekend aan 178 meisjes. Alleen in Frankrijk is Nell 5 van 100 keer een jongensnaam. In België kiezen ouders ook best nog wel eens de naam Nell voor hun dochter. In Nederland kiezen ouders toch eerder voor Nelli (denk bv aan Nelli Cooman) of Nelle. Onder de beroemdheden die verder deze voornaam dragen, noemen wij een Nell Carter (zangeres en theateractrice, 1948-2003) of Nell Jones. In Nederland kennen we onder meer politica Nell Ginjaar-Maas.

Beroemdheden met de naam Nell

Nell Gwyn
Actrice

Eleanor (Nell) Gwyn (2 februari 1650 – 14 november 1687) was een van de eerste Engelse actrices die beroemd werden. Ze was gedurende lange tijd minnares van Karel II van Engeland.

Nell Ginjaar-Maas
Politica

Nelly Jeanne (Nell) Ginjaar-Maas (Rotterdam, 7 mei 1931 – Corsica, 24 april 2012[1]) was Nederlandse politica en een vooraanstaand onderwijsdeskundige in de VVD, net als haar echtgenoot Leendert Ginjaar (minister, partijvoorzitter, Eerste Kamerlid). Van huis uit was Ginjaar-Maas scheikundige. Zij was werkzaam in het onderwijs en bracht een initiatiefwet tot stand over de MO-opleidingen. Als staatssecretaris in de kabinetten-Lubbers I en II bracht ze wetten tot stand over onder meer leerlingenvervoer en onderwijs aan allochtone kinderen. Zij keerde in 1989 terug in de Kamer en was toen nog enige tijd voorzitter van de vaste commissie voor het Midden- en Kleinbedrijf.

Nell Dorr
Fotografe

Nell Dorr, geboren als Virginia Nell Becker (Cleveland (Ohio), 27 augustus 1893 - Litchfield (Connecticut), 15 november 1988), was een Amerikaans fotografe en auteur.

Nell Blaine
Schilder

Nell Blair Walden Blaine (Richmond (Virginia), 10 juli 1922 - New York, 14 november 1996) was een Amerikaanse landschapsschilder, expressionist en aquarellist.

Boeken met de naam Nell

Nell
Auteur: Mary Evans

Nell is het verhaal van een volwassen vrouw die haar hele leven door haar moeder van de buitenwereld werd afgezonderd, verscholen in een hut in een bos. Als zij op een dag wordt ontdekt door de jonge arts Jerry Lovell, is ze doodsbang, treurend om haar zojuist gestorven moeder en... onverstaanbaar. Nell spreekt haar eigen taal en leeft in haar eigen wereld. Zonder aarzelen stort de wetenschappelijke wereld zich op de jonge vrouw, die wordt beschouwd als een uniek 'geval'. Nell wordt gebruikt als proefkonijn; diverse partijen strijden om haar, onder het mom deze hulpeloze vrouw te willen helpen ... Maar Nell heeft geen hulp nodig: in haar onbedorvenheid beschikt zij over een spirituele kracht die ongekend is in onze 'beschaafde' wereld. Uiteindelijk is zij het die haar gaven schenkt en troost biedt ... Het opzienbarende verhaal van Nell werd verfilmd met Jodie Foster in een schitterende hoofdrol (zie verderop).

Films met de naam Nell

Nell (1994)

Nell is een Amerikaanse dramafilm uit 1994 onder regie van Michael Apted. De film is gebaseerd op het toneelstuk Idioglossia van Mark Handley. In de hoofdrol speelt Jodie Foster een jonge vrouw die voor het eerst in haar leven geconfronteerd wordt met de bewoonde wereld omdat haar moeder een kluizenaar was. Foster werd voor haar rol genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol en een Golden Globe voor beste drama-actrice. Een prijs die ze daadwerkelijk won was onder meer de eerste Screen Actors Guild Award voor een uitstekende prestatie door een vrouwelijke acteur in een hoofdrol.

Namen die lijken op Nell

Nela   -   Nele   -   Nelle   -   Nelleke   -   Nelly

Hoe spel ik de naam Nell?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • N November
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima

Zo spel je Nell met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Nell in braille

n
e
l
l

Zo sein je Nell in morsecode

— ·
·
· — · ·
· — · ·

Zo sein je Nell met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nell bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 4 letters