Mick Geboortekaartje naam Mick j2

Betekenis Mick

Wie Is Als God? (van Michael)
Meer informatie

Geslacht

Mick wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mick is Engels

Mick is afgeleid van de naam Michael

Naamsopbouw

Mick is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (m, c, k).

Populariteit van de naam Mick

Mick is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mick tussen 1996 en 2023. De naam Mick is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Mick is 282x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mick

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mick is een mooie korte jongensnaam. De naam Mick is een Engelse jongensnaam. Meestal is Mick een korte vorm (hypocorisme) van de naam Michael. De naam Michael of Michaël is oorspronkelijk Hebreeuws en betekent 'wie is als God?'. De naam Michaël is van een van de aartsengelen, in het Oude Testament genoemd in het boek Daniël (10, 13, 21; ook als persoonsnaam in Numeri 13). Ook komt de naam voor in het Nieuwe Testament in de brief van Judas, vers 9 en in Openbaring 12, 7: 'En er kwam oorlog in de hemel: Michaël en zijn engelen hadden oorlog te voeren tegen de draak; ook de draak en zijn engelen voerden oorlog' (vergelijk Vondels 'Lucifer'). Michaël werd vaak afgebeeld als een gevleugelde ridder in een glanzende rusting, terwijl hij met een vlammend zwaard op de overwonnen draak (de duivel) staat.Vanwege zijn populariteit in Ierland, wordt het in Engeland vaak gebruikt als een term voor een Ier (denk ook aan Yankee of Dutchie) of een persoon van Ierse afkomst. In Australië werd de betekenis uitgebreid tot alle rooms-katholieken. Variaties op de naam zijn onder meer Mickey, Micky, Mike, Mikey en Micha. Mick is sinds een aantall jaar een zeer populaire naam bij ouders in Nederland en België. Afgelopen jaar gaven we wereldwijd zelfs het vaakst de naam Mick aan een zoon, dus ook vaker dan ouders in de VS of UK. De naam is ook populair bij ouders in Denemarken en Frankrijk. Meest bekende drager van de naam is waarschijnlijk wel de Rolling Stones zanger Mick Jagger. Wat velen niet weten is dat aan het begin er nog een Mick in de Rolling Stones zat, Mick Taylor. Overigens, als je denkt dat je zoon muzikale aanleg heeft, dan is Mick zeker een goede naam. De popwereld stikt van de bekende Micks. Mick Mars is gitarist van de band Motley Crew, Mick Harvey bij Nick Cave and the Seeds, Mick Box bij Urial Heep en Mick Fleetwood drummer bij Fleetwood Mac. Andere bekende drages zijn onder meer de Formule 1 coureur Mick Schumacher en oud voetballer Mick McCarthy. In Nederland kennen we voetballer Mick van Buren en zanger Mick Harren. In Vlaanderen is Mick Mathys een bekende wetenschapper. De naam Mick is verder populair bij schrijvers en regisseurs. Mick is hoofdpersoon in het boek Password van Mirjam Mouse. Mick Belker was een hoofdrolspeler in de serie Hill Street Blues, Mick Carter in de Britse soap Eastenders, Mick Cambell in de serie House of Anubis en Mick Garvey in de serie Benidorm.

Beroemdheden met de naam Mick

Mick Campbell
Personage

Mick Campbell is een hoofdpersoon in House of Anubis. Hij is een inwoner van Anubis House en de atletische vriend van Amber Millington. Hij en Amber gaan uit elkaar nadat ze besluit meer tijd te besteden aan het helpen van Sibuna met hun zoektocht. Mick heeft dan een knipperlichtrelatie met Mara Jaffray.

Mick van Buren
Voetballer

Mick van Buren (Ridderkerk, 24 augustus 1992) is een Nederlands voetballer die doorgaans centraal in de aanval speelt. Hij verruilde in 2016 Esbjerg fB voor Slavia Praag.

Mick van Dijke
Wielrenner

Mick van Dijke (Colijnsplaat, 15 maart 2000) is een Nederlands wielrenner die sinds september 2021 rijdt voor Team Jumbo-Visma. Van Dijke reed voor het Jumbo-Visma Development Team en zou vanaf 2022 voor de WorldTour-formatie gaan rijden. Hij stapte echter in september 2021 al over.[1] Voor zijn prestaties in 2021 kreeg hij de Gerrie Knetemann Trofee in 2021 toegekend als meest talentvolle wielrenner onder 23 jaar. Zijn tweelingbroer Tim is sinds 2022 ook prof bij Team Jumbo-Visma.

Mick Schumacher
Formule 1 coureur

Mick Schumacher is een Duits-Zwitsers autocoureur. Hij is de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher en neef van eveneens voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher en diens zoon David. In 2018 werd hij de laatste kampioen van het Europees Formule 3-kampioenschap.

Mick Fleetwood
Muzikant

Michael John Kells Fleetwood is een Britse rockmuzikant bekend als oprichter en drummer van de band Fleetwood Mac. Naast Fleetwood Mac heeft hij sinds 1981 ook meerdere soloalbums gemaakt, waarvan de meeste onopgemerkt bleven. Alleen het album The Visitor kreeg veel aandacht, omdat het in Accra werd opgenomen.

Mick Jagger
Muzikant

Sir Michael Philip Jagger (Dartford (Kent), 26 juli 1943) is een Brits rockmuzikant, acteur, schrijver, componist en producer. Hij is het bekendst als zanger (en mondharmonicaspeler) van The Rolling Stones.

Boeken met de naam Mick

Wat Mick zag
Auteur: Lars Deltrap

Mick en Hannah gaan een weekend logeren in de Ardennen. Het hotel dat mama en papa hebben uitgezocht is niet zo modern als ze hadden verwacht. Het is er ook een beetje geheimzinnig. Tenminste, dat vindt Mick. Verdwijnen er hier spullen? Gedragen sommige gasten zich niet heel verdacht? En wie vaart daar ’s nachts in een bootje op het meer? Zijn zusje en ouders hebben niets in de gaten. Gelukkig heeft Mick alles gezien! Hij gaat op onderzoek uit. Op grote zoekplaten is te zien hoe speurneus Mick de boel in de gaten houdt en een mysterie onthult. Een kijk-, zoek- en speurboek met een grappige en verrassende ontknoping.

Films met de naam Mick

Being Mick (2001)

Being Mick is een documentaire televisiefilm uit 2001 die het leven van Mick Jagger een jaar lang beschrijft. Een groot deel van de film is door Jagger zelf gemaakt met een handcamera. De film documenteert zijn opname van de Godin in het Doorway-album, evenals het dagelijkse leven inclusief zijn familie en vrienden. In de film woont Mick o.a. een liefdadigheidsinzamelingsactie bij die wordt georganiseerd door Elton John, evenals de première van de Kate Winslet-film Enigma, die het bedrijf van Jagger heeft geproduceerd.

The Mick (2017-2018)

The Mick is een Amerikaanse sitcom uit 2017 van Fox Broadcasting Company en werd bedacht door Dave Chernin en John Chernin. Er werden twee seizoenen van gemaakt met in totaal 37 afleveringen. Hoofdrollen worden gespeeld door Kaitlin Olson, Sofia Black-D'Elia, Carla Jimenez, Thomas Barbusca en Jack Stanton. Een hardlevende tante wordt gedwongen om voor de verwende kinderen van haar rijke zus te zorgen nadat de moeder het land ontvlucht is om strafrechtelijke vervolging te voorkomen.

Namen die lijken op Mick

Dick   -   Kick   -   Micah   -   Micha   -   Michi   -   Nick   -   Rick   -   Vick

Hoe spel ik de naam Mick?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • C Casablanca
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • C Celine
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • C Charlie
 • K Kilo

Zo spel je Mick met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Mick in braille

m
i
c
k

Zo sein je Mick in morsecode

— —
· ·
— · — ·
— · —

Zo sein je Mick met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mick bekijken?

Top 10 jongensnamen met een M

Top 10 jongensnamen met 4 letters