Kenji Geboortekaartje naam Kenji j2

Betekenis Kenji

Sterk, Gezond, Tweede Zoon
Meer informatie

Geslacht

Kenji wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kenji is Japans

Naamsopbouw

Kenji is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 3 medeklinkers (k, n, j).

Populariteit van de naam Kenji

Kenji is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kenji tussen 2007 en 2023. De naam Kenji is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Kenji is 28x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kenji

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kenji is een mooie, sterke jongensnaam. Kenji (けんじ,ケンジ) of Kenzi is een mannelijke Japanse voornaam. Het is éen van de vele Japanse namen die de plaats van de baby in het gezin aanduidden. Tegenwoordig past Kenji bij een kleine jongen die overal in de stamboom opduikt. Traditioneel betekent de chic klinkende titel 'tweede zoon', wat een deel van die waanzin en vrijgevochtenheid van het middelste kind bij baby Kenji zou kunnen inspireren. De naam betekent ook 'intelligent', 'sterk' en 'genezend' - allemaal stralende eigenschappen om aan je kleintje te schenken. Kenji komt van het Japanse 健 (ken) dat "gezond, sterk" betekent of 研 (ken) dat "studeren, verscherpen" betekent, gecombineerd met 二 (ji) dat "twee" betekent. Deze naam kan ook worden gevormd uit andere combinaties van kanji-tekens. Eigenlijk is de betekenis van Kenji afhankelijk van de Kanji die wordt gebruikt. Snap je m? Het kanji is een van de drie Japanse schriften. Kenji kan worden geschreven met verschillende kanji-tekens en kan daarom het volgende allemaal betekenen: 賢二, "wijs, tweede", 健二, "gezond, tweede", 健次, "gezond, volgende" 謙二, "bescheiden, tweede", 研二, "onderzoek, tweede", 憲次, "grondwet, volgende", 健司, "gezond, regel", 健治, "gezond, regeren", 賢治, "wijs, regeren", 健児, "gezond, kind" of 堅志, "ijzer, doel" Een veelzijdige naam ds! Kenji heeft in de VS de aandacht getrokken als de naam van de chef-kok van The Food Lab, James Kenji López-Alt, simpelweg bekend als Kenji. Verdere bekende dragers van de naam vind je natuurlijk vooral in Japan. Kenji Ito is een beroemde componist, net als Kenji Kawai. Verder kennen we Michael Kenji "Mike" Shinoda als zanger van de bekende Amerikaanse band Linkin Park.

Beroemdheden met de naam Kenji

Mike Shinoda
Zanger

Michael Kenji Shinoda, is een Amerikaanse producer, rapper, songwriter, zanger, multi-instrumentalist, ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij is de oprichter van Fort Minor en medeoprichter van de band Linkin Park.

Kenji Kawai
Componist

Kenji Kawai is een Japanse componist en arrangeur. Hij staat bekend als een van de grootste namen in de soundtrackwereld en heeft aan een breed scala aan mixed media-producties gewerkt, waaronder anime, tv-shows, films en videogames.

Kenji Ito
Componist

Kenji Ito, ook bekend onder de bijnaam Itoken, is een Japanse componist en muzikant van videogames. Hij is vooral bekend om zijn werk aan de Mana- en SaGa-series

J. Kenji López-Alt
Chef kok

James Kenji López-Alt is een Amerikaanse chef-kok en voedselschrijver. Zijn eerste boek, The Food Lab: Better Home Cooking Through Science, werd een kritisch en commercieel succes, stond op de New York Times Bestseller-lijst en won de James Beard Foundation Award 2016 voor het beste kookboek van General Cooking.

Boeken met de naam Kenji

Kleine helden van toen - Kenji en de akita
Auteur: Gerard van Gemert

In dit spannende deel uit de geschiedenisserie ‘Kleine helden van toen’ laat een Japanse jongen zien dat hij het best wel in zich heeft om een samoerai te worden, net als zijn vader. Voor dappere strijders en strijdsters vanaf 7 jaar. Kenji’s vader is een samoerai. Wanneer de Mongolen het land binnenvallen, vertrekt hij naar de baai van Hakata om tegen hen te vechten. Maar als hij in de bergen is, komt er een tyfoon opzetten, een storm met ongekende kracht. Yuki de akita wil zijn baasje bijstaan, en ontsnapt uit huis. Kenji gaat de hond gaat zoeken, maar hij verdwaalt in het donkere bos, waar de wind steeds harder begint te waaien en de sneeuw zijn gezicht striemt. Waar is Yuki toch? En overleeft zijn vader de tyfoon en de strijd met de Mongolen?

Films met de naam Kenji

Kenzi No Honkai

Kenzi No Honkai is een film van regisseur Ryosuke Kanesaki. Aanklager Sakata van het openbaar ministerie van het Yonesaki-district en zijn collega Shoji worden ertoe overgehaald om de speciale onderzoeksafdeling van het kantoor van Tokio te helpen bij het onderzoeken van de invloedrijke parlementariërs Okouchi en Masumoto van een technische vaardighedenstichting. De twee mannen zouden betrokken zijn bij een omkopingszaak. Maar een kroongetuige in dit schandaal pleegt zelfmoord en de volgende persoon die vermoedelijk de sleutel tot de zaak heeft, de accountant van de stichting, is verdwenen.

Namen die lijken op Kenji

Benji

Hoe spel ik de naam Kenji?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • N New York
 • J Jérusalem
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • N Naomi
 • J Jordi
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • N November
 • J Juliett
 • I India

Zo spel je Kenji met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter j
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Kenji in braille

k
e
n
j
i

Zo sein je Kenji in morsecode

— · —
·
— ·
· — — —
· ·

Zo sein je Kenji met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter j
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kenji bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 5 letters