Wess Geboortekaartje naam Wess j2

Betekenis Wess

Beschermer van het leger, Westelijke Weide
Meer informatie

Geslacht

Wess wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Wess is Engels

Wess is afgeleid van de naam Wesley

Naamsopbouw

Wess is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter W en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (w, s, s).

Populariteit van de naam Wess

Wess is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Wess tussen 2014 en 2023. De naam Wess is minder populair geworden.

 • Wess is 11x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Wess

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Wess is een hippe en stoere jongensnaam. De naam is in Nederland relatief nieuw, bestaat sinds het jaar 2000. Toevallig of niet, valt de opkomst van de naam samen met de opkomst van voetballer Wesley Sneijder. Na de Verenigde Staten wordt de naam Wess het vaakst gegeven in .. Nederland. De herkomst en betekenis kunnen verschillen. Wess is een verkorte versie van de naam Wessel, maar ook van de naam Wesley. Afgelopen jaar kozen iets meer ouders voor de naam Wessel. Wessel is vooral Friese naam. Ook in Ost-Friesland (Duitsland) komt de naam voor. Wessel, en dus Wes is een vleivorm van Werner. Werner is een tweestammige Germaanse naam. Het eerste deel komt van ‘wer’ of ‘weren’. ‘Wer’ betekent ‘herder, hoeder’ of ‘bewaren, bewaken’. ‘Weren’ betekent ‘waarschuwen, beschermen’. Het tweede deel komt van ‘her’, dat ‘leger betekent. De naam betekent dus ‘hoeder van het leger’ of ‘waarschuwer van het leger’. Wessel kwam vroeger bijvoorbeeld ook in de Achterhoek voor. De naam was vroeger meer verbreid. Wesley is een Engelse jongensnaam en betekent "westerse weide". Bekende drager van de naam is de zanger Wess Johnson. Maar zijn echte naam was Wesley Johnson...

Beroemdheden met de naam Wess

Wess Johnson
Zanger

Wesley (Wess) Johnson (Winston-Salem, 13 augustus 1945 – Winston-Salem, 21 september 2009) was een Amerikaanse zanger geboren in North Carolina. Johnson verhuisde naar Italië en leerde daar Dori Ghezzi kennen, met wie hij een succesvol zangduo vormde. In 1973 namen ze deel aan het San Remo Festival met Tu nella mia vita. Ze haalden niet de top 3 maar verkochten wel de meeste platen van alle kandidaten dat jaar. Ze vertegenwoordigden Italië op het Eurovisiesongfestival 1975 in Stockholm met het lied Era, ze werden derde. Het succesverhaal liep verder in 1976, toen ze tweede werden in San Remo met Come stai? Con chi sei?

Wessel van Diepen
Radio - DJ

Wessel Dietrich van Diepen (Delft, 12 november 1966) is de bedenker, producer en componist van internationaal succesvolle acts L.A. Style, Alice Deejay en Vengaboys. Verder is hij medeoprichter, diskjockey en huidige station voice van Radio 538 en sinds 2013 ook van Fox NL.

Namen die lijken op Wess

Jess   -   Kess   -   Wes   -   Wessel

Hoe spel ik de naam Wess?

Internationaal alfabet

 • W Washington
 • E Edison
 • S Santiago
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • W Wendy
 • E Eva
 • S Samira
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • W Whiskey
 • E Echo
 • S Sierra
 • S Sierra

Zo spel je Wess met gebarentaal.

gebarentaal letter w
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Wess in braille

w
e
s
s

Zo sein je Wess in morsecode

· — —
·
· · ·
· · ·

Zo sein je Wess met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter w
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Wess bekijken?

Top 10 jongensnamen met een W

Top 10 jongensnamen met 4 letters