Levi

Betekenis Levi

Aanhankelijkheid, zich aansluiten, beste vriend
Meer informatie

Geslacht

Levi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Levi is Hebreeuws

Naamsopbouw

Levi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (l, v).

Populariteit van de naam Levi

Levi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Levi tussen 1996 en 2021. De naam Levi is in 2021 in populariteit gestegen.

 • Levi is 643x gegeven als voornaam in 2021

Geboortekaartjes met de naam Levi

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

Levi is een Hebreeuwse jongensnaam die zich aansluitend, aanhankelijkheid betekent. Levi is de naam van de derde zoon van Jakob en Lea (zie de Bijbel, Genesis 29, 34), stamvader van de Levieten. Ook de apostel Mattheüs heette oorspronkelijk Levi (de tollenaar). In joodse kringen was de naam traditioneel in gebruik. Levi, lichter en energieker dan de meeste bijbelse namen, met zijn opwaartse klinkereinde, combineert oudtestamentische gravitas met de nonchalante flair die geassocieerd wordt met ... Levi Strauss-jeans. Levi Strauss is waarschijnlijk de meest bekende Levi in Nederland. Hij was de maker van spijkerbroeken in de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan werd de naam "Levis" synoniem voor blauwe spijkerbroek. De naam Levi is de afgelopen jaren enorm gestegen in de naam hitlijsten in meerdere landen als gevolg van BN ers, BUK ers en BA ers (Bekende Amerikanen :-))- in de VS bijvoorbeeld vooral na veel aandacht te hebben gekregen nadat Matthew McConaughey, Sheryl Crow en Sara Gilbert hun zoon Levi noemden. Andere beroemde Levi's zijn onder meer politici Levi Lincoln en Levi Grant, evenals atleten Levi Lind, Levi Porter en Levi Romero. In de roman van Thomas Hardy, Far from the Madding Crowd, is Levi Everdene de vader van de heldin. Levon is een verwante naam. Bekende Nederlander met de naam is onder meer Levi van Kempen (acteur).

Beroemdheden met de naam Levi

Levi van Kempen
Acteur

Levi Wouter van Kempen is een Nederlands acteur, presentator, stemacteur, zanger en piloot. Naast actief te zijn als acteur en presentator is Van Kempen actief als stemacteur in diverse televisieseries waaronder Big Time Rush, Pokémon en Jackie Chan Adventures. Daarnaast leverde hij als stemacteur zijn bijdrage aan verschillende films waaronder Alvin and the Chipmunks, Rapunzel en Thunderbirds.

Levi Strauss
Ondernemer

Oskar Levi Strauss (geboren als Oskar Löb Strauß) (Buttenheim, Beieren, 26 februari 1829 - San Francisco, 26 september 1902) was, van Duits-Joodse afkomst, een Amerikaans kledingfabrikant. Strauss is bekend geworden door zijn spijkerbroeken die de naam dragen van zijn roepnaam Levi.

Levi Leipheimer
Wielrenner

Levi Leipheimer (Butte (Montana), 24 oktober 1973) is een voormalig Amerikaans wielrenner.

Films met de naam Levi

La Strada di Levi

Regisseur Ferrario volgt hetzelfde pad dat de Italiaans-Joodse chemicus Primo Levi bereisde, nadat hij in 1945 vrij kwam uit het concentratiekamp Auschwitz. Levi beschreef deze reis in zijn beroemde boek La Tregua en wist daarin tevens de emotionele reis van gevangene naar vrij man te verweven.

Namen die lijken op Levi

Devi   -   Lev   -   Levin   -   Levon   -   Levy   -   Revi

Hoe spel ik de naam Levi?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Levi met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Levi in braille

l
e
v
i

Zo sein je Levi in morsecode

· — · ·
·
· · · —
· ·

Zo sein je Levi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Levi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 4 letters