Levi Geboortekaartje naam Levi j2

Betekenis Levi

Aanhankelijkheid, zich aansluiten, beste vriend
Meer informatie

Geslacht

Levi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Levi is Hebreeuws

Naamsopbouw

Levi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (l, v).

Populariteit van de naam Levi

Levi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Levi tussen 1996 en 2023. De naam Levi is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Levi is 601x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 18x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Levi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Levi is een Hebreeuwse jongensnaam die zich aansluitend, aanhankelijkheid betekent. Levi is de naam van de derde zoon van Jakob en Lea (zie de Bijbel, Genesis 29, 34), stamvader van de Levieten. Ook de apostel Mattheüs heette oorspronkelijk Levi (de tollenaar). In joodse kringen was de naam traditioneel in gebruik. Spellingsvarianten die in Nederland en België bestaan zijn onder meer ook Lévi , Leví , Lèvi , Levı en Levì. Levi, lichter en energieker dan de meeste bijbelse namen, met zijn opwaartse klinkereinde, combineert oudtestamentische gravitas met de nonchalante flair die geassocieerd wordt met ... Levi Strauss-jeans. Levi Strauss is waarschijnlijk de meest bekende Levi in Nederland. Hij was de maker van spijkerbroeken in de Verenigde Staten. Als gevolg hiervan werd de naam "Levis" synoniem voor blauwe spijkerbroek. De naam Levi is de afgelopen jaren enorm gestegen in de naam hitlijsten in meerdere landen als gevolg van BN ers, BUK ers en BA ers (Bekende Amerikanen :-))- in de VS bijvoorbeeld vooral na veel aandacht te hebben gekregen nadat Matthew McConaughey, Sheryl Crow en Sara Gilbert hun zoon Levi noemden. Andere beroemde Levi's zijn onder meer politici Levi Lincoln en Levi Grant, evenals atleten Levi Lind, Levi Porter en Levi Romero. In de roman van Thomas Hardy, Far from the Madding Crowd, is Levi Everdene de vader van de heldin. Levon is een verwante naam. Bekende Nederlander met de naam is onder meer Levi van Kempen (acteur). De naam Levi doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Levi Gorringe is het hoofdpersoon in The Damnation of Theron Ware van Harold Frederic. En Levi is de hoofdpersoon in Forbidden Desires van Justine Elvira. Levi Stewart is een personage in 'Fangirl'. En Levi is een personage in de serie Soul Screamers.

Beroemdheden met de naam Levi

Levi Raja Boean
Voetballer

Levi Raja Boean (Nijmegen, 12 april 1993) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur op de flanken speelt. Hij speelde onder meer voor NEC en RKC Waalwijk.

Levi (zoon van Jacob)
Bijbels persoon

Levi is de derde zoon van Jakob en Lea. Hij is een van de stamvaders van het volk van Israël. De naam Levi betekent ‘aanhankelijk’. Bij zijn geboorte zegt zijn moeder Lea: ‘Nu ik hem drie zonen heb gebaard, zal mijn man zich eindelijk aan mij hechten.’ (Genesis 29:34) Daarom geeft ze hem de naam ‘Levi’. Ook een van de leerlingen van Jezus heet Levi (Marcus 2:14; Lucas 5:27). Deze Levi was eerst tollenaar, voordat Jezus hem als zijn leerling roept. In Matteüs 9:9 wordt deze tollenaar geen Levi, maar Matteüs genoemd.

Levi Miller
Acteur

Levi Zane Miller is een Australisch jeugdacteur en voornamelijk bekend als Peter Pan van de film Pan uit 2015. Miller werd geboren in Brisbane, de hoofdstad van de deelstaat Queensland van Australië. Hij maakte zijn acteerdebuut op zevenjarige leeftijd met de korte film Akiva.

Levi van Kempen
Acteur

Levi Wouter van Kempen is een Nederlands acteur, presentator, stemacteur, zanger en piloot. Naast actief te zijn als acteur en presentator is Van Kempen actief als stemacteur in diverse televisieseries waaronder Big Time Rush, Pokémon en Jackie Chan Adventures. Daarnaast leverde hij als stemacteur zijn bijdrage aan verschillende films waaronder Alvin and the Chipmunks, Rapunzel en Thunderbirds.

Levi Strauss
Ondernemer

Oskar Levi Strauss (geboren als Oskar Löb Strauß) (Buttenheim, Beieren, 26 februari 1829 - San Francisco, 26 september 1902) was, van Duits-Joodse afkomst, een Amerikaans kledingfabrikant. Strauss is bekend geworden door zijn spijkerbroeken die de naam dragen van zijn roepnaam Levi.

Levi Leipheimer
Wielrenner

Levi Leipheimer (Butte (Montana), 24 oktober 1973) is een voormalig Amerikaans wielrenner.

Boeken met de naam Levi

Levi, Lola en de liefde
Auteur: Wilma Geldof

Lola! Het is bijna niet te geloven, vindt Levi zelf, dat hij verkering krijgt met Lola. Het mooiste meisje van de school. Daar durfde hij eerder niet eens van te dromen. Maar omdat hij nu opvalt als zanger van de schoolband, komt ze op hem af. Levi is meteen verliefd. Dat hij al verkering heeft met Nicole, de zangeres van de band, vergeet hij maar even. Zijn leven staat nu in het teken van Lola en de liefde. Maar ook van zijn vader, die na tien jaar stilte ineens contact met hem zoekt. Wat moet hij daar mee? Levi houdt zich liever bezig met Lola. Hij heeft nog wel wat op te lossen, want Lola is al zestien, terwijl hij pas veertien is. Dat mag ze nooit te weten komen. En ook niet dat hij buiten het podium eigenlijk gewoon een beetje onzeker is. Is de liefde van Lola te mooi om waar te zijn?

Levi (Under the cover)
Auteur: Miranda Hillers

Levi, Under the cover, is een nieuw adult boek van Miranda Hillers. Er zijn veel woorden die met de letter L beginnen. Ik kan er zo een paar opnoemen, een aantal springen er voor mij duidelijk uit. LUST is in korte tijd veranderd naar LIEFDE, helaas was dat voor korte duur. Door het LEF te hebben om me ongemerkt LEUGENS te vertellen, veranderde mijn gevoel voor hem in LAF en LAAG. ‘Vertrouw me als je me niet gelooft.’ Dat is wat hij tegen me zei. Vanaf het moment dat ik hem zag, wist ik dat er iets tussen ons ging gebeuren. De aantrekkingskracht was niet te vermijden. Het overkwam mij. Hij overkwam mij. Niet wetende dat hij letterlijk de adem van iemand kon benemen. De man die mijn hart zo vaak heeft laten overslaan. De man die mij verliefd op hem liet worden. Ik heb het over Levi. Zelfs zijn naam begint met die letter. Levi Lopez.

Lotje, Levi, Gompie en het roze geitje
Auteur: Nelleke de Boorder

Lotje, Levi, Gompie en het roze geitje is een leuk kinderboek van Nelleke de Boorder. Op de kinderboerderij is altijd wel iets te beleven. Dit keer wordt er een roze geitje geplaagd. Gompie probeert hem te helpen, zal dat lukken?

Films met de naam Levi

La Strada di Levi

Regisseur Ferrario volgt hetzelfde pad dat de Italiaans-Joodse chemicus Primo Levi bereisde, nadat hij in 1945 vrij kwam uit het concentratiekamp Auschwitz. Levi beschreef deze reis in zijn beroemde boek La Tregua en wist daarin tevens de emotionele reis van gevangene naar vrij man te verweven.

Namen die lijken op Levi

Devi   -   Lev   -   Levin   -   Levon   -   Levy   -   Lova   -   Revi

Hoe spel ik de naam Levi?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Levi met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Levi in braille

l
e
v
i

Zo sein je Levi in morsecode

· — · ·
·
· · · —
· ·

Zo sein je Levi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Levi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 4 letters