Jazz Geboortekaartje naam Jazz u2

Betekenis Jazz

Jasmijn (bloem) of Jazz (muziek)
Meer informatie

Geslacht

Jazz wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jazz is Engels

Jazz is afgeleid van de naam Yasmin

Naamsopbouw

Jazz is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 3 medeklinkers (j, z, z).

Populariteit van de naam Jazz

Jazz is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jazz tussen 2014 en 2023. De naam Jazz is minder populair geworden.

 • Jazz is 28x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jazz

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jazz is een mooie jongensnaam en meisjesnaam, helemaal uniseks dus!. In Frankrijk is de naam erg populair, en geven ouders de naam net vaker aan een dochter dan aan een zoon. In de VS is het net andersom. In Nederland en België was het uitsluitend een meisjesnaam, maar de laatste 2 jaar geven ouders in België de naam vaker aan een zoontje. De naam Jazz is van Engelse oorsprong. Jazz als volledige naam wordt iets vaker gebruikt voor meisjes dan voor jongens en heeft een kenmerkend, nou ja, jazzy gevoel. Jazz wordt ook af en toe gebruikt als bijnaam voor Jasper of Jazzman, veel vaker als koosnaam voor Jasmine of Jazzlyn. De naam doet het ook goed in combinatie namen, zoals Jazz April of Jazz-Lynn. Variant van de naam is de naam Jaz. Ook deze naam wordt zowel aan jongens als meisjes gegeven, maar is (in België en Nederland) wel veel minder populair. Hoe dan ook, als je graag meezingt met Ella Fitzgerald, John Coltrane en Louis Armstrong, dan is je kleintje Jazz noemen een leuke manier om je passie te vieren. Met zo'n opvallende naam kan baby Jazz geïnspireerd worden om een ​​muziekinstrument op te pakken. Of ze nu van het podium houden of liever met de podiumlichten werken, zoete muziek zal Jazz overal volgen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse actrice Jazz Raycole en Mexicaanse acteur Jazz Villá. De naam doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Zo is Jasper "Jazz" Dent het hoofdpersonage in Barry Lyga's "I Hunt Killers". En is Jazz Will's beste vriend op TV's "Fresh Prince of Bel,Air", en is Jacinta "Jazz" Curtis een fictief personage uit de Australische tv-soap Home and Away, gespeeld door Rachel Gordon. Jasper "Jazz" Halevampire is een hoofdkarakter in "Twilight"

Beroemdheden met de naam Jazz

Jazz Curtis
Activiste

Jacinta "Jazz" Curtis is een fictief personage uit de Australische tv-soap Home and Away, gespeeld door Rachel Gordon. Ze is de moeder van het personage Drew Curtis.

Jazz Boon
Regisseur

Man Wai-hung, professioneel bekend als Jazz Boon (geboren 25 september 1966), is een Hongkongse televisieproducent, regisseur en schrijver.

Jazz Guignard
Muzikant

Jazz Guignard was een populaire Haïtiaanse jazzmuzikant in de jaren dertig. Hij onderscheidde zich door zijn voltooiing van een van de eerste niet-commerciële opnames van Haïtiaanse muziek.

Jazz Raycole
Actrice

Jazz Raycole, geboren als Jazzmine Raycole Dillingham, is een Amerikaanse actrice en danseres. Raycole begon in 1995 met acteren als actrice in de film Babe, waarna zij nog meerdere rollen speelde in films en televisieseries. Zij speelde in onder anderen My Wife and Kids en Jericho.

Jazlyn Nicolette Sward
Regisseur

Jazlyn Nicolette Sward is een Amerikaans actrice en regisseur. Ze werd geboren op 19 augustus 1996. Jazlyn Sward is onder meer bekend van de films Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (2022), Truth Be Told (2019) en Student Seduction (2022).

Muziek met de naam Jazz

Jimmy Jazz
Artiest: The Clash

"Jimmy Jazz" is een nummer van The Clash van hun beroemde album London Calling uit 1979.

Organisaties met de naam Jazz

Jazz festival: North Sea Jazz Festival

Het NN North Sea Jazz Festival is een jaarlijks muziekfestival dat in het tweede weekend van juli wordt georganiseerd. Artiesten die optraden zijn onder andere Count Basie, Miles Davis, Billy Eckstine, Stan Getz, Dizzy Gillespie, James Taylor, Benny Goodman en Sarah Vaughan.

Jazz festival: Jazz Bilzen

Jazz Bilzen was een meerdaags jazz- en rockfestival dat van 1965 tot 1981 plaatsvond in de Belgische stad Bilzen.

Kunst met de naam Jazz

Videogame: Jazz Jackrabbit 2

Jazz Jackrabbit 2 is een computerspel uit 1998. Het is het tweede deel van de Jazz Jackrabbit-serie. Het spel werd ontwikkeld door Orange Games en Epic Games als vervolg op het succesvolle Jazz Jackrabbit.

Namen die lijken op Jazz

Jazzlyn   -   Jazzlynn

Hoe spel ik de naam Jazz?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • Z Zürich
 • Z Zürich

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • Z Zeynep
 • Z Zeynep

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • Z Zulu
 • Z Zulu

Zo spel je Jazz met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter z
gebarentaal letter z

Zo schrijf je Jazz in braille

j
a
z
z

Zo sein je Jazz in morsecode

· — — —
· —
— · — —
— · — —

Zo sein je Jazz met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter z
nautische vlag letter z

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jazz bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 17 unisex met 4 letters