Etienne Geboortekaartje naam Etienne j2

Betekenis Etienne

Dat wat omringd, Gekroond, Kroon, Krans (van de Griekse naam Στέφανος (Stephanos)
Meer informatie

Geslacht

Etienne wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Etienne is Frans

Etienne is afgeleid van de naam Stephan

Naamsopbouw

Etienne is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 4 klinkers (e, i, e, e) en 3 medeklinkers (t, n, n).

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Etienne

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Etienne is een mooie naam. De naam Étienne is een Franse variant van de naam Stephan of Steven, net als de Portugese Estevão en Spaanse Esteban. De naam Stephen is afgeleid van de Griekse naam Στέφανος (Stephanos) wat "kroon, krans" betekent, meer precies "dat wat omringt". Het is dus een mannelijke voornaam. Een verouderde variant van de naam, die tot het midden van de 17e eeuw gangbaar was, is Estienne. In België en Nederland kiezen ouders het vaakst voor de spellingsvariant Etienne, maar in Frankrijk is het toch echt Étienne. In Nederland en België komen ook ook Etiënne , Étienne , Etiènne , Etiénne , Étiënne , Etiênne , Etïenne , Etiennë , Ètienne , Ētienne , Etienné en Etiennè als varianten voor. Het is dus de Franse Steve, maar voelt oh zo veel chique en hoffelijk. Veel gebruikt en nog steeds een populaire klassieker in Franstalige landen, maar een van de vele Franse jongensnamen die de meeste andere taligen niet kennen, behalve misschien fashionista's die het associëren met ontwerper Etienne Aigner. Verder zijn bekende dragers van de naam onder meer de Amerikaanse drummer Etienne Barbet Bowler en NFL speler Etienne Sabino. In Nederland kennen we onder andere motorcrosser Etienne Bax en voetballer Etiënne Reijnen. In België zijn advocaat Etienne de Gerlache, politicus Etienne Schoupe en gitarist Etienne Berghmans bekende namen. De naam doet het ook goed bij schrijvers en regisseurs. Etienne St. Clair is de Franse jongen in de roman 'Anna & the French Kiss' van Stephanie Perkins, Etienne Gerard is een personage in Doyle's "The Exploits of Brigadier Gerard". Etienne LeBlanc is een personage in "All the Light We Cannot See" van Anthony Doerr en Etienne Pruchon een personage in "The Invention of Hugo Cabret".

Beroemdheden met de naam Etienne

Étienne Aigner
Modeontwerper

Étienne Aigner was de oprichter van Etienne Aigner US en Etienne Aigner AG, twee momenteel afzonderlijke high fashion-huizen, respectievelijk gevestigd in New York City en München, Duitsland.

Etiënne Reijnen
Voetballer

Etiënne Reijnen (Zwolle, 5 april 1987) is een Nederlands voormalig voetballer die doorgaans als verdediger speelde. Hij speelde 15 seizoenen betaald voetbal en kwam uit voor FC Zwolle, AZ, SC Cambuur, FC Groningen, Maccabi Haifa en opnieuw PEC Zwolle.

Etienne Elias
Schilder

Etienne Elias, pseudoniem van Etienne Michiels (Oostende, 23 april 1936 – aldaar, 23 mei 2007) was een Vlaams kunstschilder die gerekend werd tot de nieuwe figuratie, de Europese variant van de popart.

Etienne Schoupe
Politicus

Etienne Adolf Schouppe (Denderleeuw, 24 juli 1942) is een Belgisch politicus en voormalig partijvoorzitter ad interim van CD&V. Van 20 maart 2008 tot 6 december 2011 was hij staatssecretaris voor Mobiliteit in de opeenvolgende regeringen Leterme I, Van Rompuy en Leterme II. Schouppe was van 1987 tot 2002 gedelegeerd bestuurder van de NMBS.

Etienne de Gerlache
Advocaat

Etienne Constantin baron de Gerlache (Biourge, 25 december 1785 - Elsene, 10 februari 1871) was advocaat, politicus en magistraat in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden en in België.

Étienne Bacrot
Schaker

Étienne Bacrot, Rijsel 22 januari 1983, is een Franse schaker met FIDE-rating 2728 in 2017. Sinds 1997 is hij een grootmeester (GM). Hij is sinds 1999 acht keer kampioen van Frankrijk geweest.

Muziek met de naam Etienne

Étienne
Artiest: Guesch Patti

" Étienne " is een nummer uit 1987, opgenomen door de Franse artiest Guesch Patti , van haar album Labyrinthe . Het werd eind 1987 als haar debuutsingle uitgebracht in verschillende Europese landen. Vooral bekend om zijn suggestieve videoclip die op bepaalde tv-zenders werd gecensureerd, was het nummer een groot succes in Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, waar het een top tien hit was.

Films met de naam Etienne

Étienne (1933)

Étienne is een Franse komische dramafilm uit 1933, geregisseerd door Jean Tarride, geschreven door Jean Bertin, met in de hoofdrol Jacques Baumer.

Etienne! (2009)

Etienne! is een comedie film van regisseur Jeff Mizushima uit 2009. Nadat Richard erachter komt dat zijn beste en enige vriend, een dwerghamster genaamd Etienne, terminale kanker heeft, besluit hij zijn kleine huisdier mee te nemen op een fietstocht om hem de wereld te laten zien voordat hij hem moet laten inslapen.

Geografie met de naam Etienne

Stad: Saint-Étienne

Saint-Étienne (Arpitaans: Sant-Etiève) is de hoofdstad van het Franse departement Loire. De stad ligt nabij de Loire, 500 km ten zuiden van Parijs. De stad heeft ongeveer 175.000 inwoners. Met alle voorsteden erbij heeft de stad er ongeveer 325.000 inwoners.

Namen die lijken op Etienne

Hoe spel ik de naam Etienne?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • T Tripoli
 • I Italia
 • E Edison
 • N New York
 • N New York
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • T Tamara
 • I Iris
 • E Eva
 • N Naomi
 • N Naomi
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • T Tango
 • I India
 • E Echo
 • N November
 • N November
 • E Echo

Zo spel je Etienne met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Etienne in braille

e
t
i
e
n
n
e

Zo sein je Etienne in morsecode

·
· ·
·
— ·
— ·
·

Zo sein je Etienne met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Etienne bekijken?

Top 10 jongensnamen met een E

Top 10 jongensnamen met 7 letters