Katy Geboortekaartje naam Katy m2

Betekenis Katy

Zuiver, rein, schoon (van het Griekse bijvoeglijk naamwoord καθαρός ofwel 'katharos' = 'zuiver', 'rein')
Meer informatie

Geslacht

Katy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Katy is Engels

Katy is afgeleid van de naam Katharina

Naamsopbouw

Katy is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (k, t, y).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Katy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Katy is een mooie, zuivere meisjesnaam. De naam Katy is, net als Kathy, Caty en Cathy, een verkorte versie van de naam Katharina of Catharina. Catharina of Catherina is een meisjesnaam van Griekse oorsprong en is afgeleid van het Griekse woord καθαρός (katharós), dat 'rein' of 'zuiver' betekent. Catherina kan dus vertaald worden als 'de reine, schone, zuivere'. Er bestaan veel varianten van de naam zoals Katarina, Katarine en Katharine. En dus veel verkorte versies, zoals Karin, Katrin, Kaja, Karin, Karina, Cajsa, Kajsa, Ina, Kaia en Kari. Katy, of meer in de volksmond Katie, stond daar een aantal jaren modieus op eigen benen, tijdens de Katelyn-boom. Maar nu verdwijnen zowel Katy als Katie ten gunste van de volwassen Kate of de dichtgeknoopte Katherine. Wij vinden Katy ook een erg geschikte naam voor in een combinatie naam, denk bijvoorbeeld aan Katy Ann, Katy Eve of Katy Lynn. De naam Katy wordt het vaakst gegeven door ouders in de VS, maar ook ouders in Frankrijk en Engeland geven de naam graag aan een dochtertje. Bekende Katy's zijn er genoeg. Natuurlijk de Amerikaanse zangeres Katy Perry, de schrijfster Katy Munger en de Engelse actrice Katy Brands en zangeres Katy B.

Beroemdheden met de naam Katy

Katy Perry
Muzikante

Katy Perry, artiestennaam van Katheryn Elizabeth Hudson (Santa Barbara, 25 oktober 1984), is een Amerikaanse popzangeres-songwriter, actrice en gitariste. Ze verkreeg internationale bekendheid met het nummer I Kissed a Girl, dat in twintig landen de eerste plaats behaalde. Bekende hits van haar zijn onder andere Roar en Dark Horse die beide een groot succes betekenden. Roar werd de op een na bestverkochte single van 2014.[bron?] Ter promotie van het album Prism ging Perry op tournee met The Prismatic World Tour, die van 7 mei 2014 tot en met 18 oktober 2015 duurde. In 2016 bracht Katy Perry het nummer Rise uit. Dit nummer was de hymne voor de Olympische Zomerspelen van 2016. In 2017 maakte Katy Perry opnieuw haar comeback met Chained to the Rhythm, in samenwerking met Skip Marley.

Katy Munger
Schrijfster

Katy Munger, die ook heeft geschreven onder de namen Gallagher Gray en Chaz McGee, is een Amerikaanse schrijver die bekend staat om het schrijven van de series Casey Jones en Hubbert & Lil. Ze is een voormalig recensent voor de Washington Post.

Katy Rose
Zangeres

Kathryn Rosemary Bullard, professioneel bekend als Katy Rose, is een Amerikaanse singer-songwriter en producer. Rose bracht twee studioalbums uit, 'Because I can' en 'Candy Eyed'. Sinds haar laatste album heeft Rose acht onafhankelijke singles uitgebracht.

Katy B
Zangeres

Katy B is een Britse singer-songwriter die afstudeerde aan de BRIT School. Ze is een R&B-, funk-, house- en garagezangeres en trad ook op als Baby Katy. Ze bracht haar eerste nummer uit in 2010 bij het platenlabel Rinse.

Films met de naam Katy

Katy (1984)

Katy is een van oorsprong Spaanse animatie film van regisseur José Luis Moro en Santiago Moro uit 1984. Een rups woont samen met haar zusters in een kersenboom. Zij vindt van zichzelf dat zij te mollig en lelijk is en verlaat haar huis om het bos te verkennen. Tijdens haar reis ontsnapt ze op het nippertje aan een hongerige kraai en transformeert zij uiteindelijk in een leuke en mooie vlinder.

Katy (2018)

Katy is een film uit 2018 van regisseur John McKay. De elfjarige Katy is een wildebras en doet niets liever dan in bomen klimmen. In de zomervakantie krijgt ze van haar stiefmoeder huisarrest opgelegd. Katy gaat echter stiekem naar buiten en maakt in de tuin van de buren een lelijke val. Hierdoor verandert haar leven... Katy was oorspronkelijk een personage uit What Katy Did, een nogal belerend jeugdboek uit 1872 over een ondeugend meisje dat dankzij engelengedrag een ongeluk te ­boven komt. Dat vond hedendaags kinderboekenschrijfster Jacqueline Wilson wat al te streng, dus schreef ze een moderne variant, maar nu met doorzettingsvermogen als de drijvende kracht, in plaats van braafheid. Deze verfilming treft die toon haarscherp, ook dankzij de medewerking van acteurs die zelf gehandicapt zijn. Een simpele en tegelijk diepzinnige film, over levenslust als doel en reisgenoot.

Namen die lijken op Katy

Caty   -   Kaat   -   Kate   -   Katie   -   Katla   -   Kato   -   Kit   -   Kito

Hoe spel ik de naam Katy?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • T Tamara
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • T Tango
 • Y Yankee

Zo spel je Katy met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Katy in braille

k
a
t
y

Zo sein je Katy in morsecode

— · —
· —
— · — —

Zo sein je Katy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Katy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 4 letters