Puck Geboortekaartje naam Puck m2

Betekenis Puck

Ondeugend, rakker, kabouter
Meer informatie

Geslacht

Puck wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Puck is Engels

Naamsopbouw

Puck is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 1 klinker (u) en 3 medeklinkers (p, c, k).

Populariteit van de naam Puck

Puck is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Puck tussen 1996 en 2023. De naam Puck is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Puck is 195x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Puck

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Puck is een populaire meisjes en soms jongensnaam. De naam Puck is knetterspopulair bij ouders in Nederland. Daarnaast wordt de naam regelmatig gegeven in Zweden en België. Met name in Zweden is het ook wel eens een jongensnaam. De herkomst is niet helemaal duidelijk. Het zou afkomstig kunnen zijn van het oud Engels puca. Het kan uiteindelijk van Germaanse of Keltische oorsprong zijn. In de Engelse legende was dit de naam van een ondeugende geest, ook bekend als Robin Goodfellow. Hij verschijnt in Shakespeare's toneelstuk A Midsummer Night's Dream (1600). In het Engels is "puck" een vleiwoord, met de betekenis "kabouter, rakker". Ook het Nederlands kent een soortgelijke liefkozende benaming voor kleine kinderen: puk en ukkepuk (met de oorspronkelijke betekenis "schelm", "kleine boef"). De naam Puk is als Nederlandse variant trouwens ook populair bij ouders, maar wel minder populair dan Puck. Puck van Heel (voetballer) is een bekende man met de naam, Puck Oversloot (zwemmer) en Puck Moonen (wielrenner) zijn bekende vrouwen met de naam. Puck is ook vaak een populaire bijnaam. In Nederland kennen we bijvoorbeeld Bertha "Puck" Brouwer (atlete) en in het buitenland David Edward "Puck" Rainey (acteur). Als laatste komt Puck ook voor als achternaam. Eva Puck is een Amerikaanse actrice en Wolfgang Puck een bekende Australische chef kok. Als personage is Puck het meest bekend als Robin Goodfellow, een karakter uit A Midsummer Night's Dream van William Shakespeare. Puck & Hans is een modelabel van Puck Kroon en Hans Kemmink.

Beroemdheden met de naam Puck

Puck Moonen
Wielrenner

Puck Moonen (Sint-Michielsgestel, 20 maart 1996) is een Nederlands wielrenster. Ze reed onder meer voor Lotto Ladies en Chevalmeire Cycling Team.

Puck Brouwer
Atlete

Bertha (Puck) van Duyne-Brouwer (Leidschendam, 29 oktober 1930 - Oostvoorne, 6 oktober 2006) was een Nederlandse atlete. Ze werd tweemaal geselecteerd voor de Olympische Spelen, waarop ze in werkelijkheid eenmaal uitkwam, met een zilveren medaille als resultaat.

Puck van Heel
Voetballer

Gerardus ("Puck") van Heel (Rotterdam, 21 januari 1904 – aldaar, 18 december 1984) was een Nederlands voetballer, die van 1923 tot 1940 in het eerste elftal van Feijenoord actief was. De technisch begaafde middenvelder Van Heel geldt als een van de beste voetballers in Nederland in de periode vóór de Tweede Wereldoorlog.

Organisaties met de naam Puck

Mode Label: Puck & Hans

Puck & Hans is een modelabel van Puck Kroon en Hans Kemmink. Dit modeontwerpersechtpaar had tussen 1968 en 1998 behalve een eigen label drie winkels waar ze, naast hun eigen producties, ook creaties van internationale ontwerpers verkochten.

Hoe spel ik de naam Puck?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • U Uppsala
 • C Casablanca
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • U Ursula
 • C Celine
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • U Uniform
 • C Charlie
 • K Kilo

Zo spel je Puck met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter u
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Puck in braille

p
u
c
k

Zo sein je Puck in morsecode

· — — ·
· · —
— · — ·
— · —

Zo sein je Puck met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter u
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Puck bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een P

Top 10 meisjesnamen met 4 letters