Jamie Geboortekaartje naam Jamie u2

Betekenis Jamie

Hij Zal Beschermen, Moge God beschermen, Houder van de hiel
Meer informatie

Geslacht

Jamie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jamie is Engels

Jamie is afgeleid van de naam Jacob

Naamsopbouw

Jamie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 2 medeklinkers (j, m).

Populariteit van de naam Jamie

Jamie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jamie tussen 1996 en 2023.

 • Jamie is 67x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jamie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jamie is een van oorsprong Engelse voornaam voor jongens en meisjes. In de Verenigde Staten is het bijna altijd een meisjesnaam. In Engeland, Ierland en Australië veel vaker een jongensnaam. In Tjechie dan weer bijna altijd een meisjesnaam en in Scandinavië weer ee jongensnaam. In Nederland is de verhouding ongeveer ... fifty-fifty! De laatste jaren is het in Nederland veel vaker een jongensnaam. De naam Jamie is afgeleid van de Engelse naam James, die op zijn beurt weer is afgeleid van Jakob (Hebreeuws: יַעֲקֹב). De naam Jamie is dus een afgeleide van de bijbelse naam Jacob (Jacob). In het Hebreeuws ja'aqob. De betekenis is onzeker, mogelijk betekent Jacob 'hij zal beschermen'. In het Oude Testament is Jacob (later Israël genoemd) de zoon van Isaak en Rebecca en de vader van de twaalf stichters van de twaalf stammen van Israël. Hij werd geboren met de hiel van zijn tweelingbroer Esau vast, en zijn naam wordt uitgelegd als "houder van de hiel" of "verdringer", omdat hij zijn broer tweemaal zijn rechten als eerstgeboren zoon ontnam (zie Genesis 27:36). Jacob wordt vereerd in alle Abrahamitische religies: jodendom, christendom en islam. Saint Jacob, onder de Spanjaarden Saint Santiago, wordt beschouwd als de patroonheilige van Spanje en de voormalige Spaanse koloniën (Chili, Guatemala, Nicaragua). In de Spaans- en Engelssprekende landen van de wereld zijn veel geografische objecten en organisaties vernoemd naar de heiligen (Jacob, de Spanjaarden - Santiago, de Britten - St. James). In verschillende landen heeft de naam Jacob een eigen uitspraak. In Frankrijk is dat Jacques. In Spanje is het Santiago, in Italië - Giacomo en Jacobbe, Jaimi in Portugal en bijvoorbeeld Jakub in Tsjechië en Polen. Andere analogen zijn Iago, Jacob, Jaco, Jacobo, Jaime, Hakob. De spelling van James is afgeleid van de Latijnse variant Iacobus en de laat-Latijnse vorm Iacomus. Uit varianten van de naam Jacob (Jacob) - Jacques, James, Jacob en anderen - werden vrouwelijke namen gevormd zoals Jacqueline, Jacobina, Jacquez en anderen. Varianten van de naam zijn onder andere Jaimie en Jaime (Spaanse en Portugeese jongensnaam. Bekende mannelijke dragers van de naam zijn onder meer Jamie Fox en Jamie Oliver. Vrouwelijke dragers zijn onder meer Jamie Lee Curtis en Jamie Spears.

Beroemdheden met de naam Jamie

Jamie Foxx
Acteur

Jamie Foxx, pseudoniem van Eric Marlon Bishop Jr., is een Amerikaans acteur, zanger en komiek. Voor zijn hoofdrol in de biografische film Ray won hij onder meer een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award. Daarnaast won hij meer dan 35 andere acteerprijzen.

Jamie Oliver
Kok

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Films met de naam Jamie

Everybody is talking about Jamie

Everybody's Talking About Jamie is een biografische coming-of-age muzikale komedie-dramafilm uit 2021, geregisseerd door Jonathan Butterell (in zijn speelfilmdebuut) naar een scenario van Tom MacRae, gebaseerd op de gelijknamige musical. Jamie New is een zestienjarige die er niet helemaal bij past. In plaats van een traditionele carrière na te streven, droomt hij ervan om dragqueen te worden. Onzeker over zijn toekomst weet Jamie één ding zeker: hij wordt een sensatie.

Namen die lijken op Jamie

Jamal   -   Jamar   -   James   -   Jamo   -   Jim   -   Jimi   -   Jimmy

Hoe spel ik de naam Jamie?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • M Mila
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • M Mike
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Jamie met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jamie in braille

j
a
m
i
e

Zo sein je Jamie in morsecode

· — — —
· —
— —
· ·
·

Zo sein je Jamie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jamie bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 20 unisex met 5 letters