Liya Geboortekaartje naam Liya m2

Betekenis Liya

Ik ben met God, Zacht, Elegant, Gracieus, Mooi of Het Regent
Meer informatie

Geslacht

Liya wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Liya is Afrikaans

Naamsopbouw

Liya is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinker (l, y).

Populariteit van de naam Liya

Liya is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Liya tussen 2017 en 2023. De naam Liya is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Liya is 79x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Liya maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Liya

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Liya is een mooie en veelzijdige meisjesnaam met verschillende betekenissen en afkomst. In het Hebreeuws betekent de naam "Ik ben van de Heer" of "Ik ben met God". De naam heeft ook wortels in het Russisch. Vooral populair onder Joodse ouders, is Liya een geweldige naam als je van plan bent om je baby in geloof op te voeden. Het is ook een minder gebruikelijke spelling van de populaire naam Leah. De betekenis van Liya is ook "vermoeid", "koe", "leeuwin, "heerser" of "meesteres" (van Lea), "God is overvloed", "God is mijn eed", "van de familie Aemilius", "rivaal" en " gewijd aan Jupiter / Jupiter” (van Lia). Trouwens, Liya is ook een verkleinwoord van de namen Liyana en Aaliyah.Liya, afgeleid van Liyana, betekent "teder" en "zacht" en afgeleid van Aaliyah, betekent het "opstijgen", "stijgen", "hoog", "verheven", "verheven", "subliem" of "nobel". Liya is een vrij zeldzame naam op het westelijk halfrond, de varianten Lia, Leah of Aaliyah zijn veel populairder. In Zuidoost-Azië is Liyana erg populair. Vergelijkbare voornamen zijn Liah, Leia, Leana of Leah. Populaire bijnamen voor Liya zijn Lia, Li, Lil, Lilli en Lily. De voornaam van het Ethiopische supermodel Liya (uitgesproken als Leah) Kebede is ook een Russische variant van Lia en Lily. Een andere bekende drager is de Russische actrice Liya Akhedzhakova. Verder zijn er diverse Hindu films met Liya in de titel.

Beroemdheden met de naam Liya

Liya Akhedzhakova
Actrice

Liya Medzhidovna Akhedzhakova is een Sovjet- en Russische film-, toneel- en stemactrice die in 1994 de titel van People's Artist of Russia ontving. Ze ontving twee Nika Awards als beste vrouwelijke bijrol en de Nika Honorary Prize 2014.

Liya Kebede
Model

Liya Kebede is een Ethiopisch model, actrice en sinds 2005 ambassadrice van de Wereldgezondheidsorganisatie. Liya Kebede was van 2000 tot en met 2015 getrouwd met Kassy Kebede. Ze heeft twee kinderen en woont in New York.

Films met de naam Liya

Dil Diya Dard Liya

Dil Diya Dard Liya is een 1966 Hindi romantische film gebaseerd op Emily Brontë's 1847 roman Wuthering Heights. De film is geregisseerd door Abdur Rashid Kardar en Dilip Kumar. De filmsterren Dilip Kumar, Waheeda Rehman, Rehman, Pran en Johnny Walker. De muziek is van Naushad. De film begint met een zeestorm die een schip doet zinken en een kind als enige overlevende achterlaat. In een andere scène wordt een koning getoond die op zijn kleinkind wacht. Hij sterft nog steeds te wachten, maar laat zijn eigendom na aan zijn kleinkind, Shankar. Thakur, een goedhartige, weduwe huisbaas, leeft een rijke levensstijl met zijn zoon Ramesh, dochter Roopa en een geadopteerd kind, Shankar. Ramesh heeft een hekel aan Shankar en mishandelt hem openlijk. Jaren gaan voorbij en Thakur sterft. Een volwassen Ramesh (Pran) bezoekt een mooie courtisane, drinkt alcohol en blijft Shankar (Dilip Kumar) mishandelen en genadeloos verslaan, die dit in stilte verdraagt. Ondertussen zijn Shankar en Roopa (Waheeda Rehman) in de loop der jaren verliefd op elkaar geworden. Wanneer Ramesh erachter komt, heeft hij Shankar zwaar geslagen en van een klif gegooid. Ramesh regelt dan Roopa's huwelijk met een rijke man, Satish (Rehman), terwijl hij de courtisane Tara Bai (Rani) romantiek blijft en zijn hele landgoed en huis aan haar ondertekent. Een paar jaar later keert Shankar terug als de rijke koning van Belapur. Hij is volledig bereid om een ​​compromis te sluiten met Ramesh en Roopa ten huwelijk te vragen. Hij komt er echter achter dat er niets is veranderd. Ramesh, hoewel berooid door Tara, heeft nog steeds een hekel aan Shankar. Satish is verloofd met Roopa en er is een huwelijksdatum vastgesteld. Shankar's liefde is nu vervangen door wraak en haat, en het enige wat hij kan bedenken is het vernietigen van de levens van Ramesh, Roopa, Satish en zijn zus, Mala (Shyama), en hij bedenkt verschillende plannen om hun leven te vernietigen.

Chura Liya Hai Tumne

Chura Liya Hai Tumne is een Indiase Hindi romantische thriller uit 2003, geregisseerd door Sangeeth Sivan en uitgebracht op 21 maart 2003. Zayed Khan, de zoon van acteur en regisseur Sanjay Khan, maakte zijn filmdebuut met deze film. De film is een bewerking van de film Charade uit 1963.

Namen die lijken op Liya

Jiya   -   Laïs   -   Lale   -   Lana   -   Lara   -   Lark   -   Lea   -   Leah   -   Lee   -   Leia   -   Lela   -   Lena   -   Leni   -   Leny   -   Lexi   -   Lia   -   Lian   -   Lien   -   Lila   -   Lilo   -   Lily   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Lio   -   Lis   -   Lisa   -   Lise   -   Liv   -   Liva   -   Livi   -   Liyana   -   Liz   -   Liza   -   Lize   -   Lizz   -   Loa   -   Lóaz   -   Loes   -   Loïs   -   Loki   -   Lola   -   Loļs   -   Lore   -   Lot   -   Lott   -   Lou   -   Loua   -   Lous   -   Lova   -   Lovi   -   Lua   -   Luca   -   Luce   -   Luci   -   Lucy   -   Luèn   -   Lumi   -   Luna   -   Lune   -   Luus   -   Luuz   -   Lux   -   Luz   -   Lyna   -   Lynn   -   Lyo   -   Miya   -   Niya

Artikelen over de naam Liya

Hoe spel ik de naam Liya?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • Y Yfke
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • Y Yankee
 • A Alfa

Zo spel je Liya met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Liya in braille

l
i
y
a

Zo sein je Liya in morsecode

· — · ·
· ·
— · — —
· —

Zo sein je Liya met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Liya bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 4 letters