Norah Geboortekaartje naam Norah m2

Betekenis Norah

Vlam, Eer, Medelijden, Licht, God Is Mijn Licht
Meer informatie

Geslacht

Norah wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Norah is Arabisch

Norah is afgeleid van de naam Eleonora

Naamsopbouw

Norah is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 3 medeklinkers (n, r, h).

Populariteit van de naam Norah

Norah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Norah tussen 2003 en 2023. De naam Norah is minder populair geworden.

 • Norah is 180x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Norah maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Norah

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Norah is een Arabische meisjesnaam (Arabisch schrift نورا). Willen jullie bij de naamgeving subtiel verwijzen naar Allah? Dan is Norah een mooie optie. Norah is een afkorting van Eleonora, wat weer een afgeleide is van het Arabische woord ‘ellinor’. Dit betekent ‘Allah is mijn licht’. Een andere verklaring is dat de naam ook een alternatieve transcriptie van de Arabische naam Nura, van Nur/Noor "light" . Ook buiten de Arabische wereld weten ouders deze naam te vinden. Dit komt omdat het ook een spellingsvariant van Nora in het Engels is. Het torenhoge succes van zangeres Norah Jones bracht deze spelling van de naam in 2003 op de naam hitlijsten. Ook in Nederland en België is de naam snel populair geworden na de successen van Norah Jones. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer Norah O'Neill (pilote), Norah Jeruto (atlete) en Norah al Faiz (politica). Norah is ook een populaire naam voor kinderen van bekende. Norah Müller (2004) is de dochter van de Zwitserse voetballer Patrick Müller, Norah Eaves de dochter van ijshockeyer Patrick Eaves en Norah Smith de dochter van reality ster Matt Smith. Varianten van de naam zijn Noor en Nora.

Beroemdheden met de naam Norah

Reem Abdullah
Actrice

Norah Al Shibani, bekend als Reem Abdullah (Arabisch: ريم عبد الله; geboren 20 februari 1987) is een Saoedi-Arabische actrice. Ze werkte samen met komieken Nasser Al Qasabi en Abdullah Al-Sadhan in de televisieserie Tash Ma Tash uit 2007. In 2012 werd ze gecast door de Saoedische regisseur Haifa Al-Mansour in de film Wadjda, die lovende kritieken kreeg.

Norah Jones
Zangeres

Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres. Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze zeven jaar oud was. n mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. In 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights.

Norah Jeruto
Atlete

Norah Jeruto Tanui is een Keniaanse steeplechase-hardloper. Ze was kampioen op de Afrikaanse kampioenschappen atletiek in 2016. Momenteel is ze een atleet van de Altay Athletics club in Kazachstan.

Norah al Faiz
Politica

Norah bint Abdullah Al Faiz (Arabisch: نورة بنت عبد الله الفايز), ook gespeld als Noura Al Fayez, (geboren in 1956) is de eerste vrouw die een kantoor op kabinetsniveau bekleedt in Saoedi-Arabië. Van 2009 tot 2015 was ze onderminister van Onderwijs.

Boeken met de naam Norah

Norah en Elena op ruimtereis
Auteur: Gepersonaliseerd boek

Het is een heldere avond. Norah en Elena staan bij het raam en turen naar de sterren. Ze zijn dol op sterren en planeten. Norah en Elena hebben heel veel zin om al die prachtige planeten te bezoeken. Die avond besluiten ze om een raket te bouwen en vanuit Assen te vertrekken. Ilona en Talitha vinden het spannend klinken en wensen ze een goede reis. Samen beginnen Norah en Elena aan een veelbewogen tocht. Daarbij bezoeken ze de zon, alle planeten van ons zonnestelsel en de kleine dwergplaneet Pluto. Onderweg bellen ze naar Juul om over hun ruimtereis te vertellen. Juul vraagt of ze een zonnestraal mee naar huis kunnen nemen. Na een spannende ruimtevaart keren Norah en Elena terug naar Ilona en Talitha, nog net voordat het bedtijd is. Enthousiast laten ze Ilona en Talitha de zonnestraal zien die ze hebben meegenomen voor Juul.

Films met de naam Norah

Norah (2018)

Norah is een mooi liefdesverhaal van regisseur Ekkachai Srivichai. Een verhaal van 'Norah' (Jade Angelina Fromento), een half buitenlands meisje dat samen met haar ouders naar Pathalung reist wiens bedrijf in het gebied zal worden ontwikkeld en het levensonderhoud van de lokale bevolking zou kunnen veranderen. Haar avontuurlijke karakter en nieuwsgierigheid brengen haar terug in de tijd om 'Singhorn' (Phaisan Khunnu) te ontmoeten, een charmante jongeman die de danskunst beheerst die hij van zijn moeder heeft geërfd. Deze magische ontmoeting leidt de twee vervolgens op een legendarische liefdesreis.

Namen die lijken op Norah

Nora   -   Noraly   -   Nore   -   Nori   -   Nura   -   Zorah

Hoe spel ik de naam Norah?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • R Ruben
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • R Romeo
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Norah met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Norah in braille

n
o
r
a
h

Zo sein je Norah in morsecode

— ·
— — —
· — ·
· —
· · · ·

Zo sein je Norah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Norah bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 5 letters