Norah

Betekenis Norah

Vlam, Eer, Medelijden, Licht, God Is Mijn Licht
Meer informatie

Geslacht

Norah wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Norah is Arabisch

Norah is afgeleid van de naam Eleonora

Naamsopbouw

Norah is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, a) en 3 medeklinkers (n, r, h).

Populariteit van de naam Norah

Norah is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Norah tussen 2003 en 2021. De naam Norah is minder populair geworden.

 • Norah is 186x gegeven als voornaam in 2021

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Norah maak je ook deze 2 babynamen:

Geboortekaartjes met de naam Norah

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

Norah is een Arabische meisjesnaam (Arabisch schrift نورا). Willen jullie bij de naamgeving subtiel verwijzen naar Allah? Dan is Norah een mooie optie. Norah is een afkorting van Eleonora, wat weer een afgeleide is van het Arabische woord ‘ellinor’. Dit betekent ‘Allah is mijn licht’. Een andere verklaring is dat de naam ook een alternatieve transcriptie van de Arabische naam Nura, van Nur/Noor "light" . Ook buiten de Arabische wereld weten ouders deze naam te vinden. Dit komt omdat het ook een spellingsvariant van Nora in het Engels is. Het torenhoge succes van zangeres Norah Jones bracht deze spelling van de naam in 2003 op de naam hitlijsten. Ook in Nederland en België is de naam snel populair geworden na de successen van Norah Jones. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer Norah O'Neill (pilote), Norah Jeruto (atlete) en Norah al Faiz (politica). Norah is ook een populaire naam voor kinderen van bekende. Norah Müller (2004) is de dochter van de Zwitserse voetballer Patrick Müller, Norah Eaves de dochter van ijshockeyer Patrick Eaves en Norah Smith de dochter van reality ster Matt Smith. Varianten van de naam zijn Noor en Nora.

Beroemdheden met de naam Norah

Norah Jones
Zangeres

Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres. Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze zeven jaar oud was. n mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. In 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights.

Norah Jeruto
Atlete

Norah Jeruto Tanui is een Keniaanse steeplechase-hardloper. Ze was kampioen op de Afrikaanse kampioenschappen atletiek in 2016. Momenteel is ze een atleet van de Altay Athletics club in Kazachstan.

Norah al Faiz
Politica

Norah bint Abdullah Al Faiz (Arabisch: نورة بنت عبد الله الفايز), ook gespeld als Noura Al Fayez, (geboren in 1956) is de eerste vrouw die een kantoor op kabinetsniveau bekleedt in Saoedi-Arabië. Van 2009 tot 2015 was ze onderminister van Onderwijs.

Namen die lijken op Norah

Nora   -   Noraly   -   Nore   -   Nori   -   Nura   -   Zorah

Hoe spel ik de naam Norah?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • H Havanna

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • R Ruben
 • A Ali
 • H Hidde

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • R Romeo
 • A Alfa
 • H Hotel

Zo spel je Norah met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h

Zo schrijf je Norah in braille

n
o
r
a
h

Zo sein je Norah in morsecode

— ·
— — —
· — ·
· —
· · · ·

Zo sein je Norah met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Norah bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een N

Top 10 meisjesnamen met 5 letters