Pien Geboortekaartje naam Pien m2

Betekenis Pien

Goed Voege Toe, Geve Vermeerdering
Meer informatie

Geslacht

Pien wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Pien is Nederlands

Pien is afgeleid van de naam Josephine

Naamsopbouw

Pien is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (p, n).

Populariteit van de naam Pien

Pien is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Pien tussen 1996 en 2023. De naam Pien is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Pien is 92x gegeven als voornaam in 2023

Pien wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Pien

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Pien is een Nederlandse meisjesnaam, die ook regelmatig in België door ouders wordt gekozen. Pien is via Josephine afgeleid van de naam Jozef. Jozef komt uit het Hebreeuws en betekent 'God voege toe, geve vermeerdering'. Van Ioseph, de Latijnse vorm van het Griekse Ἰωσήφ (Ioseph), wat afkomstig was van de Hebreeuwse naam יוֹסֵף (Yosef) wat betekent "hij zal toevoegen", van de wortel יָסַף (yasaf). In het Oude Testament is Jozef de elfde zoon van Jacob en de eerste met zijn vrouw Rachel. Omdat hij de favoriet van zijn vader was, stuurden zijn oudere broers hem naar Egypte en vertelden hun vader dat hij was overleden. In Egypte werd Jozef een adviseur van de farao, en uiteindelijk verzoende hij zich met zijn broers toen ze tijdens een hongersnood naar Egypte kwamen. Deze naam komt ook voor in het Nieuwe Testament, dat toebehoort aan Sint-Jozef, de echtgenoot van Maria, en aan Jozef van Arimathea. Andere varianten van de naam Josephine zijn onder meer Fieke, Fien, Fiene, Jose, Jo, Joetta, Joey, Josephina, Josie, Posie en Posy. Pien is ook een roepnaam voor iemand met Jacqueline, Jasperien, of Francine als voornaam. Zoals al beschreven komt de naam eigenlijk alleen voor in Nederland en België. Pien Keulstra is een bekende schaatser. Martin Hersman (oud schaatser) noemde zijn dochter Pien. De naam Pien komt ook voor als achternaam. Bekende drager is de Belgische weerman Armand Pien. Fien en Pien zijn ook de bekende tweeling in de boekjes van Dick Bruna.

Beroemdheden met de naam Pien

Armand Pien
Weerman

Armand Nicolas Pien (Gent, 2 januari 1920 – aldaar, 22 september 2003) heeft zijn bekendheid te danken aan het feit dat hij gedurende 37 jaar (1953-1990) weerman was bij de Belgische publieke omroep, de BRT, die later overging in de VRT. Naast weerpraatjes verzorgde hij ook wetenschaps- en amusementsprogramma's en presenteerde hij een populaire quiz.

Pien Storm van Leeuwen
Kunstenaar

Joséphine Jetty (Pien) Storm van Leeuwen (Bennebroek, 4 januari 1945 - Chaam, 30 september 2020)[1] was een Nederlands beeldend kunstenares en dichteres

Pien Keulstra
Schaatster

Pien Keulstra (Boekelo, 6 november 1993) is een Nederlandse triatlete en voormalig langebaanschaatsster. Haar broer Ynze Keulstra is ook triatleet.

Boeken met de naam Pien

Fien en Pien
Auteur: Dick Bruna

Fien en pien zijn een tweeling. Ze dragen altijd dezelfde kleren, alleen draagt de een rode en de ander altijd blauwe strikken. Op hun verjaardag geven ze een feestje.

Pien kan het zelf
Auteur: Judith Koppens

Pien kan alles zelf,want ze is al groot.Ze kan zelf haar haren kammenen haar eigen broodje smeren.Maar er is " "n ding dat ze nog nietzelf kan. Of eigenlijk niet zelf wil?Een grappig verhaal over dingenzelf willen doen en een beetje koppig zijn.Een herkenbaar thema vooreigenzinnige peuters vanaf 2 jaar

Namen die lijken op Pien

Fien   -   Lien   -   Mien   -   Sien

Hoe spel ik de naam Pien?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • I Italia
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • I Iris
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • I India
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Pien met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Pien in braille

p
i
e
n

Zo sein je Pien in morsecode

· — — ·
· ·
·
— ·

Zo sein je Pien met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pien bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een P

Top 10 meisjesnamen met 4 letters