Hailey Geboortekaartje naam Hailey m2

Betekenis Hailey

Woonachtig In Een Afgelegen Vallei, Hooivlakte (Schots), Held (Noors)
Meer informatie

Geslacht

Hailey wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hailey is Engels

Naamsopbouw

Hailey is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 3 medeklinkers (h, l, y).

Populariteit van de naam Hailey

Hailey is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Hailey tussen 2010 en 2023. De naam Hailey is minder populair geworden.

 • Hailey is 310x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hailey

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hailey is een zeer gewilde meisjesnaam. En dan zijn er van de naam ook nog eens echt veel varianten. Hailey is de meest populaire spellingsvariant van "Haley", wat het overgedragen gebruik is van een Engelse achternaam die is afgeleid van een plaatsnaam. Er is bijvoorbeeld een dorp genaamd Hailey in Oxfordshire, een graafschap in het zuidoosten van Engeland. De plaatsnaam komt van de Oud-Engelse woorden "hēg" (betekent "hooi, gemaaid gras") en "lēah" (betekent "een open open plek, weide"). Achternamen die voortkwamen uit specifieke plaatsen werden vaak gegeven aan de heer des huizes, de grootste landeigenaar en/of mensen die uit het ene dorp kwamen en naar het andere verhuisden (een achternaam afgeleid van iemands plaats van herkomst zou hebben gediend om hen te identificeren voor de doeleinden van belastingen). De eerste geregistreerde spelling van deze achternaam verscheen in het midden van de 13e eeuw en werd weergegeven als "de Hayleg". De overdracht van Haley van een achternaam naar een vrouwelijke voornaam is modern. De naam Hailey is in Nederland de meest populaire variant, maar ook Hailee, Haylee, Haleigh, Haley, Hayley en Haeley komen voor. De naam Hailey is een Schotse clannaam van Engelse oorsprong en betekent "Hooiweide". De naam is ook van Noorse oorsprong, wat 'held' betekent, en Ierse oorsprong, wat 'wijze' betekent. De naam Hailey en varianten van de naam sloeg echt aan in de Verenigde Staten tegen het midden van de jaren tachtig, toen de komeet van Halley in 1986 door de atmosfeer van de aarde kwam (deze zeldzame gebeurtenis die met het blote oog zichtbaar is, gebeurt maar eens in de 75 jaar!). Meer dan 3.000 babymeisjes werden in 1986 een of andere vorm van Haley genoemd, precies rond de tijd dat ze een moderne Amerikaanse favoriet werd. Bekende drager van de naam Hailey is Hailey Baldwin, nu Haily Bieber, vrouw van Justin. Hailey Nichol is een personage in de populaire tv serie 'The O.C.'

Beroemdheden met de naam Hailey

Hailey Baptiste
Tennis speler

Hailey Baptiste (Washington D.C., 3 november 2001) is een tennisspeelster uit de Verenigde Staten van Amerika. Zij begon op vierjarige leeftijd met het spelen van tennis. Haar favoriete ondergrond is gravel. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand.

Hailey Clauson
Model

Hailey Michele Clauson is een Amerikaans model. In 2016 was ze een van de drie afzonderlijke coversterren van de Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Hailey Orona
Social Media Celeb

Hailey Orona is een Amerikaan die van beroep een populaire YouTuber is en een bekende persoonlijkheid op sociale media. Ze staat in de volksmond bekend om het plaatsen van lip-synchroniserende dansvideo's op haar titelloze TikTok-account.

Hailey Bieber
Model

Hailey Rhode Bieber, geboren als Baldwin (Tucson, 22 november 1996) is een Amerikaans model en televisiepersoonlijkheid. Ze is dochter van Stephen Baldwin, de jongste van de broers Baldwin, en grafisch ontwerper Kennya Deodato-Baldwin. In 2017 verscheen Baldwin op de cover van de Spaanse Harper's Bazaar naast het mannelijke model Jon Kortajarena en de Amerikaanse, Britse en Japanse edities van Elle. Hailey Bieber verscheen in de promotievideo voor het Fyre-festival. In november 2018 werd bevestigd dat Baldwin was getrouwd met de Canadese singer-songwriter Justin Bieber.Vanaf 2019 is Baldwin het gezicht van Levi Jeans.

Boeken met de naam Hailey

Hailey
Auteur: Andrea Wolff

Een leuk kinderboek over een liefdevolle metgezel, Hailey de hond. Geschreven door Andrea Wolff Geïllustreerd door Lindsey Hall

Films met de naam Hailey

Hailey Dean Mystery

Hailey Dean, Murder with Love, is een spannende film van regisseur Terry Ingram. Voormalig officier van justitie, Hailey Dean, is nu therapeut. Wanneer haar patiënt wordt ondervraagd over de plotselinge dood van haar ouders, komt Haileys vorige baan van pas om haar onschuld te bewijzen.

Geografie met de naam Hailey

Plaats: Hailey (Idaho)

Hailey is een plaats (city) in de Amerikaanse staat Idaho, en valt bestuurlijk gezien onder Blaine County.

Namen die lijken op Hailey

  -   Harley   -   Hayley   -   Helga   -   Helma   -   Hilal   -   Hilde   -   Hilma   -   Holly   -   Jailey   -   Mailey   -   Railey

Artikelen over de naam Hailey

Hoe spel ik de naam Hailey?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • I Italia
 • L Liverpool
 • E Edison
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • E Eva
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • I India
 • L Lima
 • E Echo
 • Y Yankee

Zo spel je Hailey met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Hailey in braille

h
a
i
l
e
y

Zo sein je Hailey in morsecode

· · · ·
· —
· ·
· — · ·
·
— · — —

Zo sein je Hailey met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hailey bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een H

Top 10 meisjesnamen met 6 letters