Davi Geboortekaartje naam Davi j2

Betekenis Davi

Vriend, Lieveling (van de Hebreeuwse naam דָּוִד )
Meer informatie

Geslacht

Davi wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Davi is Hebreeuws

Davi is afgeleid van de naam David

Naamsopbouw

Davi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (d, v).

Populariteit van de naam Davi

Davi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Davi tussen 2015 en 2023. De naam Davi is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Davi is 44x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Davi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Davi is een mooie korte jongensnaam. De naam Davi is een mannelijke naam van Portugese oorsprong die Geliefde of Vriend betekent. De naam Dave is een verkleinwoord van David, een Hebreeuwse naam. De naam David is afgeleid van de Hebreeuwse naam דָּוִד (Dawid). Dawid vind zijn origine dan weer in het Hebreeuws דּוֹד (dod) dat "geliefde" of "oom" betekent. David was de tweede en grootste van de koningen van Israël en regeerde in de 10e eeuw voor Christus. Het is de naam van de tweede koning van Israël uit het Oude Testament die als jongen de reus Filistijn Goliath met zijn katapult doodde. Hij groeide op tot een wijs en zeer gecultiveerd leider die van muziek hield en een dichter was, die later grote beeldhouwers als Michelangelo en Donatello inspireerde. Volgens het Nieuwe Testament stamde Jezus van hem af. Overigens heet het verhaal over David en Goliath in het Portugees ook Davi e Golias. De naam is zeer populair in Brazilië, en wordt daar zo nu en dan ook aan een dochtertje gegeven. Ook de bekende voetballer Neymar noemde zijn kindje Davi Lucca da Silva Santos (geboren 2011). Bekende dragers van de naam zijn verder onder meer de Amerikaans acteur Davi Shane en de Braziliaanse voetballer Davi Cortes da Silva.

Beroemdheden met de naam Davi

Davi Kopenawa Yanomami
Stamleider

Davi Kopenawa Yanomami (Roraima, Brazilië, rond 1955) is een sjamaan en spreekbuis van de Yanomami. Hij leidde de langdurige campagne die resulteerde in de erkenning van de landrechten van de Yanomami in 1992.

Robert Davi
Acteur

Robert John Davi (Astoria, New York, 26 juni 1951) is een Amerikaans acteur. Hij is vooral bekend van zijn rol als de schurk Franz Sanchez in de James Bondfilm Licence to Kill en de televisieserie Profiler.

Davi Shane
Acteur

Davi Shane is een Amerikaanse acteur en zanger. Hij is onder andere bekend van Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumières'éteint et que le film starting (2007), Movie 43 (2013) en The Talk (2007). In Nederland nam hij deel aan Idols.

Davi Cortes da Silva
Voetballer

Davi Cortes da Silva is een Braziliaans voormalig voetballer die als verdediger speelde. Davi nam met het Braziliaans voetbalelftal deel aan de Olympische Zomerspelen 1984.

Davi Banda
Voetballer

Davi John Banda is een Malawisch voetballer die speelt als middenvelder.

Boeken met de naam Davi

Davi
Auteur: M. van den Heuvel

Dit ontroerende verhaal over Davi is al bij velen bekend maar was toch nog nooit eerder in officiële druk verschenen. Deze kerstvertelling is, hoewel al vrij oud, toch zeer actueel. Davi wordt gepest, op school, op straat en zelfs thuis is hij niet veilig voor gevaren. Waarom? Omdat hij 'maar' een jood is? Omdat hij een pet moet dragen? Of gaat het dieper? Davi ontdekt dat er Eén is die hem wèl accepteert zoals hij is en dat hij daar ook veilig is.

Films met de naam Davi

Davi (2018)

Davi is een drama film uit 2018 van regisseur Victoria Cocks. Twee jonge zussen, met een uniek vermogen, vechten voor hun vrijheid van de jagers die hen gevangen houdt.

Namen die lijken op Davi

Dave   -   Davey   -   David   -   Davin   -   Davy   -   Devi   -   Javi   -   Ravi   -   Savi   -   Xavi

Hoe spel ik de naam Davi?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • A Amsterdam
 • V Valencia
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • A Ali
 • V Valentijn
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • A Alfa
 • V Victor
 • I India

Zo spel je Davi met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter a
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Davi in braille

d
a
v
i

Zo sein je Davi in morsecode

— · ·
· —
· · · —
· ·

Zo sein je Davi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter a
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Davi bekijken?

Top 10 jongensnamen met een D

Top 10 jongensnamen met 4 letters