Hakim Geboortekaartje naam Hakim j2

Betekenis Hakim

Wijsheid (van algemeen Arabisch: حكيم ḥakīm‎ "wijs" of Arabisch: حاکم ḥākem‎ "heerser")
Meer informatie

Geslacht

Hakim wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hakim is Arabisch

Naamsopbouw

Hakim is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 3 medeklinkers (h, k, m).

Hakim wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hakim

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hakim of Al-Hakim (algemeen Arabisch: حكيم ḥakīm‎ "wijs" of Arabisch: حاکم ḥākem‎ "heerser") is een Arabische mannelijke voornaam. . In de islamitische traditie is الحكيم (al-Hakim) een van de 99 namen van Allah. Mohammed keurde alle negenennegentig attributen van Allah goed als waardige namen, en dit is een van de meest populaire. Spelling variant Hâkim komt ook voor in Nederland. Hakeem is een variant van de naam. Misschien wel de meest bekende persoon in Amerika met deze naam is voormalig Houston Rockets-centrum en Basketball Hall of Famer Hakeem Olajuwon. Ben je in verwachting van een advocaat of arts in de dop? Dan is Hakim het overwegen waard. Deze parel uit ons lijstje Islamitische namen betekent letterlijk ‘wijsheid’. Dat kan zomaar een succesvolle babynaam zijn. De naam komt ook voor als familienaam. Bijvoorbeeld bij de Amerikaanse actrice Imani Hakim. De naam komt al voor in de Koran. Hakīm ibn Hizām was een metgezel van de islamitische profeet Mohammed en een neef van Khadija. Meest bekende drager van de naam in Nederland is Hakim Ziyech, 1 van de Leeuwen van de Atlas die actief en succesvol was op het WK 2022 in Qatar.

Beroemdheden met de naam Hakim

Hakim Salem
Basketbalspeler

Hakim Salem (30 november 1977, Giza) is een Nederlandse-Egyptische basketbalcoach en oud basketbalspeler. Salem werd verkozen aan het eind van het seizoen in Zwitserland tot Coach van het Jaar '21-'22.

Hakim Traïdia
Acteur

Hakim Traïdia (Besbes, Algerije, 27 juli 1956) is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote publiek met name bekend is door zijn rol in Sesamstraat.

Hakim Chatar
DJ

Hakim Chatar is een Belgische dj. Chatar groeide op in Lommel en verhuisde later naar Gentbrugge. Hakim is huisdeejay bij Studio Brussel en draaide samen met zijn broer Faisal meerdere sets op grote festivals.

Hakim Ziyech
Voetballer

Hakim Ziyech (in Marokko geschreven als Ziyach, uitgesproken als ziyaasj; Arabisch: حكيم زياش; Dronten, 19 maart 1993) is een Marokkaans-Nederlands voetballer die als aanvallende middenvelder en als vleugelaanvaller uit de voeten kan. Hij tekende in februari 2020 bij Chelsea, dat hem per 1 juli 2020 voor 40 miljoen euro overnam van Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor sc Heerenveen en FC Twente. Ziyech debuteerde in 2015 in het Marokkaans voetbalelftal. Hakim Ziyech is 1 van de teamleden van het succesvolle Marokkaanse voetbal elftal, de Leeuwen van de Atlas, op het WK in Qatar (2022)

Boeken met de naam Hakim

Hakim, de ezeldrijver
Auteur: Marita de Sterck

Hakim, de Ezeldrijver is een bundel met negen verhalen over het dagelijks leven van gewone mensen op het platteland, in de stad of in toeristencentra in Mexico, Egypte, Indonesië (2x), Mali, Vietnam, Papua Nieuw-Guinea, Thailand en Marokko.

Films met de naam Hakim

El Hakim (1957)

El Hakim is een film van regisseur Rolf Thiele uit 1957. Een jonge Egyptische dokter laat zijn ongeschoolde, dansvriendinnetje achter terwijl hij zich richt op het bestrijden van armoede en bijgeloof. Jaren later, rijk en beroemd, ontdekt hij haar tijdens een reis naar Parijs weer, in een nachtclub.

Hakim (2008)

Hakim is een dramafilm uit 2008 van regisseur Ismail Sahin. Op éénjarige leeftijd wordt Hakim naast zijn overleden moeder gevonden door een oude man die hem naar een kinderdorp voor wezen stuurt. Daar ontmoet hij Aga, een goedhartige opvoeder wiens verhalen de kinderen boeien en hen in staat stellen om in het nu te leven.

Namen die lijken op Hakim

Hicham

Hoe spel ik de naam Hakim?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • K Kilogramme
 • I Italia
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • K Kevin
 • I Iris
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • K Kilo
 • I India
 • M Mike

Zo spel je Hakim met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Hakim in braille

h
a
k
i
m

Zo sein je Hakim in morsecode

· · · ·
· —
— · —
· ·
— —

Zo sein je Hakim met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hakim bekijken?

Top 10 jongensnamen met een H

Top 10 jongensnamen met 5 letters