Arjen Geboortekaartje naam Arjen j2

Betekenis Arjen

Dofzwart, Inwoner Van Adria
Meer informatie

Geslacht

Arjen wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Arjen is Italiaans

Arjen is afgeleid van de naam Adrianus

Naamsopbouw

Arjen is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (r, j, n).

Populariteit van de naam Arjen

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Arjen tussen 1974 en 1998. De naam Arjen is minder populair geworden.

 • Arjen is 11x gegeven als voornaam in 1998

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Arjen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Arjen is een klassieke en mooie jongensnaam. De naam Arjen (ook Arjan en Arjean) is afgeleid van de naam Adriaan. En Adriaan is een jongensnaam, afgeleid van de Latijnse naam Adrianus of Hadrianus. De vrouwelijke variant is Adriana. De naam zou betekenen: "afkomstig van of inwoner van Adria of Hadria". Adrianus betekent letterlijk "inwoner van, afkomstig uit Adria", een plaats in de buurt van Venetië. Adria wordt in verband gebracht met Latijns ater, dat "dofzwart" of "donker" betekent, een verwijzing naar het donkere zand langs de kust van de Adriatische Zee. De uitspraakvariant met een 'h' is in de loop van de tijd toegevoegd of juist weggelaten. De bekendste man met deze variant is de Romeinse keizer Hadrianus ("zoon van Hadria"). In dit geval is dat waarschijnlijk letterlijk op te vatten of als iemand uit het geslacht Hadria. De Adriatische Zee is ook genoemd naar Adria. De naam Adriaan komt in vele versies in een aantal landen voor. Onder andere deze versies hebben we gevonden - Albanees: Adriatic - Catalaans: Adrià - Duits: Adrian, Hadrian - Engels: Adrian - Frans: Adrian, Adrien - Italiaans: Adriano - Spaans: Adrián - Zweeds: Adrian De volgende namen zijn onder andere varianten of afgeleiden van Adriaan: Aad, Aarjen, Aat, Ad, Adri, Adrie, Aerjen, Ari, Ariaan, Arie, Arius, Erjen, Hadriaan en Hadrianus. Echt varianten van de naam zijn Arjen en Arjean. In Nederland kiezen ouders eerder voor Arjan, in België iets eerder voor Arjen. Meest bekende drager van de naam in Nederland is waarschijnlijk Arjen Lubach, en natuurlijk kennen veel mensen ook voetballer Arjen Robben.

Beroemdheden met de naam Arjen

Arjen Rooseboom
Acteur

Arjen Rooseboom (Den Haag, 4 augustus 1987) is een Nederlands acteur en filmregisseur. Rooseboom werd bekend door zijn rol van Kees Dijkstra in de film Kameleon 2 en de musical De Kameleon Ontvoerd. Van 2005 tot en met 2008 speelde Rooseboom 's zomers zijn rol in het Kameleondorp Terherne. Samen met de tweeling Koen en Jos van der Donk heeft hij daar twee vervolgfilms opgenomen: Kameleon en de Dubbelganger en Kameleon als Schokkend Doelwit.

Arjen Visserman
Atleet

Arjen Visserman (Uitwellingerga, 20 augustus 1965) is een voormalige Nederlandse atleet, die gespecialiseerd was op de 400 m. Hij werd negenmaal Nederlands kampioen, waarvan zeven keer op de 400 m (viermaal outdoor, driemaal indoor) en twee keer op de 200 m (indoor).

Arjen Robben
Voetballer

Arjen Robben (Bedum, 23 januari 1984) is een Nederlands voormalig profvoetballer die doorgaans als vleugelaanvaller speelde. Robben speelde tussen 2003 en 2017 96 keer in het Nederlands elftal, waarvoor hij zevenendertig keer scoorde.

Arjen Lubach
Presentator

Arjen Henrik Lubach (Groningen, 22 oktober 1979) is een Nederlandse schrijver, cabaretier, televisiepresentator en muziekproducent. Hij werd vooral bekend door zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach bij de VPRO, dat van 2014 tot 2021 uitgezonden werd. Sinds 21 februari 2022 presenteert hij vier keer per week de satirische nieuwsshow De Avondshow met Arjen Lubach.

Boeken met de naam Arjen

Arjen
Auteur: Cor Bruijn

Arjen is een mooi boek van Cor Bruijn. Een Terschellinger boerenzoon moet kiezen tussen zijn vrijbuitersbestaan en zijn liefde voor een buurmeisje.

Namen die lijken op Arjen

Arjan   -   Arjun

Hoe spel ik de naam Arjen?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • J Jérusalem
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • J Jordi
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • J Juliett
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Arjen met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Arjen in braille

a
r
j
e
n

Zo sein je Arjen in morsecode

· —
· — ·
· — — —
·
— ·

Zo sein je Arjen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Arjen bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters