Storm Geboortekaartje naam Storm u2

Betekenis Storm

Storm, Onstuimig
Meer informatie

Geslacht

Storm wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Storm is Nederlands

Naamsopbouw

Storm is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 1 klinker (o) en 4 medeklinkers (s, t, r, m).

Populariteit van de naam Storm

Storm is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Storm tussen 2003 en 2023. De naam Storm is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Storm is 31x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Storm maak je ook deze babynaam:
Storm wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Storm

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Storm is een mooie, stoere Nederlandse jongensnaam, maar in diverse landen ook een mooie meisjesnaam, uniseks dus!. De naam Storm is niet alleen populair in België en Nederland, maar zeker ook in bijvoorbeeld Denemarken, Noorwegen en Engeland. In veel landen overwegend geven ouders de naam Storm aan een zoontje, maar bijvoorbeeld in Engeland en Nieuw Zeeland veel vaker aan een dochter. De naam Storm is uiteindelijk van Germaanse afkomst. Een van oorsprong Germaanse naam dus, die overeenkomt met Nederlands storm, in de oude betekenis 'onstuimige beweging, storm, heftige aanval'. De Duitse varianten zijn onder meer Sturm, Sturmi en Sturmius, afkomstig uit Beieren. Hij was leerling van Bonifatius en stichtte in 744 in opdracht van hem het in de Middeleeuwen beroemde klooster Fulda. De naam Sturm kwam reeds in de 14e eeuw voor in Zeeland. Bekende dragers van de naam kom je overal tegen. Storm Roux is een bekende voetballer uit Zuid Afrika, Storm Sanders een bekende tennister uit Australië, Storm Queen is een Amerikaanse componist en Storm Reid een Amerikaans actrice. Leuke weetjes over de naam Storm. De naam Storm komt ook al lang voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan tv presentator Dennis Storm of oud voetballer Sjaak Storm. Storm de Grave is de naam van een Nederlandse familie die in het Nederland's Patriciaat werd opgenomen en waarvan een lid werd verheven in de Nederlandse adel. Meneer Storm is een bekend personage uit de serie Debiteuren Crediteuren van Jiskefet. En wist je dat Storm ook een muzikale naam is? Storm is de naam van een Amerikaanse rapper en voormalig lid van de Outlawz, Storm (band), en ook is Storm een Noorse folkmetalban. Verder is Storm een single van Milk Inc, en is Storm een single van het Duitse trance-duo Jam & Spoon. Storm (Ororo Munroe) is ook een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, en een bekend lid van de X-Men. En we kennen ook nog Storm Master als een videospel voor de platforms Commodore Amiga. Het spel werd uitgebracht in 1991. Het perspectief van het spel wordt weergegeven in de eerste persoon.

Beroemdheden met de naam Storm

Storm Sanders
Tennis speler

Storm Sanders (Rockhampton, 11 augustus 1994) is een tennisspeelster uit Australië. Op zesjarige leeftijd begon zij met tennis. Haar favoriete ondergrond is hardcourt. Zij speelt linkshandig en heeft een tweehandige backhand. Sinds december 2022 staat zij bij de WTA ingeschreven als Storm Hunter, na haar huwelijk met Loughlin Hunter.

Storm Queen
Componist

Storm Queen, artiestennaam van Morgan Geist, is een Amerikaans muziekproducent. Hij is in diverse projecten actief geweest en maakt deel uit van het duo Metro Area. Storm Queen scoorde in 2013 een hit met Look Right Through in Groot-Brittannië, Denemarken, Ierland, Vlaanderen en Nederland.

Storm Roux
Voetballer

Storm James Roux is een in Zuid-Afrika geboren Nieuw-Zeelands voetballer die bij voorkeur als verdediger speelt. Sinds 2013 speelt hij voor Central Coast Mariners. Eerder stond hij onder contract bij Perth Glory.

Storm Reid
Actrice

Storm Reid is een Amerikaanse actrice. Reid is de dochter van Rodney Reid en Robyn Simpson. Ze begon met acteren toen ze drie jaar oud was. Haar eerste grote rol op het witte doek was in 2013 met de film 12 Years a Slave als Emily. Hetzelfde jaar verscheen ze ook in de live-actioncomedy The Thundermans.

Storm
Muzikante

Storm is een vrouwelijke Amerikaanse rapper. Haar echte naam is Donna Hunter. Ze was het enige vrouwelijke lid van de Outlawz. Ze heeft Tupac via een vriend ontmoet tijdens de opnamen van een film. Nadat Tupac had ontdekt dat ze goed kon rappen, heeft hij haar gevraagd om bij zijn groep de Outlawz te komen.

Sjaak Storm
Voetballer

Jacques Henri (Sjaak) Storm (Amsterdam, 1 augustus 1961) is een voormalig Nederlands voetballer. Storm kreeg zijn opleiding (1969-1978) en carrierestart (1978-1985) in Amsterdam bij Ajax, maar zijn grootste successen als keeper had hij bij FC Groningen (1985-1989). Na zijn voetbalcarrière werd hij keepertrainer.

Boeken met de naam Storm

Storm De verboden brief van Maarten Luther
Auteur: Karen van Holst Pellekaan

Het is 1521. Storm is de 12-jarige zoon en leerling van drukker Klaas Voeten uit Antwerpen. Hij ontdekt dat zijn vader een verboden manuscript van de ketterse Maarten Luther wil gaan drukken. Vader Klaas voelt veel voor Luthers nieuwe geloof dat ingaat tegen de kwalijke praktijken van de kerk. Maar tijdens het drukken worden ze betrapt en wordt Klaas gearresteerd. Storm ziet kans om te vluchten, maar waar is hij veilig? Het verhaal is in 2017 verfilmd onder dezelfde titel en momenteel te zien op Netflix

Storm (strip)
Auteur: Don Lawrence

Storm is een Brits-Nederlandse stripreeks, oorspronkelijk getekend door Don Lawrence. Hoofdpersonen uit de strip zijn de astronaut Storm en Roodhaar, vanaf De Kronieken van Pandarve vergezeld door Nomad. De strip was een initiatief van Don Lawrence en Martin Lodewijk. De serie is vooral bekend geworden om de kwaliteit van de tekeningen door Lawrence.

Storm en de uitvinding van het voetbal
Auteur: Jan Brick

Vrolijk en spannend avontuur van Storm, die in de handen valt van de Noormannen. Wat nu?! Het is de tijd van de Noormannen. Storms ouders hebben hun zoon naar een strenge kloosterschool gestuurd, omdat hij maar niet wil luisteren. Uit deze school is nog nooit een leerling ontsnapt, nou ja, totdat Storm kwam… Eenmaal ontsnapt valt hij in de handen van Ansgar de Harige, een echte Viking. Ansgars aanval op Engeland is mislukt en zijn enige buit is Storm en het kleine kloosterhondje, Lucifer. Nu moeten Storm en Lucifer bewijzen wat ze echt waard zijn en dat is niet makkelijk. Tot Storm een uitvinding doet die alles verandert!

Muziek met de naam Storm

Storm
Artiest: Milk Inc.

Storm is een Engelstalige single van de Belgische band Milk Inc. uit 2010. De single bevatte daarnaast nog 4 remixen en een semi-extended versie. Het liedje verscheen op hun album Nomansland uit 2010.

Films met de naam Storm

Storm: Letters van vuur (2017)

Storm: Letters van Vuur is een Nederlandse familiefilm uit 2017 onder regie van Dennis Bots. In de 16e eeuw wordt de vader van Storm betrapt door de Inquisitie met het drukken van een geheim pamflet van Maarten Luther. Als zijn vader wordt gearresteerd weet hij nog in bezit te komen van de originele drukletters. Storm slaat er mee op de vlucht. Daarbij wordt hij geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in het riool woont. Maar hij moet nu in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de brandstapel.

Natuurfenomenen

Storm is een zeer harde wind binnen een grootschalig weersysteem, een depressie. Het gebied binnen een depressie waar stormkracht heerst, heet het stormveld. Storm is gedefinieerd als wind met een windkracht van 9 of meer op de schaal van Beaufort. Dat betekent dat de gemiddelde snelheid van de wind gedurende 10 minuten een snelheid bereikt van ten minste 75 km/h. Is de windsnelheid gemiddeld over 10 minuten ten minste 90 km/h dan wordt gesproken van zware storm, windkracht 10. Bij een gemiddelde snelheid van 103 km/h spreekt men van zeer zware storm, windkracht 11. Dit lemma gaat in de tabel voor Nederland uit van ten minste 100 km/h.

Organisaties met de naam Storm

Muziekband: Storm Seeker

Storm Seeker is een Duitse piraten- en folkmetalband. Alle nummers van de band staan in het teken van piraterij- of zeemansaangelegenheden. De band is vooral bekend geworden door het nummer The Longing[1] met zangeres en instrumentaliste Patty Gurdy, die van 2015 tot 2018 lid was van de band.

Hoe spel ik de naam Storm?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • T Tripoli
 • O Oslo
 • R Roma
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • T Tamara
 • O Omar
 • R Ruben
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • T Tango
 • O Oscar
 • R Romeo
 • M Mike

Zo spel je Storm met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Storm in braille

s
t
o
r
m

Zo sein je Storm in morsecode

· · ·
— — —
· — ·
— —

Zo sein je Storm met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Storm bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 20 unisex met 5 letters