Cathy Geboortekaartje naam Cathy m2

Betekenis Cathy

Puur, Zuiver, Rein (van Griekse 'katharos' = 'zuiver')
Meer informatie

Geslacht

Cathy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

Cathy is afgeleid van de naam Catharina

Naamsopbouw

Cathy is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 4 medeklinkers (c, t, h, y).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Cathy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Cathy is een meisjesnaam en betekent "puur". De naam Cathy is een afgeleide van de naam Catherina. Catharina is een klassieke meisjesnaam. Door het tussenvoegsel '-in-' in Catharina ontstaat een verkleinvorm van het Griekse bijvoeglijk naamwoord 'katharos' = 'zuiver', 'rein', ook in overdrachtelijke zin: rein van hart, zuiver in de godsdienstige leer. Cathy is een van de meest populaire bijnamen van Catharina -- en wie zou de romantische heldin van "Wuthering Heights" kunnen vergeten? Naast Cathy zijn nu genegeerd ook Cate of Kate in trek. De naam is zeer populair bij ouders in de VS, maar ook in Frankrijk, Ierland, België en Zwitserland geven ouders deze naam aan hun dochter. Bekende dragers van de naam zijn onder andere de Australische atlete Cathy Freeman, de Amerikaans actrice Cathy O'donnel en de Engelse zangeres Cathy Dennis. In Nederland kennen we onder meer Social Celeb Cathy van Cranenbroek, en in België politica Cathy Berx.

Beroemdheden met de naam Cathy

Cathy Ubels
Politica

Catharina (Cathy) Ubels-Veen (Kampen, 28 oktober 1928 – Amsterdam, 17 februari 2015) was een Nederlands politica. Namens de Evangelische Volkspartij was ze van 1982 tot 1986 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Cathy Carr
Zwemster

Catherine L. (Cathy) Carr (Albuquerque, 27 mei 1954) is een Amerikaanse zwemster. Carr won tijdens de Olympische Zomerspelen van 1972 de de gouden medaille op de 100m schoolslag in een wereldrecord. Op de 4×100 meter wisselslag, veroverde zij samen met haar ploeggenoten de gouden medaille in een wereldrecord.

Cathy Freeman
Atlete

Cathrine Astrid Salome (Cathy) Freeman (Mackay, 16 februari 1973) is een voormalige Australische atlete, die gespecialiseerd was in de 400 m. Ze was olympisch kampioene en ook tweemaal wereldkampioene.

Cathy Dennis
Zangeres

Cathy Dennis (Norwich, Engeland, 25 maart 1969) is een Engelse zangeres die begin jaren 90 haar debuut-cd "Move to this" (1991) uitbracht. In Nederland scoorde zij enkele bescheiden hitjes met de nummers "Everybody move" en "Too many walls", terwijl zij in Amerika erg populair werd, mede dankzij een optreden in de populaire televisieserie "Beverly Hills 90210". De opvolgers van "Move to this", "Into the skyline" (1992) en "Am I the kinda girl" (1996), deden in Nederland weinig. Hoewel zij zelf enkele albums uitbracht, is Cathy Dennis meer invloedrijk door de nummers die ze voor anderen schreef. Een aantal van deze nummers werden grote hits, zij schreef onder andere "Can't get you out of my head" voor Kylie Minogue, Toxic voor Britney Spears en schreef samen met Emma Bunton van de Spice Girls diverse nummers voor haar tweede album "Free me".

Films met de naam Cathy

Cathy (2021)

Cathy is een film uit 2021 van regisseur Steve Baldwin. De film Cathy is een drama over een jong Victoriaans meisje en is een aanvulling op Baldwins langspeelfilm The Ballad Of Lucy Sands. De film veroorzaakte al opschudding op het filmfestivalcircuit voorafgaand aan de première volgende winter, en verdiende nominaties voor beste trailer en beste filmposter op het Prodigy Film Festival. De film volgt de eerste paar dagen van het dienstverband van een jong meisje.

Namen die lijken op Cathy

Cato   -   Caty

Hoe spel ik de naam Cathy?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • H Havanna
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • A Ali
 • T Tamara
 • H Hidde
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • A Alfa
 • T Tango
 • H Hotel
 • Y Yankee

Zo spel je Cathy met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter h
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Cathy in braille

c
a
t
h
y

Zo sein je Cathy in morsecode

— · — ·
· —
· · · ·
— · — —

Zo sein je Cathy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter h
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Cathy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een C

Top 10 meisjesnamen met 5 letters