Rahi Geboortekaartje naam Rahi u2

Betekenis Rahi

Geboren in de lente, De lente
Meer informatie

Geslacht

Rahi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rahi is Arabisch

Naamsopbouw

Rahi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (r, h).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Rahi maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rahi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rahi is een Arabische jongens en meisjesnaam. In Engeland vaker een meisjesnaam, in Zweden en Italië vaker een jongensnaam. De betekenis van de naam is Geboren in de lente. Varianten van de naam zijn onder meer Rahii, Rahy, Rahey, Rahee, Rahea en Rahie. De naam Rahi kennen we ook van de godin Rahi. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Iraanse dichter Rahi Mo'ayyeri en de Indiaase muzikant Rahi Chakraborty. De naam Rahi komt ook voor als achternaam. Bijvoorbeeld bij de Pakistaanse acteur Sultan Rahi en het Argentijnse supermodel Yamila Díaz-Rahi.

Beroemdheden met de naam Rahi

Yamila Díaz-Rahi
Model

Yamila Díaz-Rahi, ook wel Yamila Diaz, is een Argentijns model. Ze verscheen in totaal 11 keer in de Sports Illustrated Swimsuit-uitgave en stond voor het eerst op de cover van het tijdschrift in 2002 en opnieuw in 2006. Ze was ook te zien in de SI-editie van het 50-jarig jubileum in 2014 met de titel "The Legends".

Rahi Mo'ayyeri
Dichter

Rahi Mo'ayeri né: Mohammad Hasan Mo'ayyeri, was een Iraanse dichter en muzikant. Hij werd geboren in een artistieke en muzikale familie op 30 april 1909 in Teheran.

Rahi Mazoon Reza
Schrijver

Rahi Masoom Reza was een Indiase Urdu en Hindi dichter en schrijver en een Bollywood tekstschrijver. Hij won de Filmfare Best Dialogue Award voor de film Main Tulsi Tere Aangan Ki in 1979, gevolgd door Mili en Lamhe.

Rahi Chakraborty
Muzikant

Rahi Chakraborty is een Indiase singer-songwriter, multi-instrumentalist en muziekproducent. Hij werd beroemd als de 1e runner-up in MTV India's muziekshow Mtv Rock On. Hij is momenteel een muziekprogrammeur en arrangeur onder aas Bollywood-muziekcomponist Ram Sampath, die ook zijn jurylid was in de MTV-show. Chakraborty kwam in 2015 bij het productiehuis van Ram Sampath

Rahi
Godin

Rahi, ook wel Rahimai genoemd, is de regionale vorm van de hindoegodin Radha. Deze vorm wordt geassocieerd met de Vithoba (Vitthal) vorm van de hindoe godheid Krishna in de regio Maharashtra, India. Volgens de lokale legendes is Rahi of Radhika de vrouw van Vitthal. De Indiase socioloog G.S. Ghurye stelt dat de regionale vorm Rahi is afgeleid van Radhika, een andere naam van de godin Radha.

Films met de naam Rahi

Rahi Badal Gaye (1985)

Rahi Badal Gaye is een Hindi romantische dramafilm uit 1985, geproduceerd door Ravi Malhotra onder de vlag van RM Films en geregisseerd door Ravi Tandon. Het beschikt over Rishi Kapoor, Shabana Azmi, Padmini Kolhapure, Suresh Oberoi en Shakti Kapoor. De muziek is gecomponeerd door RD Burman.

Rahi (1952)

Rahi (The Wayfarer) is een Hindi sociale dramafilm uit 1953, geproduceerd en geregisseerd door KA Abbas. De film was gebaseerd op de roman "Two Leaves and a Bud" (1937) van Mulk Raj Anand, geschreven door Abbas.[2] Het werd tweetalig geproduceerd in het Hindi als Rahi en in het Engels als The Wayfarer, onder de vlag van Naya Sansar. Het scenario was van Mohan Abdullah en VP Sathe en de cameraman was Ramchandra. De film speelde Dev Anand en Nalini Jaywant met Balraj Sahni, David Abraham Cheulkar, Achla Sachdev en Manmohan Krishan. Het verhaal draaide om een ​​ex-leger, gespeeld door Dev Anand, die een baan aanneemt op een theeplantage, maar gedesillusioneerd raakt door het management en zijn situatie. Nalini Jaywant speelde zijn liefde als theebladplukker. Haar acteerwerk werd gewaardeerd in de film en kreeg "grote lovende kritieken"

Geografie met de naam Rahi

Dorp: Rahi (Rae Bareli)

Rahi is een dorp en bijbehorend gemeenschapsontwikkelingsblok in het district Rae Bareli, Uttar Pradesh, India. Het ligt op 7 km van Rae Bareli, het districtshoofdkwartier, dat volgens een volksetymologie naar het dorp is vernoemd. Er zijn ongeveer 8.000 inwoners in Rahi.

Namen die lijken op Rahi

Rahima   -   Rahimat   -   Rahiq   -   Zahi

Hoe spel ik de naam Rahi?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • A Amsterdam
 • H Havanna
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • A Ali
 • H Hidde
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • A Alfa
 • H Hotel
 • I India

Zo spel je Rahi met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter h
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Rahi in braille

r
a
h
i

Zo sein je Rahi in morsecode

· — ·
· —
· · · ·
· ·

Zo sein je Rahi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter h
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rahi bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters