Kik Kaart van Naam Kik

Wil je alles weten over de naam Kik? Vind antwoord op vragen als: Wat is de betekenis van Kik? Wat is de oorsprong van de naam Kik? En hoe populair is de naam Kik eigenlijk? Verder vind je ook leuke weetjes over Kik, zoals welke beroemde mensen de naam ook dragen en hoe je de naam Kik in gebarentaal 'zegt'. Veel plezier!

Betekenis Kik

De gehoornde, Puur
Meer informatie

Geslacht

Kik wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kik is Nederlands

Naamsopbouw

Kik is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (k, k).

Palindroom

De naam Kik is een palindroom (spiegelwoord). Dat wil zeggen dat als je 'Kik' achterstevoren leest, de uitkomst hetzelfde is.

Geboortekaartjes met de naam Kik

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kik is een mooie korte en hippe jongensnaam. In Nederland geven ouders in 1 op de 10 gevallen de naam aan een dochter. Kik is, net als zijn grote broer Kick, mogelijk een afgeleide van de naam Cornelis. De betekenis is dan 'de gehoornde'. In geval van een meisje is Kik een verkorte versie van Kiki of Christina. De naam komt buiten België en Nederland eigenlijk weinig voor. Bekende dragers van de naam zijn onder meer hockeyer Kik Thole en voetballer Kik Pieri. De naam Kik komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij oud keeper Bert Kik.

Beroemdheden met de naam Kik

Bert Kik
Voetballer

Bert Kik (Rotterdam, 1939) is een Nederlands voetballer die tussen 1960 en 1970 reservekeeper was bij Feyenoord. In die tijd was Eddy Pieters Graafland de vaste keeper van Feyenoord. Zoals Kik zelf zegt, heeft hij nog altijd de splinters van de bank in zijn achterwerk zitten.

Kik Pieri
Voetballer

Kik Pierie (Boston, 20 juli 2000) is een Nederlands-Amerikaans voetballer die doorgaans als verdediger speelt. Hij verruilde in juli 2019 sc Heerenveen voor Ajax, dat hem sinds juli 2020 verhuurt aan FC Twente.

Kik Thole
Hockeyer

Kik Thole (1944) is een voormalige Nederlandse hockeyspeler.Kik speelde jaren in het elftal van Laren gespeeld, een team dat in 1969 landskampioen geworden. Hij heeft in 54 internationale wedstrijden gespeeld. Kik heeft ook meegedaan aan de Olympische Zomerspelen 1968 in Mexico en Olympische Zomerspelen 1972 in München.

Boeken met de naam Kik

Kik gaat los
Auteur: Gerben Valkema

Dit vrolijke stripboek neemt beginnende lezers mee in de grappige belevenissen van kikker Kik en zijn vriendjes. Door de vrolijke tekeningen en vele grapjes op het eigen leesniveau willen kinderen zélf verder lezen. Zo leren zij spelenderwijs lezen. Dit stripboek is voor groep 3 op AVI Start, vanaf 6 jaar. Kik is winnaar van de Stripschappenning voor Beste Album voor de Jeugd en de serie Kijk en Lees is bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs.

Vik en Kik
Auteur: Sophie Burrows

Maak kennis met Vik en Kik. Vik het varken is groot en roze en drumt, en hij houdt ook van spetteren in het water. Kik de kikker is klein en groen en speelt gitaar, en hij houdt ook van drijven op het meer. Ze houden allebei van sappige wormenburgers, van megagrote moddermannen maken en van rocken in hun rockband. Ze zijn de beste vrienden en doen alles samen, met zijn tweetjes. Tot op een dag Koosje opduikt en alles in de soep loopt.

Organisaties met de naam Kik

Productiehuis: Kik Productions

Kik Productions is een productiehuis dat haar eigen voorstellingen maakt. Daarnaast treedt Kik op als managementbureau voor een groot aantal artiesten, van cabaretiers en acteurs tot muzikanten.

Instituut: Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) is een Belgische Federale Wetenschappelijke Instelling die ressorteert onder het Federaal Wetenschapsbeleid, en werd in 1948 opgericht met de bedoeling het artistieke en culturele erfgoed van België te bestuderen en te conserveren.

Berichtendienst: Kik Messenger

Kik Messenger, vaak afgekort tot Kik, is een instant messengerdienst, ontwikkeld door het Canadese bedrijf Kik Interactive. Het gebruikt het internet om privéberichten te versturen. Ook het versturen van afbeeldingen, video's en tekeningen is mogelijk.

Band: The Kik

The Kik is een Nederlandse beatgroep uit Tilburg/Rotterdam/Veenendaal die begin 2011 werd opgericht.

Namen die lijken op Kik

Kia   -   Kian   -   Kick   -   Kiet   -   Kiki   -   Kim   -   Kimi   -   Kira   -   Kit   -   Mik   -   Rik   -   Vik

Hoe spel ik de naam Kik?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • K Kilo

Zo spel je Kik met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Kik in braille

k
i
k

Zo sein je Kik in morsecode

— · —
· ·
— · —

Zo sein je Kik met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kik bekijken?

Top 5 unisex met 3 letters