Pixie

Betekenis Pixie

Kleine fee, elf
Meer informatie

Geslacht

Pixie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Pixie is Keltisch

Naamsopbouw

Pixie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 3 klinkers (i, i, e) en 2 medeklinkers (p, x).

Geboortekaartjes met de naam Pixie

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

De mooie meisjesnaam Pixie komt niet veel voor. De naam Pixie is een meisjesnaam van Keltische, Zweedse en Cornishe oorsprong en betekent "fee". Even wat cultuur snuiven? Hier komt het verhaal: Een pixie (ook wel piskie, pixy, pixi en pigsies) is een mythologisch wezen uit Cornwall. Het is een soort elf, fee of kabouter. Pixies zijn vergelijkbaar met de brownies en hobgoblins, maar ze zijn minder betrouwbaar. Betaling voor de karweien komt bij hen altijd op hetzelfde neer: ze willen graag een kom van de beste melk of room, en een versgebakken cake of brood dat de mensen voor hen moeten klaarleggen. Ze dansen bij Keltische offerstenen, en hun klokjes tinkelen in de vele heuvels op de heide. Walter Scott schreef over luchtgeesten, aardgeesten, pixies en nixies. Ze rijden graag 's nachts op paarden en Dartmoorpony's over de hei. De manen van de dieren klitten samen (zie ook nachtmerrie). In het huis kunnen ze ook met potten gooien. Hen nieuwe kleren geven is echter uit den boze, want dan zijn ze beledigd. Ze zullen vertrekken en nooit meer weerkeren. Dat komt ook bij andere soorten voor. In de Harry Potter-verhalen komt dit voor bij de huis-elfen. De wezens hebben vaak puntige oren en dragen een puntig hoofddeksel en groene kleding. Piskies kunnen de gedaante van een egel (of stekelvarken) aannemen. De piskie is verwant aan het Nederlandse urkje. Pixie of piskie komt van "pwca" (zie ook Puge, Puca en Puck). In Wales draagt een púca een licht in zijn hand, soms wel piskie-light genoemd (in Nederland bekend als dwaallicht). Pixie is een schattige - misschien wel te schattige - naam die plotseling mogelijk lijkt dankzij de rage voor namen die de letter x bevatten. De naam is populair bij ouders in de UK, maar ook in Scandinavische landen en België. In Nederland komt de naam nog maar een paar jaar voor in de statistieken. Een bekende jonge drager van de naam is Pixie Davis. Een andere Pixie Geldof, dochter van Bob Geldof.

Beroemdheden met de naam Pixie

Pixie Lott
Zangeres

Pixie Lott, geboren als Victoria Louise Lott, is een Engelse zangeres, singer-songwriter en actrice. Haar eerste single Mama Do verscheen op 6 juni 2009 op de Engelse markt en veroverde een week later de eerste plaats in de UK Singles Chart. De single kwam binnen op 20 juni in de Vlaamse Ultratip. Het eerste album, Turn It Up, kwam uit in september 2009. Voor de single No Good for Me heeft Lott samengewerkt met Lisa Lois. Ze coverde ook Use Somebody van de Kings of Leon, Apologize van de band OneRepublic, Outta Here van Esmée Denters en Poker Face van Lady Gaga.

Pixie Davis
Actrice

Pixie Love Davies (geboren op 9 december 2006) is een Engelse actrice. Ze is geboren en getogen in Engeland en begon haar carrière in 2012 met in de hoofdrol in The Secret of Crickley Hall van de BBC. Na haar filmdebuut in Nativity 2: Danger in the Manger (2012), verscheen ze in verschillende andere speelfilms, waaronder Out of the Dark (2014) en Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016). In 2018 had ze haar doorbraakrol als Annabel Banks in Disney's Mary Poppins Returns. Davies is ook ingesteld om Adel te stemmen in Netflix's The Magician's Elephant.

Namen die lijken op Pixie

Hoe spel ik de naam Pixie?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • I Italia
 • X Xantippe
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • P Pieter
 • I Izak
 • X Xantippe
 • I Izak
 • E Eduard

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • I India
 • X X-ray
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Pixie met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter i
gebarentaal letter x
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Pixie in braille

p
i
x
i
e

Zo sein je Pixie in morsecode

· — — ·
· ·
— · · —
· ·
·

Zo sein je Pixie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter i
nautische vlag letter x
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pixie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een P

Top 10 meisjesnamen met 5 letters