Nelle Geboortekaartje naam Nelle u2

Betekenis Nelle

Fakkel, Stralende, Schitterend (van Eleonora)
Meer informatie

Geslacht

Nelle wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Nelle is Engels

Naamsopbouw

Nelle is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (n, l, l).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Nelle maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nelle

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nelle is een mooie meisjesnaam en soms jongensnaam, een uniseksnaam dus!. In de meeste landen geven ouders de naam veel vaker aan een dochter, maar in bijvoorbeeld Nederland ook zo nu en dan aan een jongen (ongeveer 1 op de 10 keer). In Nederland en België kozen ouders veel vaker voor Nelleke, maar korte hippe versies zijn nu helemaal in trek. De naam Nelle is een verkorte versie van namen als Eleanore of Cornela. Eleonora is een variant van de naam Eleonr (/ˈɛlənər, -nɔːr/) en de naam is oorspronkelijk afkomstig uit een oude Franse bewerking van de oude Provençaalse naam Aliénor. De naam is afgeleid van de Provençaalse naam Aliénor, die Eléonore werd in het Frans, en vandaar Eleonora in het Engels. Nelle kan ook een afgeleide zijn van de naam Helene. In de VS is Nelle, uitgesproken als de eenlettergrepige Nell hoewel sommigen misschien denken dat het Nellie of Nella is, de elegante vorm van de naam die werd gebruikt door auteur Nelle Harper Lee, die To Kill A Mockingbird schreef. Met welke spelling dan ook, Nell/Nelle is een charmante ouderwetse bijnaam - het was oorspronkelijk een afkorting voor Ellen, Eleanor of Helen - die in de VS nooit van de grond kwam zoals de namen Molly en Maggie deden. We zien ook regelmatig combinatienamen met Nelle voorbij komen, zoals Nelle-Maud en Nelle Sophie. Bekende dragers van de naam zijn verder Nelle Clyde Wilson Reagan, de moeder van President Ronald Reagan en de schrijfster Nelle Scanlan. Nelle De Maeyer is een Vlaamse actrice. Een bekende mannelijke drager van de naam is bijvoorbeeld de Nederlandse kunstenaar Nelle Boer.

Beroemdheden met de naam Nelle

Nelle Peters
Architecte

Nelle Elizabeth Nichols Peters, gewoonlijk bekend als Nelle Peters, was een van de meest productieve architecten van in de VS. Ze komt uit Kansas City en ontwierp daar een breed scala aan gebouwen.

Nelle Harper Lee
Schrijfster

Nelle Harper Lee was een Amerikaans schrijfster. Zij is vooral bekend geworden door de roman To Kill a Mockingbird uit 1960, die een Pulitzerprijs won in 1961. Het boek werd in het Nederlands vertaald als Spaar de spotvogel.

Nelle de Maeyer
Actrice

Nelle De Maeyer is een Vlaamse actrice. Ze speelt in meerdere films en series is. Nelle is onder andere bekend van de films 13 Geboden, Vossenstreken en Coppers.

Nelle Boer
Kunstenaar

Nelle Boer (Zwolle, 14 maart 1982) is een Nederlands kunstenaar, die vooral bekend is om het werken met alter ego's en pseudoniemen.

Boeken met de naam Nelle

Nelle, de heks van Cruysem
Auteur: Marc de Bel

Nelle is een boek van Marc de Bel. Nelle De Vos woont sinds haar geboorte bij haar tante Clara in een lemen huisje aan de rand van het Hollebeekbos. Het lukt hun net om de eindjes aan elkaar te knopen, ook al ligt het land er verdord bij, duiken er om de haverklap rondzwervende roversbendes op en maakt de pest, die als een hete, moordende wind over Vlaanderen waait, almaar meer slachtoffers. Het lijkt wel of de duivel ermee gemoeid is. In het dorp nemen de roddels toe en wordt tante Clara, van wie de vader de naam had een tovenaar te zijn, steeds meer met de vinger gewezen…

Films met de naam Nelle

DOC - Nelle Tue Mani (2020-2022)

DOC - Nelle Tue Mani is een Italiaanse serie uit 2020. Professor Andrea Fanti is een briljant hoofd van de Interne Geneeskunde. Zijn leven wordt op zijn kop gezet wanneer de vader van een patiënt die op zijn afdeling is overleden hem op zijn hoofd raakt. Andrea overleeft de aanslag, maar verliest zijn geheugen van de laatste twaalf jaar van zijn leven. Wanneer hij wakker wordt, heeft hij moeite om zijn collega's, zijn familie en de man die hij was geworden te herkennen.

Namen die lijken op Nelle

Belle   -   Jelle   -   Melle   -   Nala   -   Nela   -   Nele   -   Nell   -   Nelleke   -   Nelly   -   Nila   -   Nill   -   Nils   -   Nola   -   Pelle

Hoe spel ik de naam Nelle?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • E Edison
 • L Liverpool
 • L Liverpool
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • L Lorenzo
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • N November
 • E Echo
 • L Lima
 • L Lima
 • E Echo

Zo spel je Nelle met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter l
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Nelle in braille

n
e
l
l
e

Zo sein je Nelle in morsecode

— ·
·
· — · ·
· — · ·
·

Zo sein je Nelle met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter l
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nelle bekijken?

Top 3 unisex met een N

Top 20 unisex met 5 letters