Unisex namen met een S

Unisex die beginnen met letter S waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter S

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter S. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een S. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een S op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een S op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter S.

Top 9 unisex namen met een S volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 20.25% begint met een S?

Top 10 unisex namen met een S van april 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 8.63% begint met de letter S?

Geboortekaartjes met de de letter s

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een S

Unisex namen met een S

Je kindje een naam geven is geen makkelijke opgave. Er zijn miljoenen namen, honderden schrijfwijzen en vast en zeker tientallen suggesties van vrienden en familie. Hieronder hebben we een aantal unisex namen met een S uitgekozen, en vertellen we je wat meer over deze letter. Zo proberen we jouw zoektocht wat makkelijker te maken.

De S – vroeger en nu

De S zoals wij hem kennen, heeft niet altijd bestaan. In het Semetische alfabet werd het uitgesproken als een sh, zoals in chocolade of shirt. Pas toen de Grieken deze klank overnamen is hij veranderd in de S zoals wij hem uitspreken. Zij baseerden de klank op hun woord ‘sigi’, wat sissen betekende, en noemden de letter die bij deze klank hoort: Sigma. In hun alfabet was het de achttiende letter, bij ons schoof het één plekje op en werd het nummer negentien.

Een stemloze klank

Bij het uitspreken van de S trillen je stembanden niet mee. Probeer het maar eens: plaats twee vingers op je keel, aan allebei de kanten van je strottenhoofd, en noem het alfabet op. Bij een letter als de P voel je je stembanden duidelijk trillen, terwijl dit gevoel bij de S veel zwakker is. Omdat de S stemloos is, klinkt hij zacht en wordt het dus vaak gezien als een lieve klank. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er geen stoere namen zijn die beginnen met een S!

De populariteit

In het Nederlands staat de S op nummer negen van de meest gebruikte letters, en ook in andere talen is hij populair. In het Engels is het namelijk een van de meest voorkomende beginletters. Ook zijn er variaties op de S: denk maar aan de ‘ringel-S’, de letter ß, die je bent tegengekomen tijdens je lessen Duits op de middelbare school.

Namen die beginnen met een S

Een unisex naam met een S die vrij populair is, is Sam. Deze naam is een afkorting voor zowel Samantha als Samuel en is daarom perfect voor beide geslachten. Ook is Sam makkelijk uit te spreken in het Nederlands en in het Engels, wat het een internationale naam maakt.
Een Nederlandse uniseks naam is Senna. Alhoewel deze naam ongeveer drie keer vaker aan meisjes wordt gegeven dan aan jongens, blijft het populair voor beiden. Een variant op deze naam is Senne.

Wil je nog meer opties bekijken, dan staan hieronder een aantal andere unisex namen met de beginletter S. Veel succes met je zoektocht!

Hoeveel unisex beginnen met de letter S?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter S. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 8.63% met de letter S!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet