Mischa Geboortekaartje naam Mischa u2

Betekenis Mischa

Die lijkt op God, Wie is als God
Meer informatie

Geslacht

Mischa wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Mischa is Onbekend en Slavisch.

Mischa is afgeleid van de naam Michael

Naamsopbouw

Mischa is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 4 medeklinkers (m, s, c, h).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mischa

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mischa is een mooie Slavische jongens en meisjesnaam. De naam is momenteel enorm populair bij ouders in Zwitserland. Daar is het altijd een jongensnaam. Ouders in Engeland en andere Engelstalige landen geven de naam dan weer bijna altijd aan een dochter. In Scandinavische landen als Denemarken ook bijna altijd aan een dochter, en in Frankrijk is het dan weer bijna altijd een jongensnaam.... In Nederland en België is het 2 van de 3 keer een naam voor een zoontje. Mischa is een verkleinwoord van de Russische naam Mikhail of Michail en is dus uiteindelijk van Hebreeuwse oorsprong, van de naam Michaël. In Rusland is Mischa een jongensnaam. Mischa betekent "wie is als God?" (van Hebreeuws “Mikha’el/מִיכָאֵל” of “mí/מִי” = wie + “k’/כְּ־‎” = like/as + “el/אֵל” = God). In Rusland betekent Mischa ook "kleine beer" (van "medved/медведь" = beer). Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Russische tenniser Mischa Zverev en de Britse actrice Mischa Barton. In Nederland kennen we onder andere DJ Mischa Daniels en fotograaf Mischa Keijser. De naam Mischa is ook populair bij schrijvers en regisseurs. Mischa Fox is een hoofdpersonage in het boek 'The Flight from the Enchanter' van Iris Murdoch. Mischa Lecter is een personage in het boek en de film 'Hannibal'. En last but not least is Mischa een kater in de Japanse anime tv-serie 'The Story of Cinderella' van Hiroshi Sasagawa.

Beroemdheden met de naam Mischa

Mischa Zverev
Tennisser

Mischa Zverev is een Duits tennisser. Hij is prof sinds 2006. Hij kwam in 2007 voor het eerst de top 100 binnen en in 2009 voor het eerst de top 50. Zijn hoogste plaats op de ATP-ranglijst is de 25e, die hij behaalde in juli 2017.

Mischa Hiller
Schrijver

Mischa Hiller is een Britse romanschrijver. Zijn roman Sabra Zoo won de Commonwealth Writers' Prize, de beste eerste boekprijs, uitgereikt in Sydney, Australië in mei 2011.

Mischa Daniels
Muzikant

Mischa Daniels is een Nederlandse muziekproducent en DJ. Hij is ook de oprichter en CEO van Fame platenlabel gericht op dance en electro house muziek. Zijn grootste succes was "That Girl" met U-Jean, dat in de Duitse Singles Chart in kaart werd gebracht.

Mischa Barton
Actrice

Mischa Anne Marsden Barton is een Brits-Amerikaanse actrice. In 1999 jaar speelde ze kleine rolletjes in grote films zoals The Sixth Sense en Notting Hill. In 2000 was zij te zien in de film Skipped Parts. Samen met haar zus trad ze op in de film Paranoid en daarna was ze te zien in Frankie and Hazel. In 2001 speelde ze in drie films: Tart, Lost and Delirious en Julie Johnson. Daarna had ze een kleine rol in Fastlane in 2003 en een kleine rol in de serie Once and Again in 2006. Door haar rol van Katie in Once and Again werd Barton opgemerkt bij het grote publiek. Na deze rol kreeg ze de rol van Marissa Cooper in de populaire televisieserie The O.C. Sinds 2009 is ze te zien in de serie The Beautiful Life.

Boeken met de naam Mischa

Mischa, waar gebeurd verhaal van een zevenjarig meisje.
Auteur: M. Defonseca

Een Zevenjarig Meisje Gaat Op Zoek Naar Haar Ouders. Het Meest Bijzondere, Waargebeurde Verhaal Van De Tweede Wereldoorlog. Het joodse meisje Misha woont met haar ouders in België als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer haar ouders in 1941 door de Duitsers worden opgepakt, kan ze op het nippertje naar het onderduikadres worden gebracht dat haar ouders in geval van nood voor haar hadden geregeld. Als ze ontdekt dat haar 'stiefmoeder' op het punt staat haar aan de bezetter uit te leveren, besluit ze op zoek te gaan naar haar gedeporteerde ouders. En zo ontvlucht de achtjarige Misha midden in de nacht haar vijandige onderduikadres in de hoop haar ouders 'ergens in het oosten' te vinden. Te voet trekt zij vier jaar lang door het oorlog geteisterde België, Duitsland (!), Polen, delen van Rusland, de Oekraïne, Italië en Frankrijk. Misha houdt zich schuil in de bossen en stuit op een wolvenfamilie. Langzaam maar zeker wint ze het vertrouwen van de wolven, die uiteindelijk hun voedsel en liefde met haar delen. Samen trekken ze door de bossen van Polen en Duitsland, tot de oorlog voorbij is.

Mischa
Auteur: Hans Münstermann

Op een dag krijgt Rosa Weber, een opgewekte 65-jarige weduwe met kinderen en kleinkinderen, de politie aan de deur. Haar oudste zoon blijkt zojuist aangehouden te zijn voor de verdwijning van de tienjarige Mischa, een zaak die het land al maanden bezighoudt. Voor Rosa begint er een emotionele rollercoaster. Samen met familie en vrienden neemt ze stelling tegen de verdenking, heilig gelovend in de onschuld van haar zoon. Maar hoe goed kent ze haar zoon écht? En is haar moederliefde bestand tegen de waarheid? Mischa is een beklemmende psychologische roman die onder je huid kruipt en nog lang blijft nagalmen.

Films met de naam Mischa

Mischa and the Wolves (2021)

In het begin van de jaren 90 vertelde Misha Defonseca, een Belgische immigrant, een ongelooflijk verhaal over de Holocaust. Misha, gescheiden van haar ouders, reisde als klein meisje te voet door de kille Europese wildernis, omdat ze had gehoord dat haar ouders in Duitsland waren. Ze liep honderden, misschien wel duizenden kilometers en verborg zich uiteindelijk voor de nazi's bij een roedel wilde wolven, die haar als één van hun eigen behandelden. Misha's memoires werden een internationale bestseller en leidde zelfs naar verfilmingen.

Mischa (2014)

Mischa is een film uit 2014 van regisseur Remy Kooi. Mischa wordt een van de eerste Russische kosmonauten in de ruimte. Dit zijn zijn laatste momenten en deze herinneringen zijn van hem. Vandaag is de dag dat Mischa de ruimte in wordt gelanceerd, vandaag is de dag dat hij eindelijk zijn vader trots kan maken.

Hoe spel ik de naam Mischa?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • I Italia
 • S Santiago
 • C Casablanca
 • H Havanna
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • I Iris
 • S Samira
 • C Celine
 • H Hidde
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • I India
 • S Sierra
 • C Charlie
 • H Hotel
 • A Alfa

Zo spel je Mischa met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s
gebarentaal letter c
gebarentaal letter h
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Mischa in braille

m
i
s
c
h
a

Zo sein je Mischa in morsecode

— —
· ·
· · ·
— · — ·
· · · ·
· —

Zo sein je Mischa met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s
nautische vlag letter c
nautische vlag letter h
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mischa bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 6 unisex met 6 letters