Jimmy Geboortekaartje naam Jimmy j2

Betekenis Jimmy

Vasthouder, Verdringer, Vertegenwoordiger (van het Griekse "Iakobos (Ἰάκωβος)
Meer informatie

Geslacht

Jimmy wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jimmy is Engels

Naamsopbouw

Jimmy is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinkers (i) en 4 medeklinkers (j, m, m, y).

Populariteit van de naam Jimmy

Jimmy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jimmy tussen 1991 en 2023. De naam Jimmy is minder populair geworden.

 • Jimmy is 37x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jimmy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jimmy is een mooie jongensnaam. De naam Jimmy is afgeleid van de naam Jim. En Jim is dan weer een variant van James, of van onze Jan. James en Jan zijn vormen van de laat-Latijnse naam Iacomus, een variant van de bijbelse Latijnse vorm Iacobus, en van het Griekse "Iakobos (Ἰάκωβος)", wat betekent "Verdringer, vastgehouden door de hiel, hielgrijper, beentrekker". De naam is op zijn beurt afgeleid van de Hebreeuwse stam "ʿqb > Yaʿakov", wat betekent "volgen, achterblijven", en het verwijst naar de omstandigheden van Jacobs geboorte toen hij zich vasthield aan de hiel (Hebreeuws: ʿaqeb) van zijn oudere tweelingbroer. broer Ezau. Jacob, zoals beschreven in de Hebreeuwse Bijbel, de Talmoed, het Nieuwe Testament, de Koran en de Baha'i-geschriften, was de derde patriarch van het Hebreeuwse volk met wie God een verbond sloot, en voorouder van de stammen van Israël, die waren vernoemd naar zijn nakomelingen. In de Hebreeuwse Bijbel is hij de zoon van Isaak en Rebekah, de kleinzoon van Abraham, Sara en van Bethuel. Jacob wordt vereerd als een profeet van de islam, de naam wordt vaak gebruikt als voornaam in Arabische en islamitische samenlevingen. Dit was de naam van twee apostelen in het Nieuwe Testament. De eerste was Sint Jacobus de Meerdere, de broer van de apostel Johannes, die in het boek Handelingen onder Herodes Agrippa werd onthoofd. De tweede was Jacobus de Kleine, de zoon van Alfeüs. Een andere Jacobus (bekend als Jacobus de Rechtvaardige) wordt ook in de Bijbel genoemd als de broer van Jezus. Andere varianten van de naam zijn onder meer Jem, Jemmy, Jim, Jimi en Jimmie.

Beroemdheden met de naam Jimmy

Jimmy Carter
President

James Earl (Jimmy) Carter jr. (Plains (Georgia), 1 oktober 1924) is een Amerikaans oud-politicus van de Democratische Partij. Hij was de 39e president van de Verenigde Staten van 1977 tot 1981. Na zijn presidentschap won hij de Nobelprijs voor de Vrede. Carter, een agrariër van beroep, was eigenaar van een pindaplantage in Georgia en van 1971 tot 1975 gouverneur van die staat. Hij stelde zich kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1976 en versloeg de zittende president, de republikein Gerald Ford.

Jim Bakkum
Zanger

Jimmy Johannes (Jim) Bakkum (Egmond-Binnen, 10 augustus 1987) is een Nederlands zanger, presentator en (musical)acteur die bekend is geworden als deelnemer aan de talentenjacht Idols in 2002/2003.

Jimmy Reed
Muzikant

Mathis James "Jimmy" Reed was een Amerikaans blueszanger en -gitarist. Reed was een opmerkelijke elektrische bluesmuzikant.

Jimmy Fallon
Cabaretier

James Thomas Fallon Jr. is een Amerikaans komiek, acteur en presentator. Hij behoorde van 1998 tot en met 2004 tot de ploeg van Saturday Night Live en had van maart 2009 tot februari 2014 zijn eigen dagelijkse praatprogramma genaamd Late Night with Jimmy Fallon.

Boeken met de naam Jimmy

Lisa en Jimmy - Jij ook van mij!
Auteur: Vivian den Hollander

Lisa en Jimmy - Jij ook van mij! is een Kinderboekenweek-themaboek over vriendschap Vrolijk en herkenbaar verhaal van Vivian den Hollander. Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven?

De avonturen van Jimmy
Auteur: Marco Cornelissen

Aapje Jimmy woont al zijn hele leven in de dierentuin. Op een dag heeft hij zo genoeg van het eten van bananen en het slingeren in touwen, dat hij besluit om te ontsnappen. In de mensenwereld maakt hij nieuwe vrienden. Door hen leert hij allerlei nieuwe activiteiten en nieuw voedsel kennen. Uiteindelijk komt hij tot de ontdekking dat een aapje toch in de dierentuin thuis hoort. Het boek is, om zelf te lezen, geschikt voor ongeveer 8 jaar en ouder. Maar het is ook ideaal als voorleesboek.

Muziek met de naam Jimmy

Jimmy Jazz
Artiest: The Clash

"Jimmy Jazz" is een nummer van The Clash van hun beroemde album London Calling uit 1979.

Films met de naam Jimmy

Jimmy will Play (2011)

Jimmy will Play is een drama komedie film van regisseur Mawaan Rizwan uit 2011. Een alleenstaande moeder in Oost-Londen vindt een nieuwe manier om geld in te zamelen om een ​​paar dure laarzen voor haar voetbalfanaatzoon te kopen. Ondanks de dagelijkse obstakels waarmee ze wordt geconfronteerd als alleenstaande Pakistaanse moeder die nieuw is in het land, slaagt Masooma erin een ongewoon bedrijf aan huis op te zetten om het geld in te zamelen, wat tot allerlei ongelukken en complicaties leidt.

Namen die lijken op Jimmy

Jamo   -   Jimi   -   Jimmie

Hoe spel ik de naam Jimmy?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • I Italia
 • M Madagaskar
 • M Madagaskar
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • I Iris
 • M Mila
 • M Mila
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • I India
 • M Mike
 • M Mike
 • Y Yankee

Zo spel je Jimmy met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter i
gebarentaal letter m
gebarentaal letter m
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Jimmy in braille

j
i
m
m
y

Zo sein je Jimmy in morsecode

· — — —
· ·
— —
— —
— · — —

Zo sein je Jimmy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter i
nautische vlag letter m
nautische vlag letter m
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jimmy bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 5 letters