Kick Geboortekaartje naam Kick u2

Betekenis Kick

De gehoornde, puur
Meer informatie

Geslacht

Kick wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kick is Nederlands

Kick is afgeleid van de naam Cornelis

Naamsopbouw

Kick is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (k, c, k).

Populariteit van de naam Kick

Kick is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kick tussen 2007 en 2023. De naam Kick is minder populair geworden.

 • Kick is 19x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kick

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kick is zowel een jongens als meisjesnaam. Al kiezen ouders in 98% van de gevallen de naam voor hun zoon. In het buitenland komt de naam weinig voor. Het is een Nederlandse naam die sinds ongeveer het jaar 2000 populair is geworden en gebleven. De Nederlandse Voornamen Bank herleidt de naam Kick naar de naam Cornelis. De betekenis is dan 'de gehoornde'. In de Verenigde Staten komt de naam ook voor, dan weer bijna altijd als meisjesnaam. Kick is daar dus een meisjesnaam en betekent 'puur'. Kick wordt ook steeds vaker gehoord als een woordnaam die vooral in het midden wordt gebruikt. De familie Kennedy heeft van oudsher dochters Kathleen Kick genoemd. De Amerikaanse acteur Jeremy Sisto noemde zijn zoontje Bastien Kick en Kick kan als bijnaam werken voor een hele reeks namen, mannelijk en vrouwelijk. Kick Buttowski is een bekend personage van Disney. Kick is een durfal met lef in de Amerikaanse animatieserie van Disney XD.

Beroemdheden met de naam Kick

Kathleen Kick Kennedy
Gravin

Kathleen Agnes “Kick” Kennedy, was een lid van de Amerikaanse familie Kennedy. Door haar huwelijk met de Britse aristocraat William Cavendish werd zij in 1944 markiezin van Hartington. Dit huwelijk tussen een prominente katholieke Amerikaanse en een adellijke Britse protestant deed indertijd veel stof opwaaien.

Kick Kluiving
Acteur

Kick Kluiving is een Nederlandse acteur. Hij speelde onder andere in de film Teddy's Hit.

Films met de naam Kick

Kick (1999)

Kick is een Australische film, geproduceerd en geregisseerd door Lynda Heys. Het sterren Russell Page, Rebecca Yates en Martin Henderson. Het werd uitgebracht op 14 december 1999 in Australië. Matt Grant is een rugbykampioen op een particuliere jongensschool. Maar stiekem wil hij balletdanser worden. Hij grijpt de kans om auditie te doen voor de presentatie van "Romeo en Julia" van een plaatselijk bedrijf en is niettemin bang voor wat er met zijn reputatie zal gebeuren als de andere kinderen op zijn school erachter komen. Het toevoegen van de oefeningen aan zijn toch al snel groeiende schema begint al snel problemen te veroorzaken met zijn vrienden, zijn leraren, zijn coach, zijn toneelregisseur en zijn balletpartner.

Kick (2014)

Kick is een Indiase actiekomedie in het Hindi uit 2014, geproduceerd en geregisseerd door Sajid Nadiadwala en met in de hoofdrollen Salman Khan, Jacqueline Fernandez, Randeep Hooda en Nawazuddin Siddiqui. Op een treinreis in Warschau ontmoet psychiatrist Shaina (Jacqueline Fernandez) politieagent Himanschu (Radeep Hooda) uit India om over hun toekomstige huwelijk te praten.

Namen die lijken op Kick

Dick   -   Mick   -   Nick   -   Rick   -   Vick

Hoe spel ik de naam Kick?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • I Italia
 • C Casablanca
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • I Iris
 • C Celine
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • I India
 • C Charlie
 • K Kilo

Zo spel je Kick met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Kick in braille

k
i
c
k

Zo sein je Kick in morsecode

— · —
· ·
— · — ·
— · —

Zo sein je Kick met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kick bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters