Demi Geboortekaartje naam Demi u2

Betekenis Demi

Kind van Demeter, godin van de aarde en landbouw
Meer informatie

Geslacht

Demi wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Demi is Grieks

Naamsopbouw

Demi is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, i) en 2 medeklinkers (d, m).

Populariteit van de naam Demi

Demi is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Demi tussen 1994 en 2023. De naam Demi is minder populair geworden.

 • Demi is 114x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Demi

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Demi is zowel een meisjes als jongensnaam. In meer dan 98% van de gevallen kiezen ouders deze naam bij een meisje. Demi is een verkleinwoord van Demetria. En Demetria is afgeleid van Demetrius. Demetrius is een Griekse naam met de betekenis ‘zoon van Demeter’. Demeter was de godin van de aarde en de landbouw. In de oosterse kerk wordt een heilige met de naam Demetrius vereerd. Dit heeft geleid tot de veelvoorkomende Russische naam Dimitri (en afgeleide namen!). Varianten van de naam zijn onder andere Deme, Demea, Demeah, Demee, Demeter, Demetra, Demey, Demia, Demiana, Demiane, Demiann, Demianna, Demianne, Demie, Demitra, Demmi, Demmy, Demye, Dimitira en Dimitra. Een andere Engelse vorm is de spellingsvariant Demy (ook in het Nederlands gebruikt). De populariteit van de naam Demi nam snel toe door de bekende actrice Demi Moore. Naast Nederland is de naam Demi ook populair bij ouders in België, de VS en het UK.

Beroemdheden met de naam Demi

Demi de Jong
Wielrenster

Demi de Jong (Ossendrecht, 11 februari 1995) is een Nederlandse wielrenster. Vanaf 2018 rijdt ze voor Lotto Soudal Ladies. Ze is de jongere zus van Thalita de Jong. Tussen 2014 en 2016 reed ze bij de wielerploeg Boels Dolmans, in 2017 voor Parkhotel Valkenburg - Destil en vanaf 2018 rijdt ze voor de Belgische ploeg Lotto Soudal Ladies.

Demi Schuurs
Tennis speler

Demi Schuurs (Sittard, 1 augustus 1993) is een Nederlands tennisspeelster. Haar favoriete ondergrond is gras. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand. In de periode 2012–2021 maakte Schuurs deel uit van het Nederlandse Fed Cup-team – zij behaalde daar een winst/verlies-balans van 3–4, geheel in het dubbelspel.

Demi Moore
Actrice

Demi Moore (beroepsnaam van Demi Gene Guynes) is een Amerikaans actrice en filmproducente met een kenmerkend hees stemgeluid. In 1982 kreeg ze een rol in de ziekenhuissoap General Hospital. In 1985 volgde haar grote doorbraak met de film St. Elmo's Fire. In 2019 komt haar boek uit over haar leven en prijkt “Inside Out” op de eerste plek van de vooraanstaande New York Times Bestseller lijst.

Demi Lovato
Zangeres

Demetria Devonne (Demi) Lovato (Albuquerque, 20 augustus 1992) is een Amerikaanse singer-songwriter, acteur, pianist en gitarist. Lovato heeft tot heden zeven albums uitgebracht: Don't Forget, Here We Go Again, Unbroken, Demi, Confident, Tell Me You Love Me en Dancing with the Devil... the Art of Starting Over.

Boeken met de naam Demi

Daan en Demi in Dronten
Auteur: Dronten

Bij een aangifte van een geboorte geeft het Huis van de Gemeente Dronten een cadeautje. Sinds kort is dat het op maat gemaakte voorleesboekje ‘Daan en Demi in Dronten’. Het verhaal gaat langs allerlei leuke plekken in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

Films met de naam Demi

Demi (2020)

Demi is een film van Rachel van Brugge. Demi (23), die nog bij haar ouders woont, raakt zwanger van een vrijgevochten muzikant. Als haar ouders zich vervolgens te veel bemoeien, vlucht Demi impulsief op haar scooter naar huis. Dan realiseert ze zich dat ze op eigen benen moet staan.

Namen die lijken op Demi

Demian   -   Remi

Hoe spel ik de naam Demi?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • E Edison
 • M Madagaskar
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • E Eva
 • M Mila
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • E Echo
 • M Mike
 • I India

Zo spel je Demi met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter m
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Demi in braille

d
e
m
i

Zo sein je Demi in morsecode

— · ·
·
— —
· ·

Zo sein je Demi met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter m
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Demi bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters