Austin Geboortekaartje naam Austin u2

Betekenis Austin

Geweldig, Magnifiek, Majestueus
Meer informatie

Geslacht

Austin wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Austin is Engels

Naamsopbouw

Austin is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, u, i) en 3 medeklinkers (s, t, n).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Austin

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Austin is een geweldige en Majestueuse naam, en is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam. In de meeste landen kiezen ouders de naam Austin voor een zoon, en minder vaak voor een dochter. Maar bijvoorbeeld in Argentinië is het altijd de naam voor een dochter. De naam Austin is de verkorte en Engels vorm van de Latijnse naam Augustinus. En de betekenis van Augustinus is "geweldig, magnifiek". de Joodse feestdag Purim. Mmm, eigenlijk nog precieser: De naam Austin is een Engelse voornaam, maar het is een Oudfranse samentrekking van Agustin als Aostin, Austin (regelmatige verdwijning van intervocalic [g] van Laat-Latijn naar Oud-Frans, vergelijk maand augustus: Oudfrans aüst / aoust, Frans août) . Agustin is de populaire vorm van Augustin, gelijk aan Augustinus. Variaties van de naam omvatten Austen en Auston. Austin is een van de meest aantrekkelijke stadsnamen (Austin is een grote stad in Texas) voor baby's, met een aantrekkelijk zuidwestelijk gevoel, zwier van de plaatsnaam en de solide basis dat het al lang een Angelsaksische achternaam en een voornaam is sinds de middeleeuwen. Literaire naamgenoten zijn onder meer Austin Sloper in de roman Washington Square van Henry James, en er zijn verschillende Austins in soapseries en films geweest. De Austen-spelling wordt ook gebruikt, soms als een eerbetoon aan Jane Austen. De naam Austin wordt door velen aanbeden, wat heeft bijgedragen aan het populair maken van de prachtige variaties, waaronder Augustus, August en Osten. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de muzikant Post Malone, de Amerikaanse acteur Austin Abrams. De Australische politicus heeft dan weer de leukste naam. Zijn naam is Austin Albert Austin. Verder is Austin de hoofdstad van Texas, is Austin Martin een bekend en sportief automerk en Lake Austin een zoutmeer in Australië.

Beroemdheden met de naam Austin

Austin Osman Spare
Kunstenaar

Austin Osman Spare was een Engelse kunstenaar en occultist die zowel als tekenaar als schilder werkte. Beïnvloed door symboliek en art nouveau stond zijn kunst bekend om het duidelijke gebruik van lijnen en de weergave van spectaculaire beelden.

Austin Powers
Personage

Austin Powers is de hoofdpersoon in een reeks komische parodiefilms, die daarom gezamenlijk Austin Powers-films worden genoemd.

Austin Bukenya
Dichter

Austin Bukenya is een Oegandese dichter, toneelschrijver, romanschrijver en academisch administrateur. Hij is de auteur van de roman The People's Bachelor en een toneelstuk, The Bride.

Austin Abrams
Acteur

Austin Noah Abrams (Pennsylvania, 2 september 1996) is een Amerikaanse acteur. Abrams werd geboren in Pennsylvania, en groeide op in Sarasota als zoon van twee dokters en is van Joodse afkomst. Abrams begon in 2011 als jeugdacteur met acteren in de film Ticking Clock, waarna hij nog meerdere rollen speelde in films en televisieseries. Zo is hij bekend van zijn terugkerende rol in The Walking Dead (2015-2016) en This Is Us (2019-2020).

Post Malone
Muzikant

Post Malone, artiestennaam van Austin Richard Post, is een Amerikaanse zanger, songwriter, muziekproducent en gitarist. Op de middelbare school experimenteerde hij al met muziek. Hij zat in een heavymetalband en maakte op zijn zestiende een mixtape met het audioprogramma FL Studio.

Films met de naam Austin

Austin Found (2017)

Austin Found is een Amerikaanse satirische komediefilm uit 2017, geregisseerd door Will Raee en met in de hoofdrollen Linda Cardellini, Skeet Ulrich en Craig Robinson. Een voormalige schoonheidskoningin en moeder die genoeg heeft van haar alledaagse levensstijl, bedenkt een plan om haar familie instant beroemdheden te maken, maar niet alles gaat zoals gepland als haar wild gehumeurde ex-vriend het begint te verliezen.

Geografie met de naam Austin

Stad: Austin (Texas)

Austin is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. De stad heeft ongeveer 1 miljoen inwoners, de agglomeratie ongeveer 2,5 miljoen. In 1835 werd de stad opgericht onder de naam ‘Waterloo’. Die naam werd echter in 1838, ter ere van Stephen F. Austin, de oprichter van de onafhankelijke Republiek van Texas, hernoemd. Sinds 1839 is Austin de hoofdstad van Texas. Bekende inwoners van Austin zijn onder meer de actrice Sandra Bullock, acteur Matthew McConaughey en de in 1990 overleden bluesrock zanger/gitarist Stevie Ray Vaughan.

Namen die lijken op Austin

Astin

Hoe spel ik de naam Austin?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • S Santiago
 • T Tripoli
 • I Italia
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • U Ursula
 • S Samira
 • T Tamara
 • I Iris
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • U Uniform
 • S Sierra
 • T Tango
 • I India
 • N November

Zo spel je Austin met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter s
gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Austin in braille

a
u
s
t
i
n

Zo sein je Austin in morsecode

· —
· · —
· · ·
· ·
— ·

Zo sein je Austin met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter s
nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Austin bekijken?

Top 3 unisex met een A

Top 6 unisex met 6 letters