Lyam Geboortekaartje naam Lyam j2

Betekenis Lyam

Beschermer, Wilskracht, Streven, Helm, Koning
Meer informatie

Geslacht

Lyam wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lyam is Iers

Lyam is afgeleid van de naam Liam

Naamsopbouw

Lyam is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 3 medeklinkers (l, y, m).

Populariteit van de naam Lyam

Lyam is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lyam tussen 2013 en 2023. De naam Lyam is minder populair geworden.

 • Lyam is 40x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lyam maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lyam

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lyam is een stoere en ietwat uniekere voornaam. Ietwat uniekere, want de naam Lyam is het kleine broertje van de bekendere en meer voorkomende naam Liam. Lyam lijkt ook de franse variant van de naam Liam. In ieder geval is de naam Lyam erg populair in Frankrijk, België en ook Nederland. Toch kunnen we Lyam ook weer niet als de Franse variant van Liam beschrijven, want ook in Frankrijk wordt 3 keer zo vaak gekozen voor Liam, in plaats van Lyam. Van oorsprong is Liam, en dus ook Lyam is een Ierse jongensnaam en betekent "vastberaden bescherming". Lyam is ontstaan ​​als een bijnaam voor Uilliam, de Ierse variant van William. William is een Engelse naam met Germaanse wortels die naar Ierland werd gebracht toen de Britten Engeland ontvluchtten na de Normandische verovering. De Ieren begonnen Engelse namen te gebruiken, waaronder William, wat leidde tot de ontwikkeling van Uilliam en zijn korte vorm, Liam en Lyam. Lyam en Liam begonnen als een korte vorm van William, maar staan al lang op zichzelf en zijn nu al enkele jaren een van de meest populaire babynamen voor jongens. De in Ierland geboren acteur Liam Neeson speelde een belangrijke rol bij het opdrijven van Liam in de hitlijsten, net als, in mindere mate, voormalig Oasis-lid Liam (geboren William) Gallagher, en, meer recentelijk, One Direction-lid Liam Payne. Beroemdheden die Liam hebben gekozen voor hun zonen zijn onder meer Tori Spelling, Calista Flockhart, Rod Stewart, Kevin Costner en Craig Ferguson. Internationaal geniet Liam een ​​grote populariteit, niet alleen in de VS en Ierland, maar ook in Zweden. Vrolijk en rijk gestructureerd, Liam houdt stevig vast aan de titel van de meest populaire jongensnamen die beginnen met L. De naam Lyam is meer uniek, en ook wat later steeds meer populair geworden (waarschijnlijk ook dat ouders een alternatief zocht voor de al populaire Liam). In Frankrijk komt de naam ook al in combinatie regelmatig voor. Wij vinden Lyam Alexander mooi, en Lyam Daniël.Bekende dragers van de naam vind je vooral bij kinderen van bekende Franse. Lyam Othon (geboren 2011), zoon van Quentin Othon (voetballer), Lyam Savo (2015), kind van Stephanie Clerbois & Eric Savo en Lyam Niang (2013), zoon van Mamadou Niang.

Namen die lijken op Lyam

Leam   -   Liam

Hoe spel ik de naam Lyam?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • Y Yokohama
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • Y Yfke
 • A Ali
 • M Mila

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • Y Yankee
 • A Alfa
 • M Mike

Zo spel je Lyam met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter y
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m

Zo schrijf je Lyam in braille

l
y
a
m

Zo sein je Lyam in morsecode

· — · ·
— · — —
· —
— —

Zo sein je Lyam met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter y
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lyam bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 4 letters