Unisex namen met een J

Uniseks namen met een J

Je bent in blijde verwachting! Dat is geweldig nieuws maar nu wacht er jou nog de moeilijke taak om jouw kind een mooie naam te geven. Een naam kiezen is belangrijk. Het kind moet er immers zijn hele leven mee rondlopen. We kiezen dus best een beetje bewust. Maar waar start je dan met jouw zoektocht? Het alfabet heeft 26 letters. Zoeken naar de juiste beginletter is een goede start. Zo kunnen unisex namen met een J bijvoorbeeld een hele goede keuze zijn voor jouw kindje.

Hoe kies je een naam?

Een goede naam kiezen wil zeggen dat je kiest voor een naam die je mooi vindt, maar het wil ook zeggen dat je kiest voor een naam die niet al te veel associaties oproept bij mensen. Het is toch de bedoeling dat jouw kind met een fijn gevoel en de gepaste trots zijn eigen naam kan uitspreken. We zoeken dus een naam die lekker vlot en mooi klinkt in onze oren. Namen die starten met de medeklinker J zijn erg mooi. Ze zijn ook uniek en eerder zeldzaam dan standaard. Namen die beginnen met een J zorgen voor het oproepen van een zachtheid naar de buitenwereld toe.

Namen voor jongens én meisjes

Er zijn namen die zowel voor een jongen als voor een meisje gebruikt kunnen worden. Sommige namen krijgen daardoor net dat tikkeltje extra als je hem aan het andere geslacht geeft. Zo heb je best veel namen die uniseks zijn en die beginnen met de letter J.
Het is ook erg leuk om de medeklinker J te schrijven. Ze oogt mooi op een blad, zijn zachte krul en de grootsheid aan het begin van het woord. Een naam die begint met de letter J is speciaal en zorgt voor net dat ietsje anders dan anderen namen.

Namen met een J

Er zijn verschillende namen terug te vinden die beginnen met de medeklinker J. Maar we zijn specifiek op zoek naar een uniseks naam. Of er nu een jongen of een meisje geboren wordt, in beide gevallen kan je deze namen gebruiken. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld de naam Josse. Josse is een unisex naam met een J. Deze uniseks naam klinkt zacht en warm. Andere uniseks namen die beginnen met een J zijn bijvoorbeeld Jill, Jelle, Jess, Jitte, Jitse. Maar ook heel erg mooi is de naam Juul of Jules voor een meisje of een jongen.

Is de medeklinker J een medeklinker waar jij blij van wordt? Bekijk hieronder dan nog meer uniseks namen met de beginletter J en zoek er de mooiste uit voor jouw toekomstige spruit!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet