Jula Geboortekaartje naam Jula m2

Betekenis Jula

De jongeling, Gewijd aan Jupiter
Meer informatie

Geslacht

Jula wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jula is Duits

Jula is afgeleid van de naam Julia

Naamsopbouw

Jula is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, a) en 2 medeklinkers (j, l).

Populariteit van de naam Jula

Jula is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jula tussen 2013 en 2023. De naam Jula is minder populair geworden.

 • Jula is 140x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 14x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jula

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jula is een meisjesnaam die snel aan populariteit wint. De herkomst is onzeker. Jula is mogelijk afgeleid van Julia. Julia is ook een populaire meisjesnaam. De precieze betekenis van Julia is niet zeker. De naam Julia betekent mogelijk 'Jupiter's kind'. Het is ook een bijbelse naam afgeleid van het woord iovilius met de betekenis 'opgedragen aan Jupiter'. Een originele vorm van de naam is Julia (Latijn). De Romeinse voornaam werd in de Bijbel gedragen door een vrouw die Paulus in zijn Brief aan de Romeinen aansprak. De naam werd ook gedragen door verschillende vroege heiligen. In de literatuur werd de naam gedragen door een personage in het Shakespeare-toneelstuk Two Gentlemen of Verona (1592). Jula is ook een koosnaam voor meisjes met de naam Julita.

Beroemdheden met de naam Jula

Jula
Zangeres

Jula (geboren Julita Ratowska, primo voto Julita Fabiszewska, 3 maart 1991 in Łomża) is een Poolse zangeres en songwriter. Bekend van haar hits "Za każdym razem", "Nie zatrzymasz mnie" en "Kiedyś odnajdziemy siebie". Haar debuutalbum, Na krawędzi, werd uitgebracht op 14 augustus 2012.

Jula de Palma
Zangeres

Jula De Palma is een Italiaanse zangeres. In 1970 trad ze op tijdens een concert in het beroemde Sistina Theater in Rome, waar ze met haar verfijnde vocale capaciteiten vereerde met hits als "That Old Black Magic", "I Won't Dance" en "St. Louis Blues"; en een aantal geweldige Italiaanse selecties"Bugiardo e incosciente" en "Non credere". In 1974, na vele jaren van succes, stopte ze met muziek en verhuisde ze met haar familie naar Canada. In 2001 maakte ze een korte comeback op de Italiaanse televisie.

Boeken met de naam Jula

Weg met die vieze kiezenbeestjes!
Auteur: Vivian den Hollander

Weg met die vieze kiezenbeestjes is een leuk kinderboek over de tandarts Jula. Tandarts Jula laat zien hoe de viezekiezenbeestjes smullen van restjes eten die tussen je tanden blijven zitten. En hoe ze daar gaatjes maken om in te wonen. Gelukkig laat de tandarts ook zien hoe je van die nare beestjes afkomt: door niet zo vaak te snoepen, en vooral door goed je tanden te poetsen! Met haar vrolijke tandenpoetslied is dat niet alleen leuk om te doen, je weet ook precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt. Weg met de viezekiezenbeestjes!

Natuurfenomenen

Jula is een Olifant, die meer dan 10 jaar in de dierentuin van Amersfoort woonde. Na tien jaar ging ze terug naar haar moeder in Denemarken.

Organisaties met de naam Jula

Festival: Jula Filmfestival

Jula International Film Festival, in de volksmond bekend als Jula KINObrunch, vindt sinds 2004 jaarlijks plaats in München. Het festival is een vijfdaags programma dat bestaat uit theater, muziek, fotografie en film. KINObrunch vertegenwoordigt het filmische deel van het festival en biedt een platform voor een breed scala aan cinematografische genres, namelijk fictie, documentaire, experimentele en korte animatiefilms.

Namen die lijken op Jula

Jill   -   Jule   -   Jules   -   Julia   -   Julie   -   Julin   -   Julot   -   Juul

Hoe spel ik de naam Jula?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • U Uppsala
 • L Liverpool
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • U Ursula
 • L Lorenzo
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • U Uniform
 • L Lima
 • A Alfa

Zo spel je Jula met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter u
gebarentaal letter l
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Jula in braille

j
u
l
a

Zo sein je Jula in morsecode

· — — —
· · —
· — · ·
· —

Zo sein je Jula met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter u
nautische vlag letter l
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jula bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 4 letters