Unisex namen met een D

Unisex die beginnen met letter D waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter D

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter D. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een D. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een D op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een D op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter D.

Top 10 unisex namen met een D van juni 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 4.63% begint met de letter D?

Geboortekaartjes met de de letter d

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een D

Unisex namen met een D

Als je op zoek bent naar een naam met de beginletter D, maar geen alledaagse naam wilt, dan ga je voor een unisex naam met een D. Open je geest en overweeg een verrassende naam uit de lijst met unisex namen met een D.

Populariteit namen die beginnen met een D

De afgelopen jaren was de letter E net iets populairder in gebruik dan de letter D. Echter staat de letter D sinds jaren hoog in de ranglijsten van populaire namen. Er zijn veel jongens- en meisjesnamen die beginnen met ‘D’.

Voordeel en nadeel van een uniseks naam

Het kiezen van een babynaam is voor veel ouders een uitdagende taak en het is ook nodig dat er voldoende tijd aan besteed wordt. Een naam kan een diepgaande invloed hebben op een kind dat tot diep in de volwassenheid blijft nagalmen. Meisjes kunnen heel wat voordeel uit een unisex naam halen, voor jongens ligt het voordeel minder hoog. Jongens met namen die eigenlijk traditioneel aan meisjes worden gegeven, hebben meer kans zich te misdragen dan meisjes met mannelijke namen, suggereert onderzoek.

Geschiedenis en herkomst van de letter D

De letter D heeft de vierde plaats in het alfabet behouden vanaf het vroegste punt waarop deze in de geschiedenis verschijnt. De letter komt overeen met de Semitische Daleth en Griekse Delta. Van de vorm wordt gedacht dat deze is afgeleid van een vroeg pictogram, mogelijk Egyptisch, die de vouwdeur van een tent aangeeft. De afgeronde vorm D komt voor in het Chalcidische alfabet, vanwaar het Latijnse alfabet het misschien via de Etrusken heeft doorgekregen. De letter D heeft de afgeronde vorm in het Latijnse alfabet behouden en tot op heden is dit nog steeds het geval.

Betekenis van de letter D

Eeuwen geleden heeft de letter D veel andere betekenissen gekend, wat deels afgeleid wordt uit de herkomst van de letter. Maar in onze moderne maatschappij staat de letter D gewoon voor ‘dag’. De benaming werd traditioneel gebruikt voor de datum van een belangrijke militaire operatie of invasie, volgens het National World War II Museum. Dus de dag vóór 6 juni 1944 stond bekend als D-1 en de dagen erna waren D+1, D+2, D+ enzovoort.

Geluid en uitspraak van de letter D

Het geluid dat consequent wordt vertegenwoordigd door de letter, zowel in het Semitisch, Grieks, Latijn en de moderne talen van Europa, is de dentale stop. De letter D wordt uitgesproken door de druk van de tong op het tandvlees in plaats van op de tanden.

Hoeveel unisex beginnen met de letter D?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter D. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 4.63% met de letter D!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet