Jagger Geboortekaartje naam Jagger u2

Betekenis Jagger

Jager, marskramer, verkoper
Meer informatie

Geslacht

Jagger wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Jagger is Engels

Naamsopbouw

Jagger is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 4 medeklinkers (j, g, g, r).

Populariteit van de naam Jagger

Jagger is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jagger in 2023. De naam Jagger is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Jagger is 17x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jagger

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jagger is een jongens en meisjesnaam. Ouders geven de naam bijna altijd aan een zoon. De voornaam Jagger is afkomstig uit Engeland, en is, zoals zoveel Engelse voornamen, afgeleid van de achternaam Jagger. En achternamen werden vaak afgestemd op het beroep van de drager.. Jagger betekent jager, marskramer en/of verkoper. Jagger is een interessante achternaam die voornaam is geworden. Natuurlijk weten we allemaal dat deze naam werd beïnvloed door de Rolling Stones-frontman Mick Jagger (ongeveer zoals Lennon en Marley vorm kregen als door muzikanten geïnspireerde voornamen). Voordat er echter Mick Jagger was, was er de Engelse achternaam Jagger. Jagger ontwikkelde zich van een bezettingsnaam tijdens de Middeleeuwen, maar vooral het Yorkshire-dialect waar het Middelengelse woord "jag" (wat "pak, lading" betekent) werd gebruikt in verwijzing naar een "jagger" - dat wil zeggen, een marskramer of venter van goederen. Een beetje zoals een moderne huis-aan-huisverkoper. De eerste geregistreerde spelling van deze achternaam verscheen in Yorkshire aan het einde van de 14e eeuw (weergegeven als "Jager"). Omdat Jagger een beroepsnaam was die achternaam werd en zo verbonden was met Yorkshire, wordt aangenomen dat de meeste moderne Jaggers uiteindelijk afstammen van deze middeleeuwse familie van "venters". In Nederland geven ouders nu ongeveer 10 keer per jaar de naam Jagger aan hun zoon. Jagger is natuurlijk dus vooral een Rolling Stone met een naam die ook is opgepikt door een aantal Amerikaanse mede-beroemdheden, waaronder Lindsay Davenport en Brett Scallions - terwijl Soleil Moon Frye een geslachtsverandering doorvoerde toen ze het aan haar dochter schonk. Pamela Anderson en Tommy Lee brachten de bal aan het rollen toen ze hun zoon Dylan in 1997 de tweede naam Jagger gaven; Sindsdien hebben tientallen bekende Amerikanen hun zoontje Jagger genoemd. Jagger Bonham is zoon van drummer Jason Bonham van Led Zeppelin. Jagger Stapp is zoon van zanger Scott Stapp van Creed en Jagger Jonathan Davenport Leach, zoon van tennissers Lindsay Davenport en Jon Leach. Bekende dragers van de voornaam zijn verder acteur Jagger Bruch en actrice Jagger Jordan.

Beroemdheden met de naam Jagger

Jagger Waters
Actrice

Jagger Waters is een Amerikaanse actrice. Ze speelt in de films Dark Pool, Now I Know and Gay Accent.

Jagger Bruch
Acteur

Jagger Bruch is een Amerikaans acteuur. Hij speelt in meerdere series en films, en is onder meer bekend van de film Dare Devil (2015)

Jade Jagger
Model

Jade Sheena Jezebel Jagger (geboren 21 oktober 1971) is een Britse sieradenontwerper, huisontwerper en voormalig model. Ze is de dochter van Rolling Stones-zanger Mick Jagger en mode-icoon uit de jaren 70 en mensenrechtenadvocaat Bianca Jagger.

Mick Jagger
Muzikant

Sir Michael Philip Jagger (Dartford (Kent), 26 juli 1943) is een Brits rockmuzikant, acteur, schrijver, componist en producer. Hij is het bekendst als zanger (en mondharmonicaspeler) van The Rolling Stones.

Muziek met de naam Jagger

Moves like Jagger
Artiest: Maroon 5

Moves Like Jagger is een single van Maroon 5 in samenwerking met Christina Aguilera. Het nummer kwam uit op 21 juni 2011, tegelijk met het live-optreden tijdens The Voice. Het is voor Maroon 5 de eerste top 10-single sinds "Misery" (2010) en voor Christina Aguilera is het de eerste top 10-single sinds "Keeps Gettin' Better" (2008). Voor beiden is het ook de eerste nummer 1-hit. In het Top 100 jaaroverzicht 2011 van de Mega Top 50 op NPO 3FM, stond het nummer ook op de eerste plaats. De plaat was bovendien in week 26 van 2011 Megahit op NPO 3FM.

Films met de naam Jagger

Yossi & Jagger (2002)

Yossi & Jagger is een Israëlische film uit 2002, onder regie van Eytan Fox. De film volgt een groep Israëlische soldaten aan de grens met Libanon. De hoofdrollen worden vertolkt door Ohad Knoller, Yehuda Levi, Assi Cohen en Aya Steinovitz. Yossi (Ohad Knoller) leidt een compagnie soldaten in de besneeuwde heuvels van Libanon. In het geheim heeft hij een passionele verhouding met zijn tweede commandant, Lior (Yehuda Levi), die "Jagger" wordt genoemd, omdat hij zo knap is als een rockster. Het koppel, Yossi en Jagger, leidt samen een liefdevol maar geheim bestaan.

Hoe spel ik de naam Jagger?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • G Gallipoli
 • G Gallipoli
 • E Edison
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • G Guus
 • G Guus
 • E Eva
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • G Golf
 • G Golf
 • E Echo
 • R Romeo

Zo spel je Jagger met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter g
gebarentaal letter g
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r

Zo schrijf je Jagger in braille

j
a
g
g
e
r

Zo sein je Jagger in morsecode

· — — —
· —
— — ·
— — ·
·
· — ·

Zo sein je Jagger met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter g
nautische vlag letter g
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jagger bekijken?

Top 8 unisex met een J

Top 6 unisex met 6 letters