Hanna Geboortekaartje naam Hanna m2

Betekenis Hanna

God Is Genadig
Meer informatie

Geslacht

Hanna wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Hanna is Hebreeuws

Hanna is afgeleid van de naam Johanna

Naamsopbouw

Hanna is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter H en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (h, n, n).

Populariteit van de naam Hanna

Hanna is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Hanna tussen 1997 en 2023. De naam Hanna is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Hanna is 155x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 10x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Hanna

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Hanna komt veel voor in Nederland. Hanna of Hannah is een meisjesnaam ontleend aan de Hebreeuwse Bijbel. In de boeken Samuël van de Hebreeuwse Bijbel is Hanna de moeder van de profeet Samuël. Hanna was onvruchtbaar, dus in de tempel bad ze dat als God haar een zoon zou geven, ze hem zou opgeven om priester te worden. Nadat ze deze belofte aan God had gedaan, keerde ze terug naar haar man en kreeg een zoon die ze Samuël noemde. Toen het kind gespeend was (ongeveer 3 jaar oud, gaf Hannah hem aan Eli om als priester te worden opgevoed. De naam Hanna kan ook zijn afgeleid van Johanna. De naam kan ook teruggaan op het Hebreeuwse חנה channa met de betekenis van "genade van God" of "God heeft mij begenadigd". De Griekse vorm is Anna. Ze kreeg nog 5 kinderen. Hanna Ljunberg is een bekende Zweedse voetballer met de naam. In België en Nederland kennen we actrice Hanna Verboom. Hanna Marin is een hoofdpersonage uit de serie Pretty Little Liars, en Hanna Heller de hoofdpersonage in de tv serie Hanna.

Beroemdheden met de naam Hanna

Hanna Ljunberg
Voetbalster

Hanna Carolina Ljungberg (Umeå, 8 januari 1979) is een voormalig voetbalster uit Zweden, die speelde als aanvalster. Ze vertegenwoordigde haar vaderland bij drie opeenvolgende Olympische Spelen: 1996, 2000 en 2004. Bij dat eerste toernooi was ze met haar 17 jaar en 195 dagen de jongste van de selectie.

Hanna Verboom
Actrice

Hanna Verboom (Vilvoorde, 11 mei 1983) is een Belgische actrice en presentatrice. aar doorbraak bij het grote publiek kwam in 2004 toen ze Ruud de Wild als presentator opvolgde in het BNN muziekprogramma Top of the Pops en door haar hoofdrol in de romantische komedie Snowfever, een Nederlandse bioscoopfilm over een groep jonge wintersporters. Naast haar acteerwerk is ze ook medeoprichter van Get It Done (2007), een organisatie die via online crowdfunding geld inzamelt om kleinschalige hulpprojecten in het buitenland te financieren.[2] Op 22 mei 2008 werden haar carrière en inzet voor het goede doel bekroond met de Talent Award tijdens het gala van de Dutch Model Awards.

Boeken met de naam Hanna

Hanna Panna en de magische voetbalschoen
Auteur: Judith Williams

Hanna Panna en de magische voetbalschoen is een kinderboek van Judith Williams. Een spannend voetbalboek voor meiden (én jongens). Na een ongeluk op het veld mag Hanna niet meer voetballen van haar ouders. Maar dan ontdekt ze een verborgen schat op haar kamer: een paar voetbalschoenen die weleens magisch zouden kunnen zijn. ...

Films met de naam Hanna

Hanna (2011)

Hanna is een Europees-Amerikaanse actie-thrillerfilm uit 2011 onder regie van Joe Wright. De productie werd genomineerd voor onder meer de Saturn Award voor beste jonge acteur (Saoirse Ronan), de Empire Award voor beste thriller en de World Soundtrack Award voor ontdekking van het jaar (The Chemical Brothers). Het tienermeisje Hanna woont met haar vader, een ex-CIA-agent, in de wildernis van Finland. Daar wordt ze lichamelijk en geestelijk getraind tot de perfecte huurmoordenares voor een speciale missie. Wanneer ze deze missie uitvoert ontdekt ze meer over haar verleden en de reden waarom ze tot huurmoordenares getraind is.

Hanna (tv serie)

Hanna is een Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2011 voor Amazon Prime Video. De serie is gemaakt en geschreven door David Farr en heeft hoofdrollen voor Esme Creed-Miles en Mireille Enos.

Namen die lijken op Hanna

Hana   -   Hannah   -   Hanne   -   Hannie   -   Henny   -   Janna   -   Nanna   -   Sanna

Hoe spel ik de naam Hanna?

Internationaal alfabet

 • H Havanna
 • A Amsterdam
 • N New York
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • H Hidde
 • A Ali
 • N Naomi
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • H Hotel
 • A Alfa
 • N November
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Hanna met gebarentaal.

gebarentaal letter h
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Hanna in braille

h
a
n
n
a

Zo sein je Hanna in morsecode

· · · ·
· —
— ·
— ·
· —

Zo sein je Hanna met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter h
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Hanna bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een H

Top 10 meisjesnamen met 5 letters