Julie Geboortekaartje naam Julie m2

Betekenis Julie

De Jeugdige, Aan Jupiter Gewijd
Meer informatie

Geslacht

Julie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Julie is Frans

Julie is afgeleid van de naam Julia

Naamsopbouw

Julie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, i, e) en 2 medeklinkers (j, l).

Populariteit van de naam Julie

Julie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Julie tussen 1996 en 2023. De naam Julie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Julie is 301x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 25x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Julie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Julie is een mooie, korte, multiculture meisjesnaam. De naam is multicultureel omdat de naam in vele landen en continenten populair is. De naam is het meest gegeven in de VS, daarna in Frankrijk, maar ook populair in Brazilië en Scandinavië. En ook in Nederland en België zijn ouders dol op de naam. Julie blijft qua aantallen wel het kleine zusje van Julia, en is daarmee meer speciaal. De naam Julie, is samen met Juliette, Julienne, Juliana, afgeleid van Julia. Julia en Julie zijn afgeleid van Julius, een Romeinse familienaam. De oorsprong ervan is niet helemaal duidelijk, maar mogelijke wortels zijn onder meer het Latijnse' iuvenis', wat 'jeugdige' betekent; Grieks ioulos, wat "donzige baard" betekent; of Jovis, een vorm van Jupiter, wat "hemelvader" betekent. De naam komt ook voor in Italië (Guilia) en Oosterse landen (Yulie of Yulia). Bekende dragers van de naam zijn onder andere de actrices Julie Andrews en Julie Bowen, en de zangeres Julie Zanetti. In Nederland kennen we onder meer Julie Zwarthoed (ijs-hockeyer) en Julie Reinders (ondernemer).

Beroemdheden met de naam Julie

Julie Copaert
Journalist

Julie Colpaert (Izegem, 1979) is een Vlaamse journaliste die haar carrière begon als nieuwslezeres bij Qmusic en sinds 2005 reporter is voor VTM Nieuws. Sinds 2016 is ze voor VTM ook presentatrice van de reportageprogramma's Telefacts, Telefacts Zomer en Lotgenoten. In oktober 2018 nam zij deel aan De Slimste Mens ter Wereld. Op 1 november brak ze het record van ‘de mythische elf’, en ging ze voor het eerst in de geschiedenis van het programma door naar de twaalfde opeenvolgende aflevering. Uiteindelijk werd ze verliezend finaliste, na Peter Van de Veire.

Julie Reinders
Ondernemer

Julie Reinders is een bekend model en ondernemer. De tweeling Julie en Marie Reinders (21) komt al vroeg in aanraking met kleding en mode. Vanaf hun zesde werken ze als fotomodellen. Met behulp van een investeerder met een netwerk in de modesector zetten ze 2015 hun eigen modemerk Reinders op.

Julie Zwarthoed
IJshockeyer

Julie Zwarthoed is een Nederlandse ijshockey buitenspeler en plaatsvervangend aanvoerder voor SDE Hockey van de Zweedse Women's Hockey League. Ze speelde eerder bij de Smoke Eaters Geleen van de Eerste Divisie.

Julie Zenattie
Zangeres

Julie Zenatti is een Franse zangeres en theateractrice. Ze speelde de rol van Fleur-de-Lys en Esmeralda in de musical Notre-Dame de Paris.

Julie Bowen
Actrice

Julie Bowen Luetkemeyer (Baltimore, 3 maart 1970) is een Amerikaanse actrice. Ze speelde in de films Happy Gilmore, An American Werewolf in Paris en Multiplicity en een terugkerende rol in ER. Ze speelde een hoofdrol in de serie Boston Legal. Bowen kreeg in 2009 een hoofdrol in de sitcom Modern Family.

Julie Andrew
Actrice

Dame Julia Elizabeth Andrews, DBE, geboren Julia Elizabeth Wells is een Brits actrice, zangeres, musicalster en schrijfster van kinderboeken. Andrews werd in 2000 benoemd tot Dame Commandeur in de Orde van het Britse Rijk en verwierf daarmee adeldom. Op negentienjarige leeftijd begon haar Broadway-carrière, en na haar eerste film Mary Poppins (1964) had ze de wereld veroverd. Kassuccessen als The Sound of Music en Victor Victoria volgden, evenals haar eigen televisieserie en kinderboeken, zoals The Last of The Really Great Whangdoodles. Samen met haar dochter Emma schreef Andrews de kinderboekenserie Dumpy the Dumptruck.

Boeken met de naam Julie

Julie & Julia, een jonge vrouw, een oud kookboek en een zolderkeuken in hartje New York
Auteur: Julie Powell

Julie Powells leven zit muurvast. Ze is bijna dertig, hopt van het ene oninteressante baantje naar het andere, ze woont - met een aardige, goedverdienende man, maar dat is nu even niet belangrijk - in een waardeloos appartementje en het enige dat ze kan denken is: IS DIT HET NOU? Dan bladert ze bij haar moeder thuis door hét standaardkookboek uit de jaren zestig: Mastering the Art of French Cooking van Julia Child. In een opwelling besluit ze in een jaar tijd álle recepten uit het boek te gaan koken en daar een weblog over bij te houden. Door de discipline die dit project met zich meebrengt, maar ook door de onverwachte wendingen die zoektochten naar een goede mergpijp met zich meebrengen, leert Powell niet alleen goed koken, maar krijgt ze ook haar joie de vivre terug. Het blog bleek zo'n succes dat ze het bewerkt heeft tot een boek, dat verfilmd is met Meryl Streep als Julia Child

Films met de naam Julie

Fröken Julie

Miss Julie (Zweeds: Fröken Julie) is een naturalistisch toneelstuk geschreven in 1888 door August Strindberg. Het speelt zich af op midzomeravond en de volgende ochtend, dat is midzomer en de feestdag van Johannes de Doper. De setting is een landgoed van een graaf in Zweden. Miss Julie voelt zich aangetrokken tot een hogere bediende, een bediende genaamd Jean, die veel bereisd en belezen is. De actie vindt plaats in de keuken van het landhuis van Miss Julie's vader, waar Jean's verloofde, een bediende genaamd Christine, kookt en soms slaapt terwijl Jean en Miss Julie praten.

Julie en Julia (2009)

Julie & Julia is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2009 van Nora Ephron met Meryl Streep en Amy Adams in de hoofdrollen. Julie Powells (Amy Adams) is haar saaie leventje spuugzat en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) ''Mastering the Art of French Cooking' in handen krijgt, besluit ze álle recepten uit het boek te koken.

Namen die lijken op Julie

Jalou   -   Jelka   -   Jill   -   Jolie   -   Jula   -   Jule   -   Jules   -   Julia   -   Julienne   -   Juliet   -   Juliėtte   -   Julin   -   Julot   -   Juul

Hoe spel ik de naam Julie?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • U Uppsala
 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • U Ursula
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • U Uniform
 • L Lima
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Julie met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter u
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Julie in braille

j
u
l
i
e

Zo sein je Julie in morsecode

· — — —
· · —
· — · ·
· ·
·

Zo sein je Julie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter u
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Julie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 5 letters