Robby Geboortekaartje naam Robby j2

Betekenis Robby

Schitterend door roem
Meer informatie

Geslacht

Robby wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Robby is Frans

Naamsopbouw

Robby is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinkers (o) en 4 medeklinkers (r, b, b, y).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Robby

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Robby is een jongensnaam. De naam Robby is een variant van de naam Robrecht en Robert. Robert is een mannelijke voornaam, die is afgeleid van de Germaanse stamwoorden hrod en beraht (of berht), die zoiets betekenen als "eer", "roem", "groots", "briljant", "faam" en "licht", "stralend", "schitterend", waarmee de naam staat voor iets als "stralende roem". De naam heeft haar oorsprong op het Europese vasteland en bereikte van daaruit ook Engeland, waar ook voor de invasie door de Vikingen al een soortgelijke vorm bestond. De naam Robby kent ook een aantal varianten, bijvoorbeeld: - Robbie - Bobby - Bobbie - Rob De naam komt veel voor in de VS, en ook in België geven ouders deze naam regelmatig aan een zoon. Onder andere de Amerikaanse Robby Naish (windsurfer), Robby Ginepri (tenniser) en Robby Krieger (gitarist The Doors) zijn bekende dragers van de naam.

Beroemdheden met de naam Robby

Robby Valentine
Muzikant

Robert Kempe (Leusden, 4 december 1968), beter bekend onder zijn artiestennaam Robby Valentine, is een Nederlandse zanger en oprichter van de band Valentine.

Robby Cleiren
Acteur

Robby Cleiren (1971) is een Vlaams acteur. Cleiren speelde verschillende rollen in films en tv-series, waaronder in de film De Bunker en de televisie serie Windkracht 10.

Robby Gineperi
Tennisser

Robert Louis (Robby) Ginepri (Fort Lauderdale, 7 oktober 1982) is een voormalige Amerikaanse tennisser. Hij won zijn eerste ATP-toernooi in 2003 in Newport. Zijn beste Grand Slam-resultaat (tot en met 2008) is het bereiken van de halve finale van de US Open in 2005, die hij in vijf sets verloor van Andre Agassi. Hij eindigde 2005 met zijn hoogste ranking tot nu toe: no. 15.

Robby Nash
Windsurfer

Robby Naish is een Amerikaans windsurfer en kitesurfer. Hij is een van de bekendste namen in zijn sporten. Al op jonge leeftijd wist Naish vele windsurfwedstrijden te winnen, en staat hij op eenzame hoogte.

Boeken met de naam Robby

Robby Robot op Ruimtereis
Auteur: Reynier Molenaar

Heb je Robby ook zien staan daarboven, helemaal alleen op die kale lege maan hier supermega ver vandaan? Robby is een ondeugend robotje. Hij gaat er zomaar vandoor in zijn raketje. Mama Robot is natuurlijk ongerust. Waar is hij gebleven? Robby Robot is een voorleesprentenboek op rijm geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Films met de naam Robby

Robby (1968)

Robby is een familiefilm uit 1968, geschreven en geregisseerd door Ralph C. Bluemke. Het is een hedendaagse hervertelling van de roman Robinson Crusoe van Daniel Defoe, waarin de hoofdpersonen als kinderen worden afgebeeld. De film behandelt vele thema's, waaronder vriendschap, heimwee, rassenblindheid en naturisme. Een jonge jongen lijdt schipbreuk op een tropisch eiland en raakt bevriend met een in de steek gelaten inheemse jongere, waardoor hij gedwongen wordt de maatschappelijke vooroordelen over ras, religie en naaktheid opnieuw te evalueren.

Namen die lijken op Robby

Bobby   -   Rabi   -   Robbin

Hoe spel ik de naam Robby?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • B Baltimore
 • B Baltimore
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • B Bo
 • B Bo
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • B Bravo
 • B Bravo
 • Y Yankee

Zo spel je Robby met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter b
gebarentaal letter b
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Robby in braille

r
o
b
b
y

Zo sein je Robby in morsecode

· — ·
— — —
— · · ·
— · · ·
— · — —

Zo sein je Robby met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter b
nautische vlag letter b
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Robby bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 5 letters