Otis Geboortekaartje naam Otis j2

Betekenis Otis

Zoon van Ote, Erfgoed
Meer informatie

Geslacht

Otis wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Otis is Engels

Naamsopbouw

Otis is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter O en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, i) en 2 medeklinkers (t, s).

Populariteit van de naam Otis

Otis is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Otis tussen 2012 en 2023. De naam Otis is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Otis is 324x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 21x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Otis

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Otis is een sympathieke jongensnaam. Otis wordt meestal in het Engels gebruikt en de oorspronkelijke taal is Germaans. Otis is afgeleid van Ode. Ode is een eenstammige verkorting van Germaanse namen die met ‘ôd’ beginnen. Dit betekent ‘erfgoed’. In de middeleeuwen waren verschillende vormen van deze naam, zoals Otto, erg populair. De betekenis van Otis is ook: zoon van Otto. De voornaam is afgeleid van de achternaam, die 'zoon van Ote' betekent; Ote is de middeleeuwse vorm van Otto. De naam Oates, de Engelse Odis, Otes, Otess, Otise en de naam Ottes zijn afgeleiden van Otis. De spellingsvarianten Ottis (Engels) en Otys (Engels) zijn andere vormen van de naam. De naam Otis wint snel aan populairiteit bij ouders in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, terwijl de populariteit in de VS afneemt. In Amerika wordt de naam wel eens gegeven ter ere van de revolutionaire politicus James Otis (1725-1783) die campagne voerde voor Amerikaanse rechten. Wij kennen de naam met name van de invloedrijke soulzanger Otis Redding (1941-1967, Sitting on the Dock of the Bay). Andere feitjes over Otis: Wist je dat er een Nederlandse Rockband is met de naam Otis? En dat er 3 steden in de Verenigde Staten (in Colorado, Kansas en Louisiana) de naam Otis dragen?

Beroemdheden met de naam Otis

Otis Blackwell
Componist

Otis Blackwell was een Afro-Amerikaanse componist van rhythm-and-blues- en rock-'n-rollnummers, waaronder enkele van de grootste hits van Elvis Presley en Jerry Lee Lewis. Hij schreef in totaal ongeveer duizend nummers, en van zijn composities zijn wereldwijd bijna 200 miljoen platen verkocht.

Otis Birdsong
Basketbalspeler

Otis Lee Birdsong is een Amerikaanse voormalige professionele basketbalspeler. Hij bracht twaalf seizoenen door in de National Basketball Association en verscheen in vier NBA All-Star Games.

Otis Redding
Zanger

Otis Redding (Dawson (Georgia), 9 september 1941 – Madison (Wisconsin), 10 december 1967) was een Amerikaans soulzanger die bekendstond om zijn gepassioneerde manier van zingen. Zijn grote hit was (Sittin' on) The Dock of the Bay. Deze single werd postuum uitgebracht in januari 1968.

Otis Davis
Basketbalspeler

Otis Crandall Davis (Tuscaloosa, 12 juli 1932) is een voormalige Amerikaanse basketbalspeler en atleet, die gespecialiseerd was in de 400 m. Hij werd olympisch kampioen op de 400 m en de 4 x 400 m estafette en verbeterde diverse wereldrecords.

Films met de naam Otis

The adventures of Milo and Otis

The Adventures of Milo and Otis is een grappige kinderfilm over een hond en een kat die zich buiten hun boerderij wagen en tal van avonturen beleven. De film wordt in de Amerikaanse versie hoog gehouden door de heerlijke verteltrant van Dudley Moore. The Adventures of Milo and Otis is oorspronkelijk een Japanse avonturenkomediedrama, verteld door Shigeru Tsuyuki en met poëzie-recitatie door Kyōko Koizumi. De oorspronkelijke Japanse versie uit 1986 duurt 90m.

Namen die lijken op Otis

Otus

Hoe spel ik de naam Otis?

Internationaal alfabet

 • O Oslo
 • T Tripoli
 • I Italia
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • O Omar
 • T Tamara
 • I Iris
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • O Oscar
 • T Tango
 • I India
 • S Sierra

Zo spel je Otis met gebarentaal.

gebarentaal letter o
gebarentaal letter t
gebarentaal letter i
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Otis in braille

o
t
i
s

Zo sein je Otis in morsecode

— — —
· ·
· · ·

Zo sein je Otis met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter o
nautische vlag letter t
nautische vlag letter i
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Otis bekijken?

Top 10 jongensnamen met een O

Top 10 jongensnamen met 4 letters