Jesse Kaart van Naam Jesse

Betekenis Jesse

Gift, zwaard, Germaanse goden
Meer informatie

Geslacht

Jesse wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jesse is Fries en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Jesse is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (j, s, s).

Populariteit van de naam Jesse

Jesse is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2022. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jesse tussen 1990 en 2022. De naam Jesse is minder populair geworden.

 • Jesse is 317x gegeven als voornaam in 2022

Geboortekaartjes met de naam Jesse

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jesse is een mooie, stoere jongensnaam. Jesse is een Friese naam, maar oorspronkelijk is de naam Jesse afgeleid van het Hebreeuwse יִשַׁי Yishay. In die zin betekent Jesse 'gift [van God]'. Jesse komt ook voor als achternaam. De naam komt ook buiten Nederland voor. Jesse is een gebruikelijke naam in de Anglosaksische wereld en komt tevens voor als Finse voornaam. Bekende dragers van de naam zijn Jesse James (outlaw uit het Wilde Westen), Jesse Jackson (dominee en politicus) en Jesse Owens (atleet). De naam wordt geassocieerd met een breed scala aan andere dragers, denk bijvoorbeeld ook aan de huidige acteurs Jesse Tyler Ferguson en Jesse Eisenberg. De spelling Jesse is gebruikelijker als jongensnaam, terwijl Jessie meer traditioneel is voor meisjes. In Nederland kennen we onder meer de hockeyer Jesse Mahieu en politicus Jesse Klaver. De naam komt zoals eerder vermeld ook voor als achternaam. Denk bijvoorbeeld aan fotograaf Nico Jesse of architect Hendrik Jesse. De boom van Jesse is een Bijbelse benaming voor de nakomelingen van Isaï ofwel Jesse waartoe ook Jezus van Nazaret behoort.

Beroemdheden met de naam Jesse

Jesse Mahieu
Hockeyer

Jesse Mahieu (Best, 12 augustus 1978) is een Nederlandse hockeyer. Hij speelde 50 officiële interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheid een zilveren medaille.

Jesse Klaver
Politicus

Jesse Feras Klaver is een Nederlands politicus van GroenLinks. Sinds 2010 is hij Tweede Kamerlid voor GroenLinks en sinds 12 mei 2015 fractievoorzitter.

Jesse James
Overige

Jesse Woodson James (Kearney (Missouri), 5 september 1847 – St. Joseph (Missouri), 3 april 1882) was een Amerikaans crimineel. Jesse James staat bekend als een van de schurken van het Wilde Westen.

Jesse Owens
Atleet

James Cleveland (Jesse) Owens (Oakville,[1] Alabama, 12 september 1913 – Tucson, Arizona, 31 maart 1980) was een Amerikaanse atleet, die vier gouden medailles won bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn.

Muziek met de naam Jesse

Jesse
Artiest: Janis Ian

Janis Ian schreef het nummer Jesse aanvankelijk voor het wegblijven van een geliefde die op oorlogspad was. Voor Amerikanen ging dat begin jaren ’70 uiteraard over Vietnam. Later heeft Ian aangegeven dat het nummer bewust universeler is gemaakt om ook gevoel te geven aan het missen en verlangen om andere redenen. De naam Jesse is ook bewust gekozen om er gemakkelijk de vrouwelijke vorm Jessie van te maken. Roberta Flack was de eerste die het nummer uitbracht in 1973. Zij deed dat meteen op haar meest baanbrekende album Killing Me Softly waar haar wereldberoemde gelijknamige titelsong ook op stond. De wat jazzy versie van Flack ondersteund met strijkers is meteen raak. Vooral wanneer ze op haar prachtige hees-lome manier uithaalt: We’ll swallow the light on the stairs, We’ll do up my hair, We’ll sleep unaware, Hey Jesse, I’m lonely, come home

Films met de naam Jesse

Jesse (2017)

Jesse is een Nederlandse documentairefilm uit 2017 van regisseur Joey Boink. De film werd geproduceerd door Janneke Doolaard. De film toont de verkiezingscampagne van GroenLinkslijsttrekker Jesse Klaver voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017 en de weken daarna. De documentaire is samengesteld op basis van filmbeelden van Boink, die tijdens het maken van de opnamen in dienst was van GroenLinks. De film bevat ook beelden van het privéleven van Klaver, waaronder de begrafenis van zijn moeder, die overleed tijdens de kabinetsformatie.

Namen die lijken op Jesse

Jase   -   Jess   -   Jessey   -   Jessie   -   Jessy   -   Jose   -   Josh   -   Just

Hoe spel ik de naam Jesse?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • E Edison
 • S Santiago
 • S Santiago
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • E Eva
 • S Samira
 • S Samira
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • E Echo
 • S Sierra
 • S Sierra
 • E Echo

Zo spel je Jesse met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter e
gebarentaal letter s
gebarentaal letter s
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Jesse in braille

j
e
s
s
e

Zo sein je Jesse in morsecode

· — — —
·
· · ·
· · ·
·

Zo sein je Jesse met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter e
nautische vlag letter s
nautische vlag letter s
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jesse bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 5 letters