Lorena Kaart van Naam Lorena

Betekenis Lorena

De Gelauwerde, Uit Laurentum
Meer informatie

Geslacht

Lorena wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Lorena is Latijn

Naamsopbouw

Lorena is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, e, a) en 3 medeklinkers (l, r, n).

Populariteit van de naam Lorena

Lorena is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2020. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lorena tussen 2012 en 2020. De naam Lorena is in 2020 in populariteit gestegen.

 • Lorena is 30x gegeven als voornaam in 2020

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Lorena maak je ook deze babynaam:
Lorena wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lorena

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lorena is een mooie Latijnse meisjesnaam. We wilden de naam toewijzen aan Spanje, maar het is de Spaanse, Italiaanse, Portugese, Kroatische en Roemeense vorm van de Franse naam Lorraine. Volgens een alternatieve uitleg is de naam een afgeleide van het Latijnse Lauren. Eerst Lorraine: Lorraine is de naam van een regio in Frankrijk (wij noemen die Lotharingen), die oorspronkelijk "koninkrijk van Lothar" betekent. Lothar was een Frankische koning, de achterkleinzoon van Karel de Grote, wiens rijk in het deel van Frankrijk lag dat nu Lotharingen heet, of in het Duits Lothringen (van het Latijnse Lothari regnum). Als een voornaam wordt het sinds het einde van de 19e eeuw in de Engelssprekende wereld gebruikt, misschien vanwege het vergelijkbare geluid met Laura. De naam werd populair na de Eerste Wereldoorlog toen de regio in het nieuws was, omdat het werd betwist tussen Duitsland en Frankrijk. Lorena is zeker ook een literaire naam. Het is een anagram van de naam Lenore, een personage in Edgar Allan Poe's gedicht The Raven uit 1845. In Margaret Mitchell's roman Gone with the Wind uit 1936, werd de dochter van Scarlett O'Hara met Frank Kennedy Ella Lorena genoemd in verwijzing naar het lied Lorena. Frank G. Slaughter schreef een boek genaamd Lorena waarin het personage ook Reeny werd genoemd, vandaar de alternatieve uitspraak van Lor-ee-na. Lorena Bernal is een bekend model, Lorena Ochoa een bekende golfer. In Nederland kennen we onder meer Lorena Klijn, kickbokser en Lorena Wiebes (wielrenner). De naam Lorena komt ook voor als achternaam, denk bijvorobeeld aan actrice Evelyn Lorena.

Beroemdheden met de naam Lorena

Lorena Bernal
Model

Lorena Bernal Pascual is een Argentijns-Spaanse actrice, televisiepresentator en model. Ze werkt als model sinds de leeftijd van 7 en begon toneellessen op 13-jarige leeftijd. Ze was Miss Spanje 1999 op 17-jarige leeftijd en kon het land niet vertegenwoordigen in Miss Universe vanwege haar leeftijd, dus in plaats daarvan deed ze mee aan Miss World waar ze een van de 10 finalisten was. Sindsdien heeft ze gewerkt als model, tv-presentator en vooral als actrice in Spanje en in de VS waar ze in de Amerikaanse tv-show Chuck als internationale wapenhandelaar en CSI: Miami in de rol van Mía, een oppas, in de aflevering "Mijn Nanny."

Lorena Ochoa
Golfer

Lorena Ochoa is een Mexicaanse golfprofessional. Zij speelde op de Amerikaanse Tour. Lorena Ochoa is de eerste Mexicaanse vrouwelijke golfer die aan de top van de wereldranglijst staat. Eind 2002 werd ze professional en sindsdien heeft ze 23 overwinningen behaald, waarvan 20 op de Amerikaanse Tour.

Lorena Klijn
Kickbokser

Lorena Klijn is een Nederlandse kickbokser die uitkomt in de divisies vlieggewicht en bantamgewicht.

Lorena Wiebes
Wielrenner

Lorena Wiebes (Mijdrecht, 17 maart 1999) is een Nederlandse wielrenster. In 2019 werd ze Nederlands kampioene en won ze de wegrit tijdens de Europese Spelen 2019 in Minsk.

Films met de naam Lorena

Lorena, la de Pies Ligeros (2019)

Lorena, la de Pies Ligeros (Engelse versie Lorena, Light-Footed Woman) is een film uit 2019 van regisseur Juan Carlos Rulfo. Lorena Ramirez maakt deel uit van de Rarámuri-gemeenschap, ook bekend als de Tarahumara-gemeenschap, in Mexico. Ze leidt een landelijk leven, behalve wanneer ze haar sandalen aantrekt voor een wedstrijd als ultramarathonloopster. Ze heeft een grote passie voor hardlopen.

Namen die lijken op Lorena

Lorèn   -   Loren   -   Sorena

Hoe spel ik de naam Lorena?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • O Oslo
 • R Roma
 • E Edison
 • N New York
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • O Omar
 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • O Oscar
 • R Romeo
 • E Echo
 • N November
 • A Alfa

Zo spel je Lorena met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Lorena in braille

l
o
r
e
n
a

Zo sein je Lorena in morsecode

· — · ·
— — —
· — ·
·
— ·
· —

Zo sein je Lorena met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lorena bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 6 letters