Lio Geboortekaartje naam Lio u2

Betekenis Lio

Kleine Leeuw
Meer informatie

Geslacht

Lio wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Lio is Latijn

Naamsopbouw

Lio is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, o) en 1 medeklinker (l).

Populariteit van de naam Lio

Lio is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Lio tussen 2020 en 2023. De naam Lio is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Lio is 250x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Lio

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Lio is een jongens en meisjesnaam. In Nederland geven 33% van de ouders de naam Lio aan een jongen, en 67% van de ouders geven de naam aan hun dochter. In Zwitserland en Duitsland is het in 98% van de gevallen een jongensnaam. De naam wordt overigens wereldwijd het vaakst gegeven in Zwitserland. In België en Frankrijk is het dan weer in meer dan 80% van de keren een meisjesnaam. De betekenis is zeer waarschijnlijk 'kleine leeuw'. Lio is een afgeleide van Leo (afgeleid van Latijns leo, Grieks leoon 'leeuw'.), Lionel (kleine leeuw) of Leon. De naam komt ook al voor in combinatie namen, zoals bijvoorbeeld Lio Davide, of Lio Riccardo. De populariteit van Lio neemt snel toe. En daar heeft rapper Lil' Kleine, die 1,7 miljoen volgers op Instagram heeft, aan bijgedragen door zijn zoon Lio te noemen. Verder is Lio Chavez een bekende Mexicaanse acteur, en is zangeres Lio zeer populair in Frankrijk en België.

Beroemdheden met de naam Lio

Lio
Zangeres

Vanda Maria Ribeiro Furtado Tavares de Vasconcelos (geboren 17 juni 1962), professioneel bekend als Lio, is een Portugees-Belgische zangeres en actrice die in de jaren tachtig een popicoon was in Frankrijk en België.

Lio Chavez
Acteur

Lio Chavez is een Mexicaanse acteur. Hij speelde in meerdere series, en onder meer in de films Juan Fantastic, Dream of a Shadow en Gauntlet.

Lio Rush
Sporter

Lionel Gerard Green, beter bekend onder de ringnaam Lio Rush, is een Amerikaanse professionele worstelaar en muzikant die momenteel getekend is bij All Elite Wrestling en New Japan Pro-Wrestling. Hij verscheen ook voor Lucha Libre AAA Worldwide, waar hij optrad als Aracno.

Boeken met de naam Lio

Lio is bang in het donker
Auteur: Klaar Hammenecker

Help je kleuter praten over lastige gevoelens Bang in bed,dat is niet fijn. Maar let een lampje, een knuffeltje en veel liefde kan je het wel aan. En oh ja, er is ook nog de maan. Hoe vertel je je kleuter dat bang zijn voor het donker niet zo erg is als het voelt, en dat er kleine trucjes zijn die echt helpen? Dit Lio-verhaal helpt jullie om woorden te geven aan bang zijn voor het donker of bang zijn om te gaan slapen. De Lio-boekjes zijn zo opgebouwd dat je ze kan vertellen en invullen op maat van je gezin. Met tips en inzichten van Klaar Hammenecker, kinderpsycholoog,

Lio neemt afscheid
Auteur: Klaar Hammenecker

Help je kleuter praten over lastige gevoelens Groot of klein, afscheid nemen doet altijd pijn. Hoe het zich ook uit. Intens en met veel tranen, of stil en ingehouden ... Het verdriet komt vaak nog een tijd in golfjes weer naar boven. Hoe vertel je je kleuter dat verdriet over verlies bij het leven hoort? Ook al komt dat verdriet voor iedereen in een ander pakje Dit Lio verhaal helpt jullie om woorden te geven aan verdriet, rouw en afscheid nemen. De Lio-boekjes zijn zo opgebouwd dat je ze kan vertellen en invullen op maat van je gezin. Met tips en inzichten van Klaar Hammenecker, kinderpsycholoog, oprichter van mamagement.be, veelgevraagd expert in de media en auteur van Wat elk kind nodig heeft.

Namen die lijken op Lio

Lea   -   Lee   -   Len   -   Leo   -   Léo   -   Lev   -   Lex   -   Li   -   Lia   -   Liam   -   Lian   -   Lias   -   Lien   -   Lila   -   Lilo   -   Lily   -   Lina   -   Line   -   Link   -   Linn   -   Lion   -   Lionel   -   Liora   -   Lis   -   Lisa   -   Lise   -   Liv   -   Liva   -   Livi   -   Liya   -   Liz   -   Liza   -   Lize   -   Lizz   -   Lo   -   Loa   -   Lot   -   Lou   -   Lua   -   Luc   -   Lux   -   Luz   -   Lyo   -   Nio   -   Rio

Hoe spel ik de naam Lio?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • O Oscar

Zo spel je Lio met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Lio in braille

l
i
o

Zo sein je Lio in morsecode

· — · ·
· ·
— — —

Zo sein je Lio met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Lio bekijken?

Top 4 unisex met een L

Top 9 unisex met 3 letters